לכל אחת ואחד מאיתנו יש עבודות בית שהוא או היא פשוט לא יכולים לסבול: סיוט קיפול הכביסה, הכיור המלא בכלים, ניקיון האבק – כל אלו שנואים על כולנו במידה זו או אחרת. ויש רק דבר אחד בכל מה שנוגע לעבודות הבית: הן לא נגמרות לעולם. זה ברור מאליו, אבל מפתיע אותנו מחדש בכל פעם. רק אתמול כיבסנו עד זוג התחתונים האחרון, ושוב ארון הכביסה לא נסגר.

ואין לנו ברירה. אנחנו חייבים להשתלט על כל הבלגן הזה, וככל שנאמץ לעצמנו שיטות וטריקים משל עצמנו, כך יהיה קל יותר לשלוט בניקיון. כלומר עד הפעם הבאה שהילדים ישפכו גלידה על הספה. ובכל וזאת, קבלו שישה כללים שאנשים שיש להם בית מסודר מקפידים עליהם.  

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

שיטת הסלסילות

אחד הדברים שיותר מתסכלים הוא הבלגן שמשתלט על הבית שעות (אם לא דקות) ספורות אחרי שסיימנו להבריק את הבית. אם אתם מאלו שאכפת להם, אבל אתם גם שונאים להיות השוטרים שרודפים אחרי בני הבית – הנה הפתרון: סלסילה לכל אחד מבני הבית, שאפשר להניח בה את כל מה שנשאר על שולחן פינת האוכל, על הספה בסלון או בכל מקום שבו הוא לא אמור להיות. את הסלסילות כדאי להניח באזור נסתר, אם יש כזה, אבל נגיש.

שלישיית סלסלות שיכולות להתאים לתלייה על קיר (צילום: save-on-crafts.com)
סלסילה לכל בן משפחה תעזור בשמירה על הסדר|צילום: save-on-crafts.com

לא להסתובב בידיים ריקות

כל מי שהיה מלצר, ולו ערב אחד בחייו, מכיר את זה: כדי להיות יעיל, לא מסתובבים במסעדה עם מגש ריק. תמיד יהיה עליו כלי שנאסף משולחן בדרכו אל השטיפה, מנה בדרך לשולחן – העיקר לא ללכת צעדים ריקים. גם בבית זה כך: בדרך מהסלון למטבח קחו אתכם את כוס הקפה שסיימתם לשתות; בדרך החוצה מחדר השינה קחו בגד לכביסה, וכך הלאה. אם תלמדו את עצמכם ואת בני הבית לעשות דברים בדרך אגב, ולא ללכת בידיים ריקות – תקבלו בית מסודר יותר, בלי לשים לב.

דבר אחד ביום

לנקות אבק זה סיוט. הוא כל הזמן חוזר, והמרדף אחריו בלתי אפשרי. כדי להפחית את כמויות האבק בבית (וגם לשמור על הבריאות תוך כדי) אמצו לכם הרגל בריא: לנקות אבק מרהיט אחד ביום. לא צריך בשביל זה יותר מכמה דקות – בהפסקת הפרסומות או כשמחכים לאוכל במיקרוגל – והמראה המאובק עוזב את הבית. זכרו – כשמחכים להזדמנות לנקות הכל בפעם אחת האבק נערם והרבה יותר קשה להשתלט עליו.

לנקות אבק (צילום: Photographee.eu, Shutterstock)
נקו אבק מרהיט אחד בכל יום|צילום: Photographee.eu, Shutterstock
 

אמרו לא לארון או מגירת הג'אנק

בכל בית יש כאלו, בדרך כלל יותר ממקום אחד: ארונות  או מגירות אחסון שהם בעצם בולענים של דברים שאתם לא צריכים. רוקנו אותם לגמרי, היפטרו ממה שלא צריך ואת מה שכן צריך סדרו במקום ייעודי לפי השימוש. המקום שייווצר בארונות הג'אנק יאפשר לכם לארגן את החפצים שאתם כן צריכים ביתר קלות: אין סיבה שמברג יהיה במגירת הג'אנק במטבח ולא בארגז הכלים, למשל. כשלכל דבר מקום משלו גם קל יותר למצוא אותו וגם חוסכים במקום.

אל תחזיקו דברים כפולים בבית

הבתים שלנו עמוסים בדברים שאנחנו לא צריכים, או בדברים כפולים שאנחנו משתמשים רק בחצי מהם. אז נכון, לפעמים יש הצדקה בלהחזיק עוד כיסא מגביה לילד (אתם מארחים הרבה בני משפחה עם ילדים) אבל אין סיבה להחזיק שני אוהלים אם הפעם האחרונה שהשתמשתם באחד מהם הייתה בשנות השמונים. אתם מבינים לאן זה הולך: אספו את כל הדברים הכפולים (או המשולשים, או המרובעים) והבינו אם יש בהם צורך אמיתי, ואם כן, בכמה מהם. תתפלאו כמה דברים מיותרים תגלו.

10 דקות ביום

מצאו אותן. את 10 הדקות האלה שבין לבין, זמן מת לפני שיוצאים לעבודה או אחרי שהילדים נרדמו ועשו בהן כמה שתספיקו. כוונו שעון עצר בסלולרי והתחילו לעבוד: קפלו קצת בגדים מעל הכיסא בחדר השינה, עשו סדר במגבות של הילדים בחדר הרחצה – תתפלאו לגלות כמה דברים אפשר לעשות בזמן כל כך קצר, ואם תתמידו תגלו שהבית פשוט הרבה יותר מסודר.

סטופר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עשר דקות ביום - אתם תבחרו מה בכל פעם|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
 

לא השתכנעתם? קבלו את תכנית 9 הצעדים לבית נקי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק