נכון, אפשר פשוט להכניס בגדים מלוכלכים למכונת הכביסה, להוסיף נוזל כביסה ומרכך ולהפעיל, אבל יש טעויות שעלולות לפגוע במכונת הכביסה או בבגדים או לגרום לכך שהכביסה תצא פחות נקייה. הנה כמה טיפים מהאתר Reader’s Digest שכדאי לזכור בפעם הבאה שעושים כביסה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> שירי מבנימינה עיצבה את חדר השינה ב-215 שקל
>> ירושלים: הרסו את כל הקירות ואז התחילו לתכנן
מיינו את הכביסה: כבר גילינו שלא מספיק להפריד בין לבן לצבעוני, אלא כדאי להפריד ללבן, בהיר וכהה. כך תמנעו מצבעי הבגדים לדהות וגם תוכלו לכבס את הבגדים הבהירים בחום גבוה יותר (40 מעלות, ולא 30 מעלות כמו בכיבוס הבגדים הכהים). אבל באתר של מרתה סטיוארט ממליצים להפריד גם בין בגדים מלולכלים מאוד לבגדים מלוכלכים פחות ובין בדים כבדים, כמו דנים, לבדים עדינים. כדאי גם לא להכניס למכונה יותר מדי מצעים שיסתבכו זה בזה וכך הכביסה תהיה פחות יעילה. לימור מבאר מצאה דרך יעילה למיין את הכביסה.
View this post on Instagram
פתחו את הכפתורים: פתחו את כפתורי הבגדים כדי שלא ייקרעו. לעומת זאת, סגרו כפתורי ציפות וציפיות כדי שלא ייכנסו לתוכן פריטים אחרים והכביסה תהיה יעילה פחות. הקפידו לסגור גם רוכסנים וקרסים כדי שלא יגרמו לקרעים.
הפכו בגדים: חולצות עם הדפסים בולטים, נצנצים, רקמה או חרוזים - הפכו את החולצה לפני הכביסה.
בדקו בגדים חדשים כדי לבדוק אם הצבע יורד: כדי שהחולצה האדומה החדשה לא תהפוך את כל הבגדים שלכםל לוורודים, בדקו לפני הכביסה את הצבע. הרטיבו חלק מהבגד וספגו את המים עם בד לבן. אם הצבע יורד כבסו את הבגד בנפרד.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
אל תוסיפו תמיד מרכך כביסה: המרכך עלול לפגוע בספיגה של המגבות ובגדים ממיקרופייבר.
נקו את הצינור והמסננים: את המסננים צריך לנקות אחרי כל שימוש מהמוך שמצטבר בהם, ופעם בשנה לנקות אותם באופן יסודי – נקו עם מברשת שיניים טבולה בחומר ניקוי, שטפו והשאירו לייבוש. באותה הזדמנות נקו גם את צינור האוורור של המייבש – נתקו אותו מהמכשיר ונקו באמצעות מברשת ארוכה.