אם אנחנו מצפים שיחליפו לנו את המצעים מדי יום כשאנחנו מתארחים במלון, למה אנחנו לא מפרגנים ככה לעצמנו ולמצעים במיטה שלנו כשאנחנו בבית? רובנו מחליפים אותם במקרה הטוב אחת לשבועיים, וגם זה קורה לרוב בקיץ, כשהזיעה שנספגת בהם משמשת תזכורת תמידית. בחורף קל (ונוח) יותר לא לשים לב, אבל למעשה ההמלצה היא להחליף מצעים כל שבוע, וזה חשוב במיוחד בעונה הקרה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> רילוקיישן בזמן מלחמה: "בהונגריה יש אפס סובלנות לגילויי אנטישמיות"

>> מומחה: כך תכינו את הבית לגשמים ולרוחות של החורף

 

סקר שערכה ב-2019 חברת הטקסטיל האמריקאית Coyuchi הראה שרק 44 אחוז מהאנשים מחליפים מצעים פעם או פעמיים בחודש, לשאר זה לוקח יותר זמן. ד"ר ג'ושוע זייכנר מבית החולים מאונט סיני בניו יורק, הסביר לאתר Reader’s Digest שכולנו משילים כ-500 מיליון תאי עור ביום וחלק מהם – בתוספת לחות, קשקשים, אבק, פטריות ועובש - נשארים במיטה שלנו. בנוסף, על המצעים מצטברים גם שומנים, זיעה ואיפור. "כשלא מכבסים את המצעים נמצאים עם כל זה במגע מתמיד במשך לא מעט שעות", הוא אמר, "זה עלול להוביל למגוון של בעיות, מגירויי עור, דרך אקנה ועד לזיהומים".

גבר מסדר מצעים (צילום: Shutterstock)
עבר שבוע מאז שהחלפת מצעים? זה הזמן לסט חדש, נקי מחיידקים|צילום: Shutterstock

מומחית השינה ד"ר חנה פאטל סיפקה לאתר the-sun הסבר למה חשוב להקפיד על ההחלפה שבועית בעיקר בחורף – הפעולה הזו יכולה להיות פתרון מהיר ויעיל לאף סתום. כן, הימים מתקררים ובקרוב נפגוש שוב את כל הווירוסים של העונה, כולל האף המצונן והגדוש בנזלת עד כדי כך שבמצב שכיבה אי אפשר לנשום דרכו אלא רק דרך הפה, ואז שיהיה לנו בהצלחה להירדם ולהעביר לילה של שינה שאינה בזווית ישיבה מציקה שנועדה להקל על הגודש ולפתוח את האף ולו במעט. "זה אולי נראה כמו עניין מובן מאליו, אבל תופתעו לגלות כמה אנשים לא מחליפים את הסדינים שלהם על בסיס שבועי!", אמרה ד"ר פאטל והוסיפה: "שינה בסדינים מכוסים באבק ובתאי עור מתים רק תגרה את האף שלכם עוד יותר ותחמיר את המצב, בעיקר אם אתם נוטים במיוחד לאלרגיות. גם שמירה על ניקיון באזורים אחרים בבית תעזור להיפטר מכל אבקה או אלרגנים אחרים שאתם עשויים להכניס לבית, שעלולים להחמיר את מצב האף הסתום שלכם". על פי ד"ר רמאן מדאן, מנהל מחלקת הדרמטולוגיה הקוסמטית בארגון הבריאות Northwell Health, התדירות צריכה להיות אפילו יותר גבוהה מאחת לשבוע אם אתם חולים, כי החיידקים והאלרגנים שלכם ייעלמו רק אם תכבסו את המצעים.

כך תכבסו את המצעים שלכם

1. לטפל קודם בכתמים על הסדינים: כתמי דם יש לשטוף היטב במים קרים, ואם זה לא עובד - למרוח עליהם כמות קטנה של חומר לניקוי כביסה, ולשטוף היטב לפני שמכניסים למכונה.

2. לא להעמיס יותר מדי: מצעים זקוקים לשטיפה יסודית ואת זה הם לא יקבלו אם תדחסו כמות גדולה שלהם במכונה. הם זקוקים לספייס כדי להתכבס בצורה הטובה ביותר.

3. לתת אקסלוסיביות: אל תערבבו במכונה מצעים עם פריטים מסוג אחר, במיוחד מגבות. כיבוס המצעים בנפרד מסייע בהגנה על הבד, כך שיחזיק לאורך זמן רב יותר. אם בכל זאת מוסיפים פריטים נוספים, בחרו בצבעים דומים ובבדים דקים.

כביסה (צילום:  alexkich, Shutterstock)
תשקיעו במצעים שלכם ותנו להם סיבוב משלהם במכונה, בלי מגבות|צילום: alexkich, Shutterstock

4. לפרגן במים חמים: כבסו את המצעים בטמפרטורה הגבוהה ביותר המותרת על פי תוויות הכביסה שלהם. המים החמים עוזרים להרוג חיידקים ולהיפטר מקרדית האבק ואלרגנים נוספים שעלולים להישאר על הבד.

5. להיות עדינים: העור שלכם בא במגע עם המצעים מדי לילה, ולכן חשוב להשתמש בחומרי ניקוי עדינים ולהימנע ממרכיבים שעלולים לגרום לכם לגירוי. הנה טיפ לשיטה טבעית לכבס מצעים בלי מרכך, שפורסם בסרטון טיקטוק תחת שם המשתמש Refined Living וצבר כבר 6.2 מיליון צפיות. על פי הסרטון מומלץ לכבס את המצעים בחום בינוני, לפזר בנוסף לחומר הכביסה גם רבע כוס אבקת סודה לשתייה וכן חצי כוס חומץ וכמה טיפות שמן אתרי. אבקת סודה לשתייה וחומץ הם חומרים מחטאים טבעיים, והשמן האתרי מוסיף את הניחוח. מפזרים את אבקת הסודה לשתייה ישירות בתוף לפני שמכניסים את הכביסה, ואת החומץ והשמן האתרי שמים בתא המיועד למרכך. שימו לב שחומר הכביסה לא כולל אקונומיקה (שילוב של שני החומרים מביא לפליטת גז כלור).

@refinedliving This is your sign to go wash your sheets #sheetwashing #cleansheets #washyoursheets #cleaningtiktok #cleantok #cleanliving #organisedhome ♬ sonido original - m