על רקע גיבוש ההסכם לפירוק מאגרי הנשק, והמשך הטבח האלים בבני עמו - לא ברור מהיכן מנהל בשאר אל אסד את הקרב על חייו והמשך שליטתו בארצו. שמועה אחת גורסת כי הוא שוהה בבונקר מפואר בן 100 חדרים ממש מתחת לארמונו. אחרת טוענת שהוא מסתתר במחנה צבאי, ויש שאומרים שהוא בכלל מחלק פקודות מסיפונה של ספינת קרב רוסית בלב ים. אולם, אם יש דבר אחד ודאי באשר למקום הימצאו הוא שהדיקטטור האכזר לא מעביר את ימיו בארמון המשפחתי שבדמשק. הנה כמה תמונות שרצות ברשת של הארמון הנשיאותי, הנטוש בימים אלו.
חיפוי שיש וחלונות צרים וארוכים
הארמון המפואר של אל-אסד, שמתוכנן כמבנה מודרני עם נגיעות אוריינטליות, בנוי על גבעה שמשקיפה על כל העיר דמשק, ממש כמו מגדל פיקוח. הארמון תוכנן ועוצב על ידי האדריכל היפני המפורסם, Kenzō Tange, שגם ידוע בעיצוב מוזיאון הזיכרון של הירושימה ב-1955. הארמון הנשיאותי תוכנן בשנות בסוף שנות ה-70 ובנייתו הושלמה רק בתחילת שנות ה-90. המתחם המלכותי הוזמן על ידי אביו של באשר, חאפז אל אסד, שלא היה שבע רצון מהתוצאה. הוא מעולם לא חי שם בטענה שהארמון לא נועד בשבילו אלא נבנה עבור יורשו, בנו בכורו, באסל, אשר נהרג בתאונת דרכים באמצע שנות ה-90.
המבנה העצום, שגודלו כ-5000 מ"ר, מחופה כולו בשיש ומנוקד בחלונות צרים ונראה כמו מבנה מונומנטלי עצום. קירות אבן מסיבים מגדירים חצרות פנימיות נסתרות. האורחים לארמון עושי דרכם לאורך כביש מתפתל באורך של כקילומטר סביב הגבעה אל שער הכניסה.
פנים הארמון, שתקרתו מתנוססת לגובה של כ-20 מטר מתוכנן ומרגיש כמו אולם קונגרסים קר ומנוכר. שטיח אדום מוביל את הדרך אל רצף של 20 חדרים שונים, שכל אחד מאופיין בסגנון עיצובי אחר, שהמשותף להם הוא חוסר זהות. רצפות הארמון מקושטות בתרגומים שונים ל"כוכב האיסלאם". לא פעם, טענו מבקרים שהארמון של הנשיא מרגיש כמו מבצר קר ומנוכר.