בשבוע האחרון דיווח דובר צה"ל על השמדת רשת מנהרות נוספת שהתגלתה בעזה, בעקבות זיהוי 7 פירים שהובילו אליהן שנמצאו מתחת לבית המלון "בלו ביץ'" שבצפון הרצועה, סמוך לשפת הים. בכך מצטרף הבלו ביץ' לרשימת מלונות היוקרה לאורך החוף שהוצאו מכלל פעילות, כמו מלון AYAN ומלון רוטס לפניו. לפי הדיווח, מחבלי החמאס השתמשו במלון למחסה ממנו ניהלו לחימה ותכננו מתקפות מעל ומתחת לקרקע. במהלך הלחימה עשרות מהם התבצרו בבית המלון וירו ממנו לעבר כוחות צה״ל, שהשיבו באש. במנהרות תחת בית המלון נמצאו אמצעי לחימה רבים וביניהם קלאצ'ים, מגוון מטענים ומזל"טים. "לוחמי יחידת יהל"ם חקרו את תוואי המנהור באמצעים מגוונים, והשבוע השמידו את התשתית", נכתב באתר הצה"לי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ככה מעגלים פינות: הטיפ הגאוני עם נייר האפייה

>> באי של המיליארדרים: הווילה החדשה של רונאלדו

 

איך נראה המלון עד המלחמה? מעל פני האדמה אתר נופש שוקק, מתחתיה חלק נוסף מעיר הטרור התחתית של החמאס. מאיירת ומומחית הייטק בשם מאיה ליפקין גולדברג יצרה איור הסברתי שממחיש את קיומן של המנהרות מתחת לבית המלון. היא מאיירת מאז ה-7 באוקטובר את המאורעות בפוסטרים שהיא יוצרת באמצעות גרפיקת מחשב ו- Generative AI בדף iron_swords_2023@ 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @iron_swords_2023

 

 

מלון בלו ביץ עזה ג אחרי (צילום: מתוך הטוויטר)
מלון בלו ביץ' בעזה, אחרי|צילום: מתוך הטוויטר
מלון בלו ביץ עזה (צילום: מתוך דף הפייסבוק Igor Kuligin)
צילום: מתוך דף הפייסבוק Igor Kuligin
מלון בלו ביץ', שמוגדר בעמוד האינסטגרם שלו כאתר נופש מפואר ומהטובים מסוגו בפלסטין, משקיף על הים התיכון ממערב ועל רחוב אל ראשיד ממזרח, ממוקם בצידו השני של מלון אל-משטאל Al-Mashtal Hotel והוא אחת ההשקעות של חברת PRICO  (Palestine Real Estate Investment Company), שהקימה אותו ב-2015, לאחר מבצע "צוק איתן". בימיו הקודמים הציע המלון בריכת שחייה אולימפית, חוף פרטי, 162 חדרים ב"עיצוב שדומה לבקתה" (באחד מהם נמצא אחד מחמשת הפירים שזוהו במרחב המלון), אינטרנט מהיר חינם, חדר כושר, ארוחות בוקר וחנייה חינם. עיתון הוושינגטון פוסט תיאר אותו כאחד העסקים היוקרתיים המיועדים לתושבי עזה העשירים ואנליסט כלכלי בשם ניזאר שעבאן צוטט: "מרבית הזרים המבקרים ברצועה ומתארחים במלונותיה הם עיתונאים, עובדי סיוע ומתנדבי הצלב האדום".

מלון בלו ביץ עזה קאבר (צילום: מתוך הפייסבוק של המלון)
מלון בלו ביץ עזה קאבר|צילום: מתוך הפייסבוק של המלון

מלון בלו ביץ עזה (צילום: מתוך הפייסבוק של המלון)
מלון בלו ביץ עזה|צילום: מתוך הפייסבוק של המלון
מלון בלו ביץ עזה (צילום: מתוך הפייסבוק של המלון)
חדר במלון בלו ביץ' עזה|צילום: מתוך הפייסבוק של המלון
מלון בלו ביץ עזה (צילום: מתוך הפייסבוק של המלון)
חדר במלון בלו ביץ' עזה|צילום: מתוך הפייסבוק של המלון
מלון בלו ביץ עזה (צילום: מתוך הפייסבוק של המלון)
חדר במלון בלו ביץ' עזה|צילום: מתוך הפייסבוק של המלון

מלון בלו ביץ עזה (צילום: ערוץ היוטיוב של צה
חדר במלון שבו נמצא פיר למנהרות|צילום: ערוץ היוטיוב של צה"ל

כשהמלון נפתח לקהל נרשם ביקוש רב והמחירים נעו בין 160-100 דולר ללילה. בדף המעודכן יותר של הריזורט, שמוגדר גם כספא, מוצהר "מגיעה לך חופשה מהדאגות שלך, תתרחק מהעיסוק שלך ותיהנה מהחופשה שלך עם המשפחה והחברים. אתה צריך להירגע". פוסטים שמנסים להתניע את העסק ואת האירוח, כמו שירות לכנסים, אזור עבודה, הצעות לסרטים או חוות דעת על השירות, נענו באפס תגובות. 

מלון בלו ביץ עזה (צילום: מתוך דף הפייסבוק Shmuel Ur)
בריכה אולימפית. מלון בלו ביץ' עזה|צילום: מתוך דף הפייסבוק Shmuel Ur

מלון בלו ביץ עזה  (צילום: instagram/blue.beach.resort)
מלון בלו ביץ' עזה|צילום: instagram/blue.beach.resort
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Blue Beach (@bluebeachgaza)

בין התגובות באינסטגרם מצאנו גם כמה עדכניות, כמו זו של המשתמש  coachzband: "מקום טוב להחביא בו טרוריסטים". גם באתר התיירות tripadvisor אפשר למצוא, לצד תגובות כמו "הפלסטינים ממש מסבירי פנים" ממאי 2023 או "הפעילויות במלון נהדרות, בריכה גדולה ונקייה ומי חוף צלולים... הנוף ממרפסת החדרים שלנו היה מקסים... המשקה הטרי של נענע לימון בבריכה היה וואו" מ-2016, גם תמונה מהחודש של דגל ישראל תלוי בלובי המלון, ואפילו תגובה שנותנת אגרוף בבטן - דירוג של המלון כביכול בשם בני משפחת ביבס החטופים בעזה: "לא מהעולם הזה, אין עוד ריזורט כזה. אנחנו התארחנו שם מה-7 באוקטובר למשך שבוע. האירוח היה די קשוח. קיבלנו את החדר הפינתי במנהרה התת-קרקעית. זה שבאמצע. האוכל במזנון היה בסיסי מאוד. לחם מיושן מאוד וכמה תמרים". כותב הדעה התוודה בטוויטר (nostrashamos@שעשה זאת כניסיון להעלות את המודעות למצב העצוב בכללותו.