בית Totoro - 7 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 8 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks

סרט האנימציה היפני האהוב "השכן הקסום שלי טוטורו" עוסק בחשיבות הקשרים עם בני משפחה, עם חברים ועם הטבע. בדומה לכך, גם "בית טוטורו" (Totoro House) בסידני, אוסטרליה, עוצב בהשראת הקשרים המשפחתיים בין הדיירים ובינם לבין הנוף. כדי לתרגם את הקשר הזה לצורה אדריכלית, אדריכל קלינטון קול ואדריכל רייאן נג מ-CplusC Architectural Workshop ביטלו במידה רבה את הגבולות בין החללים הפנימיים ובין הקירות החיצוניים לחצר.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

המבנה המקורי כלל יחידת הורים ובה חדר שינה וחדר רחצה, שני חדרי שינה, חדר אורחים וחדר רחצה. הוא הוגדל לבית ששטחו 277 מ"ר הנחלק לשלושה אזורים שונים: חדרים פרטיים, מרחב מגורים משותף ופתוח, והחצר הכוללת אזור בישול ובילוי ואזור ספורט. במבנה המקורי היה ניתוק בין הבית לחצר האחורית בגלל מבנה השטח, אבל ההרחבה החדשה מחברת ביניהם באמצעות מעבר הדרגתי.

הסלון, חדר האוכל והמטבח אוחדו לחלל אחד, מדורג בחלקו, שבו הפונקציות משולבות זו בזו. חלקים מהפנים נמשכים החוצה ליצירת אזור המגורים מקביל תחת כיפת השמים (או הפרגולה), ואת רוב הקירות מחליפות מחיצות זכוכית וחלונות עגולים גדולים הפונים לאור ולנוף הירוק המקיף את הבית. הבית מאופיין במוטיבים מעגליים לצד מוטיבים יפניים כדי ליצור תחושת שלווה. 

בית Totoro - 1 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 4 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 3 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 9 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 5 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 10 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 1 (צילום: Ryan Ng)
צילום: Ryan Ng
בית Totoro - 2 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro - 6 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro,  ג - 2 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
בית Totoro,  ג - 2 (צילום: Ryan Ng)
צילום: Ryan Ng
בית Totoro,  ג - 1 (צילום: Murray Fredericks)
צילום: Murray Fredericks
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

התוכנית החדשה הפכה את החלל הציבורי לאזור פתוח ומואר, שמאפשר קשר בין ההורים לבין הילדים. כעת אפשר, למשל, להכין ארוחת ערב באי המטבח, תוך שמירת קשר עם הילדים שמדברים או משחקים בפינת האוכל או בסלון, או ליהנות מקריאה נינוחה על הספה בסלון בזמן ששאר בני המשפחה משחקים בחצר האחורית. ביחידת ההורים הוגדל חדר השינה ונפתח בו חלון עגול גדול הפונה לחצר האחורית. מסגרת החלון כולל ספסל  כך שאפשר לשבת עליו וליהנות מהנוף. החדר מצויד בשתי שכבות של תריסים, אטומים ושקופים, כדי לאפשר שליטה מקסימלית בפרטיות ובאור. הבית מרוהט בפריטים שנקנו מספקים מקומיים בסגנון וינטג' של אמצע המאה שעברה, עם צבעוניות טבעית לצד צבעוניות מעושנת. בבית שולבו מערכות לחיסכון באנרגיה ולהקטנת הפגיעה בסביבה, כולל מכל לאיסוף מי גשמים.  

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

החצר תוכננה בהשראת הקונספט היפני Shakkei (נוף מושאל, בתרגום חופשי) שפירושו גישור בין אזורים באופן הרמוני. "כחלק מההרחבה החדשה, שמתמקדת בקשר בין הצורה הבנויה לגינה, עבדנו בצמוד למעצב הנוף לפיתוח פתרון המרכך את המעבר בין השניים", אומר קול. התוצאה היא גן עם נטיעות מקומיות וצמחים מטפסים והמטרה היא שבעתיד הצמחים יספקו תחושת פרטיות ללא צורך בגדר.  

צילומים: Murray Fredericks, Ryan Ng