תחילת הקיץ מבשרת את סיומה של השנה האקדמית ואיתה הגשות פרויקטי הגמר של הסטודנטים בבתי הספר לעיצוב. במחלקות לעיצוב תעשייתי הסדנאות הומות והסטודנטים מתרוצצים בין המכונות ובין בתי המלאכה על מנת לסיים את ההכנות להגשות פרויקטי הגמר.

בכל שנה מסיימים את התואר הנחשק כ-200 סטודנטים ונפלטים לשוק העבודה. אבל מה קורה ביום שאחרי ההגשה האחרונה בהחלט? עבור רוב המעצבים, החלום על עבודה בחו"ל נרקם עוד במהלך הלימודים, מתוך ההבנה שהתעשייה המקומית לא תמיד יכולה לעמוד ברף הציפיות שהם מציבים עבור עצמם. שוחחנו עם שלושה מעצבים שהלכו בעקבות הזדמנות שלא היה אפשר לסרב לה ומצאו את עצמם עובדים בעבודות נחשקות מעבר לים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

נעם קולמן, בין לונדון לטוקיו

פרויקט הגמר של נעם קולמן, שסיים את לימודיו במחלקה לעיצוב תעשייתי ב-HIT בשנת 2014, עסק בשילוב טכנולוגיות של הדפסה וסריקה תלת ממדית כחלק מתהליך הייצור של מוצרים בייצור סדרתי. מטרת הפרויקט הייתה לעשות שימוש בטכנולוגיות החדשות הללו על מנת לאפשר פרסונליזציה בקנה מידה גדול ומשתלם. על מנת להמחיש את הרעיון לפרויקט, הוא בחר לתכנן משקפי ראייה, מוצר בו נוחות והתאמה אישית הם קריטריונים חשובים להצלחה. שילוב הטכנולוגיות המתקדמות הללו אפשר ייצור מסגרת משקפיים העשויה בדיוק למידותיו של כל משתמש בעלות סבירה לצרכן.

במסגרת תערוכת הבוגרים, פנה אליו אסף רביב, מנכ"ל מותג המשקפיים של רון ארד, אשר הביע עניין בפרויקט והציע להתלוות אליו לביקור בסטודיו של ארד בלונדון, במטרה להציג בפניו את הפרויקט. הביקור המרתק בסטודיו הוביל להתמחות של חודשיים. בתום ההתמחות הציעו לקולמן להצטרף לצוות כמעצב מן המניין.

 "עבדתי אצל רון במשך כשנה וחצי, בעיקר על פרויקטים של משקפיים, תכשיטים ולעיתים גם ריהוט. כעבודה הראשונה שלי בעיצוב, החוויה הייתה מדהימה. אובייקטים ומוצרים שקודם לכן ראיתי רק בתמונות או במוזיאונים, הפכו פתאום לחלק יומיומי משגרת החיים שלי. מעצבים מהשורה הראשונה נהיו הקולגות והחברים שלי, וחברות שמובילות את עולם העיצוב ביקרו בסטודיו באופן תדיר. עבור מעצב צעיר בתחילת דרכו, זה פחות או יותר כל מה שאפשר לבקש".

מאז, הספיק נעם לעבוד אצל מעצבים ידועים נוספים, ביניהם סם הכט וקים קולין בלונדון ואצל סטודיו Takram בטוקיו. כיום מתכנן קולמן מעבר נוסף שפרטיו עדיין לא נחשפו, במטרה להשתלב בסטודיו מולטי דיסציפלינרי לעיצוב שבו היתרון הוא שיתוף הפעולה בין מעצבים מתחומים שונים.

נעם קולמן (צילום: יחסי ציבור)
נעם קולמן. לונדון, טוקיו ויש עוד|צילום: יחסי ציבור
מעצבים בעולם, נעם קולמן, צילום Michael Castellana מעצב גם הוא בסט (צילום: יחסי ציבור)
נעם קולמן בסטודיו של רון ארד|צילום: יחסי ציבור
מעצבים בעולם, נעם קולמן (צילום: יחסי ציבור)
קולמן עם רון ארד בסטודיו בלונדון|צילום: יחסי ציבור
נעם קולמן, מעצבים בעולם (צילום: יחסי ציבור)
המשקפיים של נעם קולמן. פרסונליזציה בייצור המוני|צילום: יחסי ציבור
נעם קולמן, פרויקט גמר (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

נעם קולמן, מעצבים בעולם (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

דפי רייס דורון: בין מילאנו ללונדון

מיד עם סיום הלימודים (בהצטיינות) בעיצוב תעשייתי בבצלאל בשנת 2006, התקבלה לתוכנית לקידום מעצבים צעירים של כתר פלסטיק "d-vision". בתום ארבע שנים בכתר, שבהן התקדמה לעבודה במחלקת הפיתוח וניהול מחלקת העיצוב, זכתה להגשים חלום ועברה ללונדון ללמוד לתואר שני ב-royal college of art. במסגרת הלימודים זכתה בתחרות שהתקיימה בשיתוף עם מותג היוקרה FENDI, עבורם עיצבה שרפרפים מעור שהוצגו בחנות הדגל שלהם בלונדון ונמכרו בגלריות שונות.

"שתי התחנות שבהן עברתי - כתר ורויאל קולג' עיצבו את אופן היצירה שלי כיום. אני פועלת על קו התפר שבין העיצוב התעשייתי לעיצוב אומנותי ויצירת מוצרי גלריות", מסבירה רייס דורון, שעובדת כיום בסטודיו עצמאי הנושא את שמה, שמצד אחד נותן שירותי עיצוב לחברות תעשייתיות ומצד שני מייצר קו מוצרים חדשניים המוצגים בתערוכות ובגלריות מובילות בעולם. השילוב מאפשר לה להמשיך לאתגר את התעשייה ברעיונות חדשניים מעולם מעבדות העיצוב ולפתח במקביל פרויקטים שמהותם היא חדשנות.

במסגרת חילופי סטודנטים בפוליטכניקו התקבלה לסטאז' אצל פטריסיה אורקיולה במילאנו. רייס דורון מספרת שהשנה הייתה 2005 ופטריסיה עוד לא הייתה מפורסמת, וחברה שעבדה שם עזרה לה להגיע לעבודה בסטודיו. העבודה אצל אורקיולה התחילה כמעט במקרה, אבל הייתה מלאת משמעות והשפיעה רבות על דרכה המקצועית של רייס דורון. העבודה על פרויקטים של חברות מהשורה הראשונה כמו אלסי ורוזנטל, וליווי תהליכי פיתוח ארוכים עם תשומת לב לפרטים הכי קטנים, השפיעו על הדרך שבה היא עובדת כיום ועל המטרות שלה כמעצבת.

השנה חוותה רייס דורון עוד הגשמת חלום, כשהוזמנה להציג על ידי ג'וליו קפליני בתערוכה שהוקדשה למעצבי העתיד שגילם פחות מ-40. היא נבחרה באופן אישי ע"י קפליני, בעל אחת החברות המובילות בעולם לריהוט ואיש רב השפעה בעולם העיצוב, כאחת מ-25 מעצבים מובילים כשהיא זוכה לתמיכה של חברת הריהוט טולמנ'ס.

דפי רייס דורון (צילום: יחסי ציבור)
דפי רייס דורון. מילאנו, לונדון וכתר|צילום: יחסי ציבור
המעצבים שהוזמנו ע״י קפליני להציג במילאנו (צילום: יחסי ציבור)
רייס דורון והמעצבים שהוזמנו ע"י קפליני להציג במילאנו|צילום: יחסי ציבור
דפי רייס דורון, בתמיכת טולמנס, Linges de Capitonהוצג במילנו (צילום: יחסי ציבור)
עבודות של רייס דורון בתמיכת טולמנ'ס שהוצגו במילאנו|צילום: יחסי ציבור
דפי רייס דורון, בתמיכת טולמנס, Linges de Capitonהוצג במילנו (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
דפי רייס דורון לכתר פלסטיק (צילום: יחסי ציבור)
cool bar שעיצבה רייס דורון לכתר פלסטיק|צילום: יחסי ציבור

דפי רייס דורון, פרויקט זוכה cad weaving stools בתחרות עבור FENDI (צילום: יחסי ציבור)
שרפרפים שעיצבה רייס דורון עבור FENDI וזכו בתחרות|צילום: יחסי ציבור

רם סולל: ניו יורק

כבר מגיל צעיר, רם אהב להרכיב ולפרק כל צעצוע שמצא. זה לא פלא אם כך, שבשנה שעברה במסגרת פרויקט הגמר במחלקה לעיצוב תעשייתי ב-HIT, בחר לעצב רובה צעצוע. הרובה שעיצב מספק חוויית משחק בלתי נגמרת, היות והתחמושת היא בעצם נייר טואלט סטנדרטי. לאחר תערוכת הבוגרים המסורתית במכון קיבל כמה פניות לקידום הפרויקט והפיכתו למוצר בייצור המוני. כמה חודשים אחר כך המריא עם הפרויקט שלו ליריד הצעצועים בנירנברג כדי לקיים פגישות בנוגע לעתידו של המוצר.

אבל החדשות המדהימות הגיעו עוד קודם, בסוף שנה ג', כשהתבשר שהתקבל להתמחות אצל קארים ראשיד. בתום הלימודים המריא סולל לניו יורק אל עבר ההרפתקה של חייו. הסטודיו של ראשיד משלב בין עיצוב מוצר, אדריכלות, עיצוב פנים ועיצוב גרפי, וסולל מספר שזהו מקום מעוצב ומדויק להפליא, וכל פריט שנמצא בחלל הוא בעיצובו של ראשיד. הפרויקטים שבהם היה מעורב נגעו בכל תחומי העיצוב - גופי תאורה, ריהוט ומוצרים שונים לחברות המובילות כמו Fontana arte ,Tonelli ,Talenti. 

חוויית ההתמחות אצל ראשיד השאירה אותו בעיקר עם הרצון לשחזר את סביבת העבודה המגוונת והמורכבת כאן בארץ. מעל הכל, הבהירה לו ההתמחות שבעולם העיצוב חייבים להעז כדי להתקדם למקומות מעניינים. כיום הוא עובד על הקמת סטודיו עצמאי לעיצוב מוצר וחללים מסחריים. אנחנו נמשיך לעקוב.

רם סולל (צילום: יחסי ציבור)
רם סולל. עיצב אצל קארים ראשיד בניו יורק|צילום: יחסי ציבור
רם סולל, הסטודיו של קארים ראשיד בניו יורק (צילום: יחסי ציבור)
הסטודיו של קארים ראשיד בניו יורק|צילום: יחסי ציבור
רם סולל, פרויקט גמר (צילום: יחסי ציבור)
פרויקט הגמר של רם סולל|צילום: יחסי ציבור
_OBJ

_OBJ

במדור הקודם: פדריקו טובון - הסיבוב ששיגע את הרשת

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק