מה אתם מעדיפים – להישאר בבית, עם התה והלימון וכל הדברים המוכרים, או לצאת לחופשה ולנצל את שלל הפינוקים שמוצעים בבתי מלון? התלבטות קשה, אבל לאחרונה גוברת המגמה המאפשרת ליהנות משני העולמות: מתחמי דירות מגורים נבנים בצמוד לבתי מלון אורבניים או לאתרי נופש, כך שגם דיירי הבניינים נהנים מהשירותים שמציעים המלונות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> עברה לפרויקט גינדי בת"א ועשתה שיפוץ מטורף

>> אחד המגניבים: זה מה שדילה עשתה מהשידה הישנה

"כבר שנתיים אנחנו מצויים בתקופה של שיבושים והגדרות מחדש של סגנון החיים שלנו, של אירועים בחיינו, ניוד תחומים בקריירה ועוד, ומגמת הלוקליזציה מתחזקת בהתנהלות של כולנו", אומרת הטרנדולוגית עדי יופה, ומוסיפה שכל אלה הגבירו את הצורך בשירותים שמגיעים עד הבית. ומה מתאים לכך יותר ממבנה או מתחם הכוללים גם מלון וגם מגורים? כך הדיירים – הקבועים והזמניים - מקבלים מגוון שירותים ומתקנים, כולל קונסיירז', גיהוץ, מספרה וספא, מסעדה ובריכה ואפילו אולם להופעות או אירועים פרטיים. "אם אין מלון סמוך או צמוד, מצופה שהפרויקט יציע שירותים כאלה, ולכן מתוכננים פרויקטים בהתאם וקמות חברות שנותנות מענה של שירותים עד המגדל, מניקוי יבש ועד פרחים וקניות", אומרת יופה. הנה כמה דוגמאות מהארץ ומהעולם.

דיירי שני המגדלים בפרויקט בריגה טאוורס בעיר ימים בנתניה נהנים ממגרשי טניס, ספא וסאונה, בריכה אולימפית, בית כנסת מתחת לבית, לאונג' עסקי, משחקייה ולובי עם קונסיירז' שדואג לכל צרכיהם. דירות בפרויקט נמכרו ב-53 אלף שקל למ"ר, ושני הפנטהאוזים ב-65 אלף שקל למ"ר.

דיור במלונות, Briga Towers, חדר כושר (צילום: עמית גירון)
חדר הכושר בבריגה טאוורס|צילום: עמית גירון
דיור במלונות, Briga Towers, ג, לובי (צילום: עמית גירון)
הלובי בבריגה טאוורס|צילום: עמית גירון
דיור במלונות, Briga Towers, ג, סאונה (צילום: עמית גירון)
סאונה בבריגה טאוורס|צילום: עמית גירון
דיור במלונות, Briga Towers, ג, ספא (צילום: עמית גירון)
ספא בבריגה טאוורס|צילום: עמית גירון

דיור במלונות, Briga Towers, בית כנסת (צילום: עמית גירון)
בית הכנסת בבריגה טאוורס|צילום: עמית גירון

מגדל "בראשית" שנבנה בימים אלה בשכונת בבלי בתל אביב, כולל 174 יחידות דיור. גובהו של המגדל שבבעלות משפחת כוזהינוף יגיע ל-43 קומות, והדיירים ייהנו מלובי מפואר, מרתף יינות, טרקלין עסקים, ספא וחמאם טורקי, אולם סקווש, חדר כושר, חדר ישיבות פרטי, ספרייה ובריכת שחייה מקורה.

דיור במלונות, מגדל בראשית בבלי, בריכה (הדמיה: יסקי מור סיוון)
בריכה במגדל בראשית בבלי|הדמיה: יסקי מור סיוון
דיור במלונות, מגדל בראשית בבלי, ספא (הדמיה: יסקי מור סיוון)
ספא במגדל בראשית בבלי|הדמיה: יסקי מור סיוון
דיור במלונות, מגדל בראשית בבלי, ספרייה וטרקלין עסקים (הדמיה: יסקי מור סיוון)
ספרייה וטרקלין עסקים במגדל בראשית בבלי|הדמיה: יסקי מור סיוון

דיור במלונות, מגדל בראשית בבלי, חדר סיגרים (הדמיה: יסקי מור סיוון)
ספרייה וטרקלין עסקים במגדל בראשית בבלי|הדמיה: יסקי מור סיוון

פרויקט Exchange Ramat Gan של "אזורים", נמצא בכניסה למתחם הבורסה במתחם בית החרושת המיתולוגי לשוקולד של עלית. הפרויקט, בתכנון משרד האדריכלים יסקי מור סיוון, יכלול מגדל משרדים ומגדל מגורים בגובה 55 קומות עם לובי בגובה 14 מטר ובו שומר. במגדל מתוכננות דירות קטנות יחסית, מעוצבות מראש עד הפרט האחרון במפרט יוקרתי. לדיירים יוצעו לאונג' מעוצב, בריכת אינפיניטי בקומה השביעית, 500 מ"ר של חללי עבודה מתקדמים ובהם מטבח וחדרי ישיבות, חדר כושר ועוד. לפי נתוני מכירה והשכרה של אזורים, דירה בשטח 82-76 מ"ר במגדל נמכרת בכ-50,000 שקל למ"ר, ומחירי השכירות לדירות באותו גודל צפויים להיות כ-10,000 שקל.

דיור במלונות, exchange ramat gan (הדמיה: 3division)
Exchange Ramat Gan|הדמיה: 3division
דיור במלונות, exchange ramat gan, בריכה וספא (הדמיה: אנדו סטודיו)
בריכה ב-Exchange Ramat Gan|הדמיה: אנדו סטודיו
דיור במלונות, exchange ramat gan, חדר כושר (הדמיה: אנדו סטודיו)
חדר כושר ב-Exchange Ramat Gan|הדמיה: אנדו סטודיו
דיור במלונות, exchange ramat gan (הדמיה: 3division)
Exchange Ramat Gan|הדמיה: 3division

"ההתפתחות המשמעותית של מרכזי תעסוקה עירוניים ברחבי העולם כמו הונג קונג, מנהטן או לונדון הביאה לכניסה של מלונות עסקים או לשילוב של מלונות ומגורי בוטיק שפונים לקהילה העסקית", אומר גיל גורביץ', סמנכ"ל השיווק של חברת אזורים. "כך התפתחו מתחמי מגורים אורבניים בתוך אזורי התעסוקה, כשבחלק התחתון קומות משרדים ובחלק העליון קומות מגורים. במנהטן, למשל, ניתן לראות לא מעט מגורי יוקרה ואולטרה-יוקרה בגורדי השחקים החדשים שנבנו בלב מרכז העסקים הניו יורקי".

דיור במלונות, פלאזה, כניסה ובית קפה (צילום: יחצ)
הלובי במלון פלאזה ניו יורק|צילום: יחצ
דיור במלונות, פלאזה, מסעדה (צילום: יחצ)
מלון פלאזה ניו יורק|צילום: יחצ

דיור במלונות, פלאזה, לובי (צילום: יחצ)
מלון פלאזה ניו יורק|צילום: יחצ

המתחמים האורבניים בלב העיר פונים, במוצהר או שלא, לאנשי עסקים, עובדי הייטק וכן לדיירים מבוגרים יותר, שילדיהם עזבו את הבית והם החליטו לעבור לאזור שוקק יותר. "התכנון מצטופף על יחידת קרקע קטנה יותר, אם יש פארק, הוא יהיה 'תלוי' על הגגות על פי קונספט הגינות התלויות, הבריכה תהיה בקומה התחתונה או העליונה של הבניין, ויסופקו גם שירותים של חדר כושר, ספא ומתחמי עבודה משותפים", מסביר גורביץ'.

דוגמה לפרויקט כזה הוא מתחם האדסון יארדס שבניו יורק. "שילוב של מגדלי משרדים, מתחמים קמעונאיים, דירות מגורים וחדרי מלון ביחד עם פסיליטיז מגוונים מושך קהל מסוים ויוצר קהילה ושוק למגדלי המגורים האלו", אומר גורביץ'. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hudson Yards New York (@hudsonyards)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hudson Yards New York (@hudsonyards)

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hudson Yards New York (@hudsonyards)

דוגמה קרובה יותר אלינו הוא מתחם Costa Navarino בחופה הצפון-מערבי של יוון. "המתכננים יצרו מערך שלם של מתקנים המיועדים למלון וגם לבעלי וילות למגורים, וזה מאפשר לאנשים שאוהבים ומחפשים את סגנון החיים הזה נוחות גבוהה וחוויית מגורים מקסימלית", אומר המעצב דוד לבנטל, שעיצב את טיפוסי הדירות ב-Exchange Ramat Gan יחד עם המעצבת מיכל האן. "אנשים מחפשים דרך קלה יותר לתחזק בית, בעיקר כשהם לא נמצאים בו. במקום כזה דואגים להם להכל, וכשהם נמצאים בבית, הם זוכים לפינוקי יוקרה כמו ביץ' בר, מסעדה ומקום לקניית ירקות ופירות טריים". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Costa Navarino (@costanavarino)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Costa Navarino (@costanavarino)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Costa Navarino (@costanavarino)

לא מדובר רק במגורי יוקרה. מתחמים המשלבים מגורים ושירותים שונים יש במגוון רמות של השקעה ומחיר, ממגורים עממיים (למשל בפאתי לאס וגאס או לוס אנג'לס) ועד מגדלי יוקרה במרכזי העסקים הגדולים – מנהטן, טוקיו, שיקגו ועוד. הפלאז'ה בשדרה החמישית בניו יורק הוא דוגמה מפורסמת במיוחד. המגדל, שנבנה בראשית המאה ה-20, שימש כאחד המלונות היוקרתיים והמפורסמים בעולם. בשנת 2004 הוא נרכש על ידי קבוצת עסקים בשליטתו של יצחק תשובה והוסב בחלקו לדירות יוקרה. "אנשים בימינו מעוניינים לצרוך שירותים שיגיעו עד אליהם, במיוחד מי שמתגורר בסיטי ורוצה לחסוך זמן", מסבירה האן. "הקורונה הגבירה את הצורך בשירותים שנמצאים מתחת לבית, ואנשים מחפשים את השומר 24/7, את שירותי הדואר, המסעדות או החללים המשותפים שישמשו אותם למפגשים, לאירועים ואירוח. זה תפס תאוצה בעולם ואצלנו במרכז". 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

אדריכל גיל שנהב, יו"ר ה-CTBUH ISRAEL (המועצה העולמית לבנייה עירונית וגורדי שחקים), טוען שיותר אנשים מחפשים דירות מסוגים שונים, למשל דירת שרד, דירה המיועדת לדייר אחד, דירה המתאימה למי שנמצא הרבה בחו"ל או דירת נופש. "זה עובד לשני הכיוונים. מצד אחד המלון משתמש בצורה טובה בצוות ובמתקנים השונים שלו ומצד שני הדיירים נהנים משירות המפנק בלי לדאוג אם הדירה מסודרת, אם אווררו את המצעים ואם יש מה לאכול במקרר כשהם נוחתים באמצע הלילה", הוא אומר. "גם חברות מלונאות יוקרתיות כמו Four Seasons או קמפינסקי משתמשות במוניטין הבינלאומי שלהם כדי להרחיב את המותג. אם קונים דירת סטודיו או דירת שני חדרים בפרויקט מגורים של קמפינסקי, נהנים מהמותג ומהאיכויות שהוא מציע".  

  

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kempinski Hotels (@kempinski)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kempinski Hotels (@kempinski)

שנהב מסביר כי ועדות התכנון מוסמכות לאשר תוספת שטחי בנייה למלונות שכוללים 20 אחוז מגורים. "ההיגיון פה מאוד ברור: דירות המגורים מאזנות את הרווחיות של המלונות. מדובר בשוק תנודתי, שלפעמים עובד מצוין עם ביקוש רב ולפעמים מדשדש. שוק הדירות, לעומת זאת, הרבה יותר יציב ולכן כשבונים פרויקט שמשלב את השניים, מקבלים פרויקט הרבה יותר יציב וכלכלי", הוא מסביר. החלום, לדבריו, הוא "פרויקטים נושמים", כלומר בניין שבתקופות ביקוש למלונאות ישמש כחדרי מלון, ובתקופות ביקוש לדירות, יהפוך את חדרי המלון לדירות למגורים. "החיים כיום הרבה יותר מגוונים, והחוכמה היא למצוא דרך שלפרויקט תהיה יכולת להתרחב ולהצטמצם, להתפתח ולהתכווץ ולהתאים את עצמו להיקף, לאיכות ולכמות של כל אחד מהשימושים הדרושים".