רן ותמר בן עזר, זוג בני 35 בעלי חברה ליזמות בתחום נדל"ן שלהם שני ילדים קטנים, פנו אל המעצבות סיון גולדפלד ומיטל אירני לאחר סיום תכנון הפנים של דירתם בת חמשת החדרים, 135 מ"ר בצפון תל אביב, כדי לאבזר איתם את הדירה ולתכנן את הלבשת החללים השונים. זוהי דירה חדשה בקומה שלישית, הממוקמת מצפון לשדה התעופה דב וצופה לים. היה להם חשוב לשמור על בית בסגנון מודרני, מסודר, קווים נקיים ואווירה שתהיה נעימה ומעודנת. וכן על הפרדה בין החללים הציבוריים לאזורי המשחקים של הילדים.
בתחילת התהליך עשינו תכנון וסקיצות לכל הנגרות בבית החל מארונות, מזנון בסלון, חדר משפחה ועוד. בסופו של דבר הוחלט לא להוציא לפועל את תוכניות הנגרות והשתמשנו בפריטים שעברו מהדירה הקודמות ורכשנו פריטים בחנויות רהיטים. עלות ההלבשה היתה כ-50 אלף שקל, שכללו בין היתר: ספת ריש שעלותה 7000 שקלים (דוסה), גופי תאורה, 5000 שקלים, (קרני שחר) גוף תאורה לפינת אוכל, DONE BY DEER ,שקלים, 800, פינת אוכל, 6000 שקלים, (טולמנ'ס אאוטלט), שטיח בסלון, 4500 שקלים (איתמר), הדום שחור/לבן, פירות עץ, קקטוסים - 500 שקלים, (גולף אנד קו).
מבחינת השפה העיצובית – הקו שנבחר הוא מודרני נקי. הבית מוקף חלונות שצופים לים, והם שהכתיבו את מערך הריהוט והבחירות עם הלקוחות, למשל שלא יהיו וילונות. מבחינת צבעוניות הוחלט לתת ביטוי לים באמצעות שימוש בגוני כחול ונגיעות צהוב. כיוון שאין וילונות, הוספנו נגיעות עץ טבעי שיכניסו חום לחלל הציבורי.
עוד באתר לעיצוב הבית:
"מד מן" בחדר השינה
עם הכניסה לבית מתגלה אזור פתוח שמיד מכניס אותנו לחלל הציבורי. מאחורי הדלת נמצא חלון הממ"ד, שכוסה באמצעות לוח פח המשמש לתליית מגנטים וציורי הילדים. כמו כן יש נישה קטנה בכניסה ובה שידת עץ בסגנון וינטג' ישנה, ומעליה צילום של הצלמת תמי סואץ.
החלל הציבורי משלב בתוכו מטבח, פינת אוכל וסלון במבנה מלבני ארוך, ולכן היה צורך להגדיר חללים ולבדל אותם זה מזה. המטבח הלבן נבחר מבעוד מועד והכתיב את הסגנון המודרני הנקי. במטבח ישנו פוסטר של תפוזים מחברת JAVA שנותן נגיעה של צבע ובעל ערך סנטימנטלי לעיסוקו של הסבא, שהיה יצואן של פירות הדר. כך גם בפריטי הדקורציה על האי. פינת האוכל, שנרכשה בטולמנ'ס אאוטלט, משמשת את הדיירים גם ביומיום וגם לאירוח. השולחן משלב פלטת עץ ורגליים מצינורות אינסטלציה במראה תעשייתי רך.
בחיבור בין פינת האוכל לסלון נבחרו שני אלמנטים - שני גופי תאורה ממתכת בצבע צהוב שמתכתבים עם הכורסה הצהובה וקומודה מאותה משפחה של פינת האוכל. מעל הקומודה תלוי פוסטר של מדוזה (נרכש ב-SOCIETY6 ומוסגר בארץ), שמרמז על מיקום הדירה, ובעלי הבית אוהבים אותו מאוד.
חדר השינה של ההורים נמצא בסמוך לכניסה לבית ומכיל חדר ארונות, מקלחת וחדר שינה. גם פה הקו המוביל היה עיצוב נקי, חף מטרנדים, שמאפשר שקט ומנוחה בסוף יום העבודה. נבחרו טפט בגון תכלת כחול ושידות צהובות לצד המיטה. המיטה עברה עם הדיירים מהבית הקודם והתאימה לסגנון הנבחר. נתלה פוסטר מתוך הסדרה "מד מן" ושלוש תמונות מתוך מגזינים שונים מחו"ל שנתלו באמצעות וואשי טייפ.
שולחן עבודה מול הים
בעלי הבית עובדים בשטח, בפגישות אבל גם מהבית, ולכן היה חשוב שתהיה פינת עבודה מוגדרת ושקטה. השולחן הרחב מוקם כך שהוא פונה לים, ולידו שני כיסאות נוספים לפגישות. עוד בחדר העבודה: ספרייה מעץ שעברה מהבית הקודם ומשמשת לאחסון ספרי קריאה וקלסרים, ארון לבן בפינת החדר המשמש לאחסון נוסף. ידיות הארון הוחלפו בידיות העוסקות במסעות, שנרכשו באתר אטסי. הקו הנקי נשמר גם פה, והוא מאפשר שעות של שקט וריכוז. נתלו פוסטרים ותמונות עם וואשי טייפ לתוספת עניין וצבע.
שרותי האורחים נמצאים במסדרון, שם הוחלט על גוון תכלת. נוספה דקורציה מחנות גולף ותמונות קטנות ממוסגרות.
לבעלי הבית היה חשוב ששני הבנים הצעירים ישנו יחד באותו חדר. נבחר טפט משובץ כחול לבן במראה אמריקאי, שהודבק בגובה מטר עם סיומת של קרניז לבן. שתי המיטות עומדות בשני צדי החדר. הבן הגדול מאוד אוהב לשחק ולבנות בלגו, ולכן נתלו מדפים שייתנו במה ליצירות שלו וגם ישמרו עליהן מהאח הצעיר. נרכשו שני פופים קטנים שישמשו את ההורים והילדים בערב לשעת הקראת סיפור ושטיח שיהיה נעים לשחק.
קניית שטיחים בזמן האזעקות
"הפרויקט כולו היה חוויה מאוד מיוחדת עבורנו", מספרות המעצבות, "כיוון שהוא התחיל בזמן המלחמה בקיץ והסתתרנו עם הלקוחות בחנות שטיחים בזמן האזעקות. ליווינו אותם כשהבית עוד היה בשלבי הבנייה הסופיים ויחד הרכבנו את הפאזל של כל חלקי הבית. נוצר קשר חם עם הזוג, שהוא צעיר ברוחו ומאוד זרם איתנו בהחלטות העיצוביות".
המעצבות מסיימות בטיפ לעיצוב: "לפני שאתם מתחילים להלביש את ביתכם, ערכו לעצמכם שאלון קצר ורשמו במחברת - למי מיועד החלל שיולבש (ילד, נער, משפחה), מהם הצרכים? מה התקציב? עבודה מסודרת לפי הגדרות ותוכנית יובילו לתוצאות נכונות ועמידה בתקציב מוגדר.
"טיפ נוסף, 'פחות זה יותר' זו לא סתם קלישאה. תמיד אפשר להוסיף פריטים לבית. התחילו מהפריטים הגדולים והחשובים ולאט לאט תוסיפו, לא הכל בבת אחת".
סיון גולדפלד ומיטל אירני – מעצבות פנים והום סטיילינג, סטודיו C4D