כשהמשפחה (זוג הורים ושני ילדים בגיל גן) רכשה את דירת הארבעה חדרים במגדל מגורים באחת מערי השרון מקבלן היא התכוונה לגור בה. ובהתאם לכך תכננה האם, מעצבת פנים, את הדירה מהמסד עד הטפחות עם תשומת לב לכל הפרטים הקטנים כדי שתהיה מותאמת לצורכי כמשפחה. הדירה עוצבה בסגנון מודרני עם קווים מאוד נקיים. "זה תמיד יותר קשה כשאתה מתכנן לעצמך", מספרת המעצבת שרון אסף, "משום שיש אינסוף התלבטויות עד שמתגבשת פרוגרמה סופית". כל העבודות והנגרות בבית נעשו לאחר קבלת הדירה, וכל הספקים היו חיצוניים.
זמן קצר לאחר סיום הפרויקט הרגישו בני המשפחה שמתחשק להם להתחיל בפרויקט חדש, הצורך הטבעי לעבור לדירה גדולה יותר עם התרחבות המשפחה הכריע את הכף, והדירה הוצעה למכירה. תוך שבוע מרגע הפרסום נמכרה הדירה. לקונים היתה דרישה נחרצת: לרכוש את הדירה כפי שהיא עם כל העיצוב הריהוט והאביזרים, כך שייכנסו לדירה עם מזוודות בלבד. ההתרגשות להתחיל פרויקט חדש גברה על הקושי להיפרד מחלק מהחפצים. אתם מוזמנים להתרשם בעצמכם.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- 5 שימושים לבקבוקי יין משומשים
- הכיסאות של המעצבות הישראליות כובשים את הרשת
- טריקים קטנים, פתרונות גדולים
אפשרויות של אי
נכנסים לדירה ומצד ימין יש שירותי אורחים, קיר אריחים מרצפה עד תקרה שהצבע שלו הוא הקו המנחה לריהוט ולאביזרים. כשנכנסים פנימה מגיעים לחלל גדול שבו פינת האוכל, הסלון והמטבח. הסלון והמטבח פונים זה לזה, משתלבים ומשלימים זה את זה. המנורה מעל שולחן האוכל (קמחי תאורה) בעלת נוכחות ומושכת את תשומת הלב של מי שנכנס הביתה, בייחוד בערב, אז היא יוצרת אור מדהים.
המטבח, של חברת פוגנפול תוצרת גרמניה, תוכנן ועוצב במראה נקי, המקררים אינטגרליים וכל המכשירים הקטנים מרוכזים בנישה. הוא בנוי משני פרללים של יחידות גבוהות ומאי עצמאי ואלגנטי, המשמש כאזור עבודה שבו מותקנים הכיור והכיריים, כך שמי שעובד במטבח נהנה מקשר עין עם הבית והילדים. האי הגדול במטבח תוכנן כמרכז הבית וסביבו התגבש כל תכנון חלל המגורים. עליו שותים קפה בבוקר, אוכלים ארוחת ערב, עובדים, יושבים לדבר ומארחים. האי עשוי מפורמייקה באורך 2.8 מ' וברוחב מטר, ובנוי מיחידה אחת ובו הודבק עוד במפעל כיור בהתקנה תחתונה. על מנת להכניס את המשטח לדירה היה צורך להניף אותו במנוף לקומה עשירית דרך המרפסת של השכנים.פרויקט מורכב ומורט עצבים. החלופה הפשוטה יותר למשטח עבודה בגודל כזה הוא בייצור מקומי ומורכב משני חלקים וחיבורם בהרכבה. אך המעצבת לא התפשרה על המראה המושלם של משטח גדול העשוי מיחידה אחת ללא חיבורים. היתרון של פורמייקה על חומרים אחרים הוא בעיקר בתחושה, שכן זהו חומר שנעים לשבת ולאכול עליו להבדיל מהחומרים השכיחים יותר שנחשבים לחומרים קרים. על מנת לוודא שהמשטח ייכנס דרך מרפסת השכנים, היה צורך להכין מודל אחד לאחד של המשטח מקרטון.
מהסלון יוצאים למרפסת רחבת ידיים שמשקיפה לנוף מקסים וירוק של שדות התותים של הוד השרון. "הפרדתי את אזור המגורים מהסלון ויצרתי כמעין אגף נפרד, מחופה ברצפת פרקט עץ בהיר, מתוך רצון שאזור המגורים יהיה חמים ונעים יותר", אומרת אסף, בכלל, אני חושבת שרצפת פרקט נהדרת לחדרי ילדים ולחדרי שינה ומשרה אווירה נעימה וכיפית".
חדרים עם אופי
בחדר השינה שידות הלילהGHOST של חברת kartell בעיצוב פיליפ סטארק. השידות עשויות מפוליקרבונט ואהובות על המעצבת בגלל השקיפות והקלילות שמשתלבות עם הצבעים והחומרים בחדר השינה.
לגבי חדר משחקים וחדר שינה משותף לילדים היתה התלבטות. "ברגע שהבנו שיהיה לנו בן אחרי הבת הבכורה, החלטתי לעצב לבתי חדר עם אופי של בת ולתינוק חדר אופייני לבנים", מספרת אסף.
בחדר הרחצה של הילדים נפתחה מרפסת השירות ונוצר כך חדר רחצה גדול יותר עם ארון כיור ומשטח גדול המאפשר לחתל ולהלביש את הילדים אחרי המקלחת. מכונת הכביסה והמייבש הוכנסו לתוך ארון נסתר בנישה שיוצרת מראה נקי וחדר רחצה מרווח.
"מומלץ לעבוד רק עם בעלי מקצוע שיש לך שפה משותפת איתם, כי תמיד צצות בעיות בלתי צפויות בדרך וחשוב לשתף פעולה וביחד לפתור אותן על הצד הטוב ביותר", נותנת המעצבת טיפ לסיום, "כשמישהו אומר לי 'את זה אי אפשר' או 'לא ניתן לבצע', אני יודעת שהוא לא מתאים לעבודה מיוחדת ולא חושב מחוץ לקופסה".
עיצוב פנים שרון אסף