כשתמר ורועי בחרו את בית חלומותיהם, הם בחרו אותו עם הלב. הם נמשכו לחללים המרווחים ולבוסתן הפתוח, אבל עדיין לא חוו אותו כבית. "בשיחות ארוכות חקרתי יחד איתם המושג בית", מספרת מעצבת הפנים ימה ברקאי, "מהו עבורם, אילו חללים הוא מייצר, איזו אווירה, היכן קורים המפגשים. יחד חשבנו ושוחחנו על האיזון העדין בין החללים הפרטיים לציבוריים, על האווירה שהם רוצים בבית, ואיך יוצרים עבורם אזורים שיהיו פעילים, נעימים, לשחק, לבלות, להיות".
עצי פרי מהחלון
הבית ממוקם בכפר האורנים (בקרבת מודיעין), וגודלו 140 מ"ר בנוי על מגרש של 250 מ"ר. הקומה התחתונה, שעברה את השיפוץ, בנויה כחלל פתוח עם הרבה אור טבעי שחודר מבעד חלונות רחבים, הנוף הניבט עצי פרי, שמציצים פנימה, מה שמשרה שלווה ונעימות גם על פנים הבית. "אחרי שלב הגדרות הצרכים", אומרת ברקאי, "עברנו לבחירת סגנון, על ידי תהליך ארוך של ניתוח הצבעים המועדפים, סוגי האביזרים, הטקסטורות, ותקציב כמובן, שעמד על 30 אלף שקלים".
הדרך של המעצבת והדיירים כללה ימים עמוסים מלאים בשווקים, חנויות כפריות בסמטאות צבעוניות, הפסקות אוכל בדוכנים, גילויים של חנויות תאורה נסתרות באיזה דרך אבודה שפתאום נקלעו אליה, והם מספרים כי סיימו ימים ארוכים עם ידיים מלאות חפצים משגעים שרק מחכים להפוך חלל ריק לבית.
"תהליך הרכישות שילב נגיעה אישית, חפצים אישיים של בעלי הבית נעטפו בבדים", ממשיכה ברקאי, "שיפצנו רהיטים קיימים ואף קנינו חפצים יד שנייה. כך למשל, הכורסות נקנו מהשוק ושופצו, שטיח הקילים נמצא ביד שנייה בסכום מגוחך, וחישוקי הרקמה וחלק מהכריות נתפרו על ידי (הרגל שטיפחתי, להעניק מתנה מיוחדת בעבודת ידי לכל בית שאני מעצבת).
פינת קריאה צבעונית ונוסטלגית
הכניסה לבית: "חשוב שהכניסה תהיה נעימה ומזמינה, שיהיה מקום להניח את התיק, את הדואר, ולשטוף את העיניים בפינה של צבע ורוך", מסבירה ברקאי. הפינה נצבעה בצבע פסטל, ובעל הבית שהינו נגר חובב, בנה ספסל קטן מעץ שהוצב שם. גופי התאורה בבית נרכשו מחנות מקומית בטווח מחירים של בין 300-500 שקלים לאחד.
פינת קריאה: "מהשיחות המקדימות עלה כי בעלי הבית מאוד לסיים את היום בקריאה, התכרבלות בספה עם ספר טוב, או על כיסא או כורסה מפנקת. מתחת לגרם מדרגות, עמד לו חלל ריק וקטן, ושם תכננתי להם פינת קריאה צבעונית ונוסטלגית עם חפצים אהובים ותאורה רכה. בחרנו טפט אפור ופרחוני (עלה כ-400 שקלים למטר), שידת וינטג' עם שריטה אותנטית, ספרים ותמונה אהובה, נותנים את המראה הנוסטלגי האהוב על בני הזוג כל כך. תאורה רכה ונעימה, להתכרבל עם כוס תה וספר טוב".
הסלון: הכורסות שבסלון נקנו בשוק הפשפשים ב-900 שקלים ורופדו מחדש (הריפוד עלה גם כ-900 שקלים). "בחרנו את הצבע הטורקיזי הזה והוא הנחה אותי לאורך כל עיצוב הסלון", מספרת ברקאי. "חיפשנו שטיח קילים ומצאנו אותם מאוד יקרים. מכיוון שעבדנו לפי תקציב, הפנתי את הלקוחה לחפש באתרי יד שנייה ומסירה, אחרי חיפושים ממושכים, מצאנו שטיח יד שנייה קילים במחיר מצחיק ממש שהתאים לנו בול.
"הספה היא אחד הפריטים היקרים שרכשנו וקנינו אותה מ"גולטיב" (9,000 שקלים). רצינו ספה שקועה ומפנקת, עמוסה בכריות. שדיירי הבית יוכלו לסיים כל ערב בלשקוע לתוכה. את התמונות מצאתי באתרי האינטרנט השונים אצל יוצרות מקומיות".
פינת האוכל: פינת האוכל הישנה כבר לא ענתה על הצרכים המשתנים של המשפחה והתרחבותה, ולכן הוחלפה בחדשה. נרכש שולחן נפתח אשר הוזמן אצל נגר (5,000 שקלים), נתלה מדף ברזל (700 שקלים) והפינה קושטה עם הרבה עציצים וירק, על מנת שהנוף הירוק הנשקף מהחוץ ייכנס פנימה במעט וינעים את האווירה בזמן האכילה המשותפת.
המטבח: המטבח, שרוב הימים מהווה את מרכז הבית עם אינסוף בישולים ופטפוטים, אובזר ועוצב באווירה כפרית, עם מחבתות וסירים תלויים, וכלים מבית סבתא שמוצגים במדף מתכת אדום ששובר במעט את גווני הפסטל. הוספנו מקומות ישיבה על ידי רכישת שרפרפים גבוהים מנגר מקומי, מה שמאפשר זמן משפחתי משותף גם בזמן בישול.
ומה עושים אחרי הצהריים? משחקים עם הילדים. "כדי להקל על המעבר בין הקומות, יצרנו בקומה התחתונה איזושהי פינת משחק קטנה ונעימה שלא תדרוש לעלות למעלה בכל פעם שרוצים לשחק. כריות, שטיח קצת ספרים וסל משחקים עשו את העבודה ויצרו פינת משחקים תחומה שנעים לשהות בה".
עיצוב והום סטיילינג: ימה ברקאי.
40 אלף שקלים ושבוע: שיפוץ לדירה השכורה
לעצב קומה שלמה לילדים בלבד