דופלקס ישן בנווה צדק בת"א יועד להשקעה לאחר השיפוץ ולכן לא היו הנחיות תכנון ועיצוב עבור דיירים ספציפיים. מצד אחד זה מאתגר תכנונית ומקשה על הניסיון לקלוע ולהבין מי ירצה לגור באזור ובתנאים הנתונים ומה הצרכים שלו; מצד שני זה פותח הזדמנויות בלתי מוגבלות ליצירתיות ודמיון ויד חופשית מצד הלקוח.
>> ת"א: הדירה המפונפנת של איש העסקים שחזר ארצה
>> "מלכת הניקיון" שיתפה בטיקטוק את הסוד שלה לניקוי התנור
שטחו של הדופלקס כ-200 מ"ר ובחלוקה החדשה יש בו 5 חדרים רחבי ידיים שמחולקים בין שתי קומות המגורים, ולכל קומה מרפסת. הבית היה מושכר במשך שנים רבות ובמהלך התקופה פרצה שריפה מסיבית בקומה השנייה שבעקבותיה נדרש קילוף של כל הקירות עד רמת מעטפת, פירוק התשתיות ובנייה מחדש. השריפה יצרה הזדמנות לחלק מחדש את החלל וליצוק לתוכו פונקציות שלא היו קיימות בו קודם: קירות המעטפת יצרו חלל מלבני שבמרכזו גרם מדרגות שמוביל לקומה השנייה. בקומת הכניסה תוכנן בצד אחד של המלבן חלל אירוח שכולל מטבח גדול, סלון, יציאה למרפסת היקפית ושירותי אורחים. בצידו השני של המלבן מאסטר הורים מרווח עם חדר רחצה מפנק בחזית זכוכית וחדר ארונות. בקומה השנייה תוכננו 2 חדרי שינה, חדר רחצה כללי, מאסטר מתבגר ופינת משפחה. כל הפונקציות בקומה הזו מתקיימות בחלל בעל תקרה משופעת עם קורות עץ יפיפיות שנותר לשימור.
הדופלקס ממוקם בבניין קלאסי בלב השכונה הציורית, שצבעו ורוד ויש בו חלונות בלגיים בגוון תכלת. הפוטנציאל היה ברור למעצבת כבר בביקור הראשון במקום, למרות הקירות המפויחים והריח המחניק. החזון העיצובי היה לשמר את המעטפת המקורית ככל שניתן – העמודים, קונסטרוקציית המדרגות ובעיקר החלונות המיוחדים ברחבי הבית. לאחר מסע ארוך ונחוש בחיפוש אחרי החומרים המדויקים להדגשת האופי של נווה צדק נבחרו אריחי טרצו אמיתיים לריצוף שהובא במיוחד מאיטליה ,עץ אלון בגוון טבעי בנגרות ובפרקט בחדרי השינה, שילוב חזיתות מקל סבא (פרופיל גלילי אופייני למראה הכפרי שיוצר מראה של מסגרת פנימית) במטבח הלבן, וברזל לבן כמעקה המדרגות. השיפוץ ארך כחצי שנה וכלל קילוף טוטאלי של התשתיות, החלפת כל המערכות והרעפים בגג, איטומים חדשים, יציקות ועוד.
הנחת היסוד לגבי הדיירים העתידיים הייתה שמי שיבוא לגור בדופלקס מפואר בבניין ורוד, שאינו מאוד מטופח, חייב לאהוב את הקסם העיצובי של השכונה, לכן החלונות עם הקשתות נשארו בדיוק כפי שהיו כולל הגוון תכלת-אפרפר שהיה שם במקור. את הריצוף הקודם לא ניתן היה לשמר אבל ריצוף הטרצו החדש נשאר נאמן לעיר הלבנה. הכניסה לבית היא באמצע החלל המלבני והמבט פוגש ישר את גרם המדרגות, שהפך לאלמנט העיצובי המרכזי בבית עם מעקה מוטות דקים. מימין לכניסה המטבח, ומולו הסלון - חלל עם תקרה כפולה שנשמרו בו גוונים של לבן ועץ טבעי .משמאל לכניסה יחידת נגרות עם הרבה מקומות לאחסון, ומאחורי אחת הדלתות שלה מסתתרים שירותי האורחים. מאסטר ההורים הראשי נמצא בהמשך. בקומה העליונה ממוקמים מצד אחד של המלבן שני חדרי שינה וחדר רחצה כללי, ומצדו השני פינת משפחה - בגלריה שמשקיפה אל חלל האירוח הראשי, ומאסטר מתבגר.
עיצוב פנים: תבל ביטון
גופי תאורה: שופלייט
ארונות רחצה: נגריית אגדיר