מזל טוב מסעדת טופולופומפו של השף אבי קונפורטי, ולאדריכלים אלון ברנוביץ ואירנה קרוננברג, על זכייתם בתחרות עיצוב המסעדות והברים הבינלאומית Restaurant & Bar Design Awards בקטגוריה "אפריקה והמזרח התיכון" בטקס שנערך בלונדון זו השנה השישית.
ניצחה את דובאי
לראשונה מאז תולדות התחרות, נכנסו אדריכלים ישראלים לרשימת המועמדים הסופית עם שתי מסעדות בעיצובם תחת קטגוריית "אפריקה והמזרח התיכון" - מסעדת טופולופומפו של השף אבי קונפורטי ומסעדת פסטל באגף החדש של מוזיאון תל אביב, ואף קטפו את המקום הראשון והנחשק על עיצוב מסעדת טופולופומפו.
827 אדריכלים מרחבי העולם הגישו השנה מועמדות לפרס. לשורט-ליסט הגיעו 214 מסעדות/ברים, שענו על קריטריונים של חדשנות, יופי ופריצת דרך עיצובית. מסעדת טופולפומפו גברה על שמונה מסעדות אחרות, בדובאי, באמירויות, בקטאר, בכוויית ובערב הסעודית.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- 5 שימושים לבקבוקי יין משומשים
- הכיסאות של המעצבות הישראליות כובשים את הרשת
- טריקים קטנים, פתרונות גדולים
אם הדרקונים
מסעדת טופולפומפו, מטבח אש אסייתי, נפתחה לפני פחות משנה בתל אביב ומתפרשת על פני כ-700 מ"ר במפלסים בגבהים שונים. הגוונים שנבחרו הם צהוב ושחור, להעצמת תחושת האש והלהבה, ולתחושה זו תורמים גם אלמנטים ויזואליים המדגישים את החוויה העתיקה של אש, צללים וזיכרון של מדורה. על פי הקונספט, נשלטת טופולופומפו על ידי רוח של דרקון, שמקבל ביטוי בדמות וילון ארוג וחוטי ברזל בגוון אש, מעופף בחלל ומסמן את גבולות הישיבה ומחלק את המסעדה לתת חללים. אזורי הישיבה כוללים פינות פרטיות ואינטימיות ועד שולחן עץ ארוך לאכילה שבטית. השילובים בין בטון שחור, אבן בזלת ועץ הבמבוק משלימים את החוויה.
האדריכלים אירנה קרוננברג ואלון ברנוביץ מתחזקים משרד אדריכלים מוביל וזוגיות יציבה, ואולי ראיתם עוד מסעדות שהם עיצבו, למשל פסטל במוזיאון תל אביב, חמש במלון מנדליי, הרברט סמואל, צפרה, אחד העם טפאס בר וזוזוברה. או בגלל פעילותם בחו"ל - השניים עיצבו את מלון סר אלברט בהולנד, את מסעדת מומו באמסטרדם ואת מלון wyndhem Grand בפרנקפורט.
והזוכה היא: בראסרי "Les Haras "
אגב, המסעדה שזכתה בפרס היפה ביותר ממוקמת בשטרסבורג - בראסרי "Les Haras" שבאתר ייחודי ועתיק National Stud Farm. המסעדה ממוקמת בתוך מבנה עתיק עם תקרה בגובה 13.5 מטרים ושטחה הכולל 800 מ"ר. מברוק.