הארץ שלנו בורכה בחופים קסומים לכל אורכה, ולמזלנו אפשר ליהנות מהם כמעט כל השנה. אבל מי שלא ממש בא לו לעלות על בגד ים או לשמוע את רחשי המטקות, מוזמן להתרווח ולהתענג במיזוג של שלל המסעדות הפזורות מצפון לדרום ומציעות עיצוב מעניין ונוף מושלם. הנה כמה אופציות.
עוד באתר לעיצוב הבית:
חצר גולדמן, יפו
המסעדה, ששוכנת במבנה יפואי עתיק, הוקמה ב-2012 ושופצה מחדש ממש לאחרונה, משקיפה על טיילת יפו מגן צ'רלס קלור עד חומות יפו העתיקה.
קונספט עיצובי: "בחרתי בסגנון תעשייתי עם מוטיבים של ים שהבהירו מקום שהיה כהה מאוד קודם לכן", מתארת מעצבת הפנים שני רינג. "השתמשתי בצבעוניות של ים בגוני אפור-תכלת-לבן ובאלמנטים ימיים כמו קיר מחופה טפט שעליו איורי ספינות בלב ים, תמונות של דגים, מפות איים, משוטים דקורטיביים וגופי תאורה במראה פנסים. את אזור הבר ואת העמוד המרכזי במסעדה חיפיתי מחדש בעץ צבוע תכלת מתקלף מעט, שמזכיר מראה של סירות. עוד יצרתי פינת סלון שמעוטרת בקיר הטפט ועששיות שזורקות אור המדמה ים".
התייחסות לנוף: "מכיוון שהמקום ידוע בדק הקדמי שלו הפונה בקו ראשון לים הפתוח, יצרתי רצף בין פנים וחוץ במטרה להדגיש את נוכחותו המסעירה של הים ולמשוך אנשים לשבת גם בפנים ולא רק בחוץ".
נחום גולדמן 6, יפו. לאתר המסעדה
בית חנקין, חדרה
המסעדה, שהוקמה ב-2004, על ידי הבעלים והמעצבים אלה גבריאל ואריק ושדי. יושבת על מצוק הכורכר הדרומי של מפרץ בנימין. הבית נבנה במהלך שנות ה-30 עבור יהושע חנקין, גואל האדמות, ורעייתו אולגה. הוא תוכנן על ידי מהנדס הנוף יוסף בן אורה ובנוי בסגנון הבאוהאוס. במשך שנים עמד כחורבה עד ששוקם ושוחזר בשנות ה-90 על ידי הרשות לשימור אתרים ועיריית חדרה ובשיתוף קבוצת אספן.
קונספט עיצובי: "בחרנו לעצב את הבית ברוח התקופה", מספרים אלה ואריק. "במהלך שיטוטים רבים בשווקי פשפשים ובבתים ישנים אספנו אחד לאחד וילונות, צלחות, שולחנות, כפיות ושאר שכיות חמדה. המטרה שלנו היתה לחזור אחורה בזמן ולתת את מלוא הכבוד הראוי לדור המייסדים".
התייחסות לנוף: "הישיבה במסעדה היא במרפסות מוצלות עם חלונות שמהם נשקף נוף פנורמי מרהיב לים, שתופס את החלק המרכזי ביותר במקום".
שדרות מנחם בגין 1, חדרה. לאתר המסעדה
אלבאבור והים, עכו
המסעדה, שהוקמה ב-2013, ממוקמת ממש על המים בטיילת עכו וצופה אל חיפה בדרום ועל נהריה בצפון. המסעדה מציעה חיבור בין הים והאדמה, ולכן מיקומה בעיר הנמל העתיקה הוא אך טבעי.
קונספט עיצובי: "ההשראה לעיצוב נבעה מהטבע סביב המבנה, שכולל את הטיילת והים שנמצאים ממש למרגלות המסעדה", מתאר האדריכל, סאהר חמאיסי. "ההיכל רחב הידיים משלב בין מסורתי ועכשווי, עוצב בקווים נקיים ופשוטים ובגוונים רכים שמשתלבים עם רצועת החוף הפרושה לנגד עיני הסועדים".
התייחסות לנוף: "כדי ליצור אווירה פנימית שמתכתבת עם הים, נעשה שימוש בחומרים כדוגמת אלון טבעי, אבן כורכר ופרקט. ההשראה לתקרת המסעדה, שעוצבה בצורת אדוות גלים, באה מהגלים הנשברים למרגלותיה. כמו כן, נשמרה חזית זכוכית שקופה שמקיפה את המקום משלושה צדדים ויוצרת תחושה של הימצאות בספינה בלב ים".
ההגנה 16, טיילת עכו. לאתר המסעדה
בלו סקיי, תל אביב
מסעדת השף מאיר אדוני נפתחה בקיץ 2013 ומשקיפה על הנוף האורבני המרהיב של תל אביב ועל חופי הים התיכון. בשעת שקיעה נשקף מהמרפסת נוף עוצר נשימה שבו השמש הכתומה נושקת לים כחול מרהיב בחוויה מיוחדת במינה. בשעות הערב עולה התאורה הדרמטית של תל אביב הפרושה למטה במלוא הדרה.
קונספט עיצובי: "המסעדה מוקפת בגג ענקי מצופה דק עץ שעליו ערוכים כיסאות ושולחנות במראה נקי וחגיגי", מספר מעצב הפנים, גדי הלפרין. "מצד אחד של הגג רואים את גגות תל אביב ומצד שני את כל רצועת החוף המרהיבה של העיר. חלל הפנים מעוצב בריהוט קלאסי ושקט שלא יתחרה עם הנוף עוצר הנשימה של המסעדה. מחשבה רבה ניתנה לפרטי העיצוב הקטנים כמו תאורה, כלי הגשה ופרטי אמנות".
התייחסות לנוף: "המסעדה ממוקמת ממש מעל רצועת החוף ולכן לנוף תפקיד מאוד משמעותי בה. המסעדה, המוקפדת מבחינה עיצובית, משלבת ומכילה את הנוף ואינה מתחרה בו. בר המסעדה הפנימי ממשיך את הגג, וחלל הפנים סגור בזכוכית, כך שגם היושבים בחלל הפנים נהנים מהנוף".
גג מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב. לאתר המסעדה
גולדן קורל, חיפה
המסעדה, שנפתחה ב-2006, על ידי ג'ורג' דיאב, הבעלים והמעצב, נמצאת ברכבל העליון של סטלה מאריס בקומה השלישית במבנה המוביל מהרכבל אל תצפית הנוף המרהיב של מפרץ חיפה.
קונספט עיצובי: "בחרתי בקו עיצובי נקי ופשוט ועם זאת מהודר", אומר דיאב. "העיצוב משלב בצורה נכונה חלונות מסך עשויים זכוכית, תאורה שמקורה בנברשות מיוחדות, ריהוט עור ונוף שאי אפשר להתעלם ממנו".
התייחסות לנוף: "מקיר הזכוכית אפשר לצפות אל הנוף עוצר הנשימה של חיפה, שכולל את הנמל, את חוף הים ואת מפרץ חיפה ומשם עד ראש הנקרה. בימים שבהם הריאות טובה במיוחד אפשר לראות אפילו את השלג של הר חרמון".
סטלה מאריס 100/3, חיפה. לאתר המסעדה
קאזה ברונה, זיכרון יעקב
המסעדה שייכת למעשה למלון 'בית מימון', שהוקם עוד בשנת 1977. למרות הוותק שלה, בעליה דאגו לשפצה מחדש בחורף האחרון על ידי דורית פינס, אך ללא ליווי אדריכל או מעצב.
קונספט עיצובי: המסעדה מעוצבת במראה כפרי אירופי. האווירה הייחודית שלה מתקבלת הודות למיקומה על צלע ההר המערבית של זיכרון יעקב. בקיץ, ולמעשה ברוב ימות השנה, אפשר לשבת במרפסת רחבת הידיים תחת סוכת גפנים מלבלבת ולשאוף את הבריזה הצלולה שנושבת מהים.
התייחסות לנוף: המראה שנשקף מחלונות המסעדה משקיף לים הכחול וכולל פנורמה שנפרשת מארובות חדרה ועד חוף דור, ובדרך בריכות דגים ומטעי בננות.
צה"ל 4, זיכרון יעקב. אתר המסעדה
דרבי בר פורט, תל אביב
המסעדה, שנפתחה בשנה שעברה, ממוקמת על הטיילת של נמל תל אביב ונהנית מבריזת ים מלטפת וחוויית רציף קסומה.
קונספט עיצובי: "המסעדה מעוצבת בהשראת מחסן דייגים אותנטי", מתאר מעצב הפנים ירון טל. "בחלל המסעדה נעשה שימוש בחומרים טבעיים וגולמיים שמוסיפים תחושת אותנטיות למקום ומדגישים את עוצמת הים. הקירות צבועים בצבעי ים מעט דהויים שנראים כאילו יצאו מהגלים, הריהוט מורכב מכיסאות פח ממוחזר עם כיתובים וחותמות, השולחנות עשויים עץ גושני. על קיר המטבח תלויה תמונה מלאה של מפת העולם מודפסת על עץ, כאילו ממתינה למלחים. גופי התאורה עוצבו במיוחד ונראים כאילו הגיעו מאחת מספינות הדייגים בנמל. רשתות דייגים, שנמתחות כמו מפרשים, יוצרות הפרדה נעימה בין השולחנות ומשרות אווירה נעימה".
התייחסות לנוף: "המסעדה ממוקמת ממש על קו החוף של נמל תל אביב. כשלושה מטרים בלבד מפרידים בין הסועדים היושבים בחוץ לבין המעקה שפונה לים ולנוף. העיצוב מתכתב עם המיקום של המסעדה בנמל ועם אווירת הדייגים האותנטית".
התערוכה 3, נמל תל אביב. אתר המסעדה