מלון סוואנה - 2 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם

תדמיינו לעצמכם חופשה בדירה קומפקטית ומעוצבת במיקום מרכזי בעיר הגדולה אבל כזו שמגיעה עם כל הפינוקים של בית מלון, שילוב בין דירת נופש פרטית למלון בוטיק. אז כזה.

ברשת מלונות לוגאין הבינו מה תייר בתל אביב צריך ולא פחות חשוב - מה הוא לא. למשל, הם הבינו שהוא לא צריך פקיד קבלה מנומנם שיקבל את פניו בכניסה ויבזבז לו זמן יקר וכסף על צ'ק אין. הוא גם לא זקוק לבל בוי שיעמוד כמו דחליל בדלת ויציע לסחוב עבורו את הטרולי. הוא גם ממש אבל ממש לא חייב שיחליפו לו מגבות כל יום ויעשו מתיחת פנים לסדין, כי גם ככה הוא בא בסך הכל לווייקנד, ותכל"ס זה הרבה פחות נזק לסביבה. אז מה הוא כן צריך? מקסימום תנאים שיגרמו לו להרגיש בחדר כיפי, מפנק ונקי. מיטה רחבה ונוחה, מטבחון מאובזר למקרה שיתחשק לו לחמם את הטייק וואי שהזמין, כמה כוסות וצלחות למקרה שתזדמן לו חברה, מקרר ודלפק שיהיה נוח לאכול, ספה קטנה לרבוץ בה ומרפסת לשאוף קצת רוח. אה, ושתהיה לו אפשרות לשירות חדרים 24 שעות ביממה, כי אם הוא בכל זאת יזדקק למגבת ספייר יהיה מי שיקפיץ לו בשתיים לפנות בוקר ואם הוא רוצה שינקו לו את החדר, אז אין בעיה.

למלון סוואנה הגענו בצהרי יום גשום וקר במיוחד, אבל בלובי האינטימי חיכתה לנו תיבת מנעול מתוקה שבתמורה לקוד שהכנסנו, נפתחה ופלטה לנו מפתח. כבר הרגשנו שהגענו לדירת המסתור שלנו בעיר, וכשנכסנו למעלית הקטנה, נבלענו בתוך טפט ג'ונגל צבעוני שהכניס אותנו לאווירה טרופית. נהיה לנו חם.

מלון סוואנה - 3 (צילום: יחצ)
צילום: יחצ
מלון סוואנה - 1 (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

מלון סוואנה - 1 (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 איך הופכים בניין משרדים למלון בוטיק עדכני?

המלון שהוקם לפני כשנה, שישי במספר מלונות הרשת, נבנה בשנות ה-90 ושימש כבניין משרדים אפרורי. יזמי הרשת הבינו את הפוטנציאל הגלום בו והחליטו להסב אותו למלון בוטיק אורבני וצעיר. הוא ממוקם בבוגרשוב, בגבו של דיזינגוף סנטר, שתי דקות מכיכר דיזנגוף, שבע דקות מחוף הים, ו-10 דקות משוק הכרמל. בקיצור, בצנטרום של הפיילה.

מעצבת הפנים מיכל רביד הופקדה על מלאכת התכנון והעיצוב, והמלאכה הייתה מרובה. "השלב הראשון היה הריסה של כל סממן משרדי שאפיין את הבניין", מספרת רביד, "למשל הסרנו את התקרה האקוסטית הלבנה והדי כעורה, שחשפה תחתיה תקרת בטון יפייהפיה, כזו שנתנה בדיוק את האדג׳ התעשייתי למלון".

כדי לחלק בניין משרדים לדירות קטנות נדרשת חשיבה יצירתית. זה מתחיל בחזיתות ובפתחים, בניגוד לתכנון ולבנייה של מלון מאפס, כשרוצים לפצל שטחים בבניין קיים, חייבים לאורך כל התהליך להתחשב בחזית הקיימת, שלא ניתנת לשינוי. "חלוקה לחדרים נעשית משימה קשה בהרבה כאשר החשיבה היא חוץ /פנים בבניין משרדים", מתארת רביד, "כל קומה הייתה חצויה לשני משרדים בקומה, מימין ומשמאל, לכל משרד דלת כניסה, המשמעות היא שאין מסדרון כלל, רק את המבואה אליה יוצאים מהמעלית. כמו כן, לובי של בניין משרדים משמש רק למעבר, קטן ולא מרשים שלא מיועד לקבלת אורחים. כדי ליצור חלל מרווח ומזמין יותר לאורחים, תחמנו חלק מהחלל החיצוני של הבניין על ידי אדנית ברזל בנויה, מילאנו בצמחייה ויצרנו איזור ישיבה בחלל ״פנים- חוץ״.

מלון סוואנה - 4 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם

מלון סוואנה - 1 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם
מלון סוואנה - 1 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם
מלון סוואנה - 1 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם
מלון סוואנה - 1 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם

מלון סוואנה - 5 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם

 צמחייה במקום קירות

בבניין ארבע קומות כאשר בכל קומה מוקמו שבעה חדרים. לכל שלושה חדרים, מבואה אישית המאפשרת גישה נוחה ומספרי החדרים הודבקו על גבי המנורות התלויות בכניסה. "בעיצוב של מלון חייבים לחשוב על הפונקציונליות, כל מטר חייב להיות מנוצל ועדיין להרגיש מרווח ונעים", מסבירה רביד. "היה לי חשוב לעצב חדר שמחבק את האורח להפוגה אמיתית מהיומיום והמולת העיר האנרגטית. לייצר אווירה נעימה של חיבור לאדמה עם פלטת צבעים בהירה ורכה ושילוב של צבעי חמרה, ירוק ועץ טבעי. לשם כך בחרנו בריהוט קליל וצבעוני עם ספה בצבע חרדלי, בר שחופה בפסיפס ורוד, חדר רחצה בצבעי ירוק בקבוק או צבעי ורוד וחמרה לצד שימוש בעץ קלאסי. במרכז החדר הצבנו מיטות קטיפה נעימות עם גב קיר בגוון עץ טבעי".

במלון סך הכל 24 חדרים, הנעים בין 15-24 מ״ר. ישנם חדרים זוגיים, חדרים לשלישייה עם ספה נפתחת  וסוויטות למשפחה או חברים. בסוויטות יש מרפסות שמש מרווחות עם אריחים מאוירים, המזכירות את המרפסות התל אביביות של פעם והן מצוידות במקלחת חוץ ופינת שיזוף. ישנם גם חדרים עם מבואה משותפת המאפשרת לקחת שני חדרים ולתחום אותם לסוויטה הכוללת שני חדרים עבור 4-7 אורחים. בכל החדרים ישנן מיטות נוחות עם מצעים איכותיים וממותגים שנתפרו במיוחד עבור אורחי הרשת, מטבחון מאובזר עם מקרר, מיקרוגל, כיריים חשמליות, כלי בישול ואוכל, מכונת אספרסו, פינות עבודה, ווי פי, טלוויזיה וחדר מקלחת מאובזר עם שמפו וסבון בריח ממכרים.

גם האזורים המשותפים, המסדרונות וגרמי המדרגות, תוכננו באותו הקונספט ומכניסים צבעוניות וחיות לחלל. רצפת הלובי כוסתה בשיש טבעי, ורדה גאוטמלה (מאנטון סטון) וקיר צמחייה מרשים הכולל שלל שרכים ופוטוסים שופעים, מקבל את פניו של האורח בכל קומה. האבן העבה והמיושנת הוסרה מקירות גרמי המדרגות ובמקומה נחשף הבטון הטבעי, כשחלקו העליון נצבע בגוון ירוק בקבוק עמוק שמתכתב עם אווירת המשתלה. המעקות נצבעו בצבע כתום קורל. "הבניין נבנה בשנות ה-90 בשיאו של טרנד האדניות הבנויות, אך מכיוון שלא תוחזקו, האדניות היו ריקות ומוזנחות. כדי להכניס עניין לחזית הבניין ולטשטש את השיש, הוחלט להחזיר עטרה ליושנה ולטפח מחדש את האדניות", מתארת רביד. "הן גם נתנו את ההשראה לקונספט הירוק של הבניין". באדניות נשתלה צמחייה עשירה ונשפכת (סיגלית אוסטרלית, שרכים, דיכונדרה), שבמהלך הזמן תכסה את המבנה כולו עד שתהפוך אותו לריאה ירוקה ומלבלבת בלב העיר.

לדברי רביד, האתגר הגדול בפרויקט היה מצד אחד עמידה בזמנים קצרים ותקציב מוגבל אבל עדיין לשמור על קו עיצובי לא מתפשר. "אני מרגישה שהיתרון להיות מעצבת שהיא גם מנהלת פרויקט ומתכננת שנמצאת בשטח ומכירה כל ס״מ בבניין, מניבה תוצאה איכותית כי מה שתוכנן יוצא בדיוק כמו שאמור היה להיות, שום דבר לא נופל בין הכיסאות או בין האצבעות", מסכמת רביד, "חייבת לציין שבורכתי בלקוחות שהפכו לחברי אמת, אהבתי לפרויקט ולהם חבויה בקירות המלון".

מלון סוואנה - 7 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם

מלון סוואנה - 6 (צילום: עמרי אמסלם)
צילום: עמרי אמסלם

כמה עולה לילה במלון סוואנה? החל מ-550 שקל לחדר זוגי באמצע שבוע. ארוחת בוקר עשירה בתוספת תשלום של 70 שקלים לאדם, שירותי ניקיון: 80 שקלים ליום.

 

תכנון, עיצוב וניהול פרויקט: מיכל רביד

קבלן מבצע: י.ד יוסי דרעי עבודות גמר

נגרות: DAGAN Different Design