הדירה השכורה שלפניכם – דירת ארבעה חדרים בבניין קטן בן 15 במודיעין - היתה ריקה לחלוטין כשנכנסה אליה הדיירת, וגם היא הגיעה בידיים ריקות משום שיצאה לדרך חדשה. הדיירת, אם בת 40 מתחום משאבי אנוש עם שלושה ילדי בני 11, 8.5, 5, יצרה קשר עם המעצבת הילה בורנשטיין שבועות מספר לפני הכניסה לדירה, כך שהיה צריך לפעול במהירות, וכך היה. בתוך שלושה מפגשים נרכש הכל, מאל"ף ועד תי"ו. כשהריהוט הגיע, לאחר כחודש, הגיעה המעצבת עם בעל מקצוע להעמדת הריהוט, הסידור ותליית המדפים, התמונות והווילונות.
מצב הדירה היה טוב, עם ריצוף נחמד שיכול לשמש רקע נעים להצבת רהיטים, פרקט בחדרים ומבואת כניסה חמודה וגדולה, ולכן לא נעשו שינויים מבניים מאסיביים והוחלט להתמקד בעיקר בהום סטיילינג. עלות הריהוט היתה כ-40 אלף שקל, כולל ריהוט בהזמנה אישית - ספה עם הדום, כורסה, מזנון, טלוויזיה, קונסולה לכניסה, שולחן סלון, ספריית מדפים דקורטיביים, פינת אוכל נפתחת עם ארבעה כיסאות, ריהוט למרפסת, מיטות לכל דיירי הבית, שולחנות כתיבה, מדפים וכוורת לילדים, שידות לילה, גופי תאורה, וטקסטיל שכלל וילונות, כריות ושטיחים לכל הבית. כמו כן נרכשו אקססוריז כמו כדים, מתלים, מראות ועציצים.
"היו פריטים שבהם השקענו יותר, ומנגד עשינו השלמות זולות יותר באיקאה", מספרת המעצבת, "מצאנו כמה דברים מתצוגה כמו מזנון הטלוויזיה, ולווילונות נרכש בד שניתן לתופרת. מכיוון שזוהי דירה שכורה, כל הרהיטים צריכים להתאים גם לדירות אחרות, לכן, למשל, לא קנינו ספה פינתית, אלא הוספנו הדום שיכול לזוז, וגם ויתרנו על טפט. כל הרהיטים שהוזמנו בנגרות תוכננו במידות סטנדרטיות שיתאימו לכל חלל עתידי. הרבה אנשים חושבים שאם הם גרים בדירה שכורה אז לא שווה להם להשקיע בריהוט ובטח שלא במעצבת, אבל זה בהחלט לא נכון. אני ממליצה להיכנס לפרויקט כזה בגישה חיובית ופרקטית ולבחור רהיטים שיכולים לעבור איתכם לכל הדירות".
עוד באתר לעיצוב הבית:
- חזר מאירופה אחרי 20 שנה לבית ילדותו
- שבע חנויות העיצוב החדשות בארץ שכדאי להכיר
- מצטלבים: הטרנד שכובש את עולם העיצוב
טורקיז טרופי מיוחד
הסגנון העיצובי של הבית אקלקטי - יש בו פריטים בסגנון כפרי, רטרו וקצת וינטג׳. נכנסים למבואה מרובעת שאליה מתנקזים כל החדרים. את קירות המבואה עיטרנו בפריטים פונקציונליים כמו מתלה מפתחות, מתלי מעילים ותיקים שהזמנו לפי גודל וצבע שרצינו, קונסולה לניירת כמו דואר, ומעליה מראה.
הסלון הוא החדר האהוב על המעצבת, ובו ספת תלת מעט רטרואית עם הדום תואם בגוון חום עם אזכור של סגול חציל, ומזנון טלוויזיה עם שלוש מגירות ענקיות בצבע טורקיז בסגנון כפרי, שנמצא מתצוגה בסטודיו של הבנות מסנדלווד. "למעשה הוא הוזמן עבור לקוחה אחרת שלי", מספרת המעצבת, "אבל היתה אי הבנה והוא נשאר בחנות כמה חודשים טובים וחיכה לבית אוהב אחר. חשבנו שהצבע הנועז יגביל אותנו, אבל פתאום מצאתי כורסת וינטג׳ מרופדת בבד טורקיז טרופי מיוחד, וזה ממש נראה כאילו תוכנן מראש". זה מה שהכתיב את פלטת הצבעים לחלל המרכזי, ומשם הכל זרם - אליהם הצטרפו ספרייה ושולחן בגוון חום זהה, שטיח אפור עם דוגמה גרפית מאיקאה ווילון פסים לבן ירקרק.
חלל המגורים כולל את פינת האוכל. השולחן עצמו מאלון מבוקע, והוא חיבר מבחינת גוון העץ את החלל הנוכחי עם המטבח. לשולחן נקנו ארבעה כיסאות בצבע שמנת, ומעל השולחן נתלתה יחידת מדפים ירקרקה וגוף תאורה עטוף בבד.
ורוד פוקסיה נועז בחדר השינה
בחדר הקטן של הילדים היינו צריכים להכניס מיטות לשני ילדים, כוורת למשחקים וספרים ושולחן גדול שיתאים לשניהם בו זמנית. ולכן מפאת חוסר מקום החלטנו לוותר על ארון והלכנו על מיטה אחת נפתחת שתשמש את שניהם. ישבנו על תכנון נכון ונוח מבחינת גודל והעמדת ריהוט כדי למקסם את החלל, בחרנו בריהוט בגוון שמנת - גוון ניטרלי שיוכל להמשיך להרבה שנים, והוספנו אקססוריז צבעוניים כמו שמות הילדים מעל המיטה, שטיח ווילונות. גם בחדר של הבכור הלכנו על ריהוט ניטרלי וצבעוניות בוגרת יותר בשטיח ובווילון.
אותה אווירה נכנסה גם לחדר השינה. נרכשה מיטת עץ בסגנון כפרי ושתי שידות לילה, כל אלו בגוון שמנת, והצבע – ורוד פוקסיה נועז - מגיע מהשטיח, משתי מנורות לילה ומהווילונות מאותם בדים.
"היתה זרימה טובה מאוד גם ביני ובין הלקוחה וגם בבחירת הפריטים", מספרת בורנשטיין, "אני אוהבת פרויקטים עם דדליין קרוב שמחייבים אותנו לעמוד בלוחות זמנים קצרים, ועם זאת היה משהו קליל בתהליך, לא לחוץ, הכל התיישב בול כמו פאזל".