אלון חסון, סלון כורסה (צילום: עודד סמדר)
פריטי ענתיק לצד פריטי ריהוט מודרניים|צילום: עודד סמדר
הדייר: אלון חסון, בן 35, בעלים ומעצב של חברת עיצוב אירועים והום סטיילינג Alon Hasson Different Desing. 

הבית: בית פרטי שכור ברמת חן, בן 60 שנה, 150 מ"ר בנוי על מגרש של 550 מ"ר, 4.5 חדרים. בבית יש עליית גג, וגג פתוח המשקיף על הגינה. לפני 30 שנה הבית עבר שיפוץ מקיף, ולפני שלוש שנים, כשנכנסתי לבית, הוא עבר טיפול קוסמטי מקיף מכיוון שמצבו היה רעוע, בלשון המעטה. הבית משמש ביומיום כמשרד לעיצוב אירועים, בו נפגשים העובדים עם לקוחות וספקים, ובערב הוא מתפקד כבית מגורים פרטי.

החזון: רציתי לשמור על אופי ביתי, נקי אך מוקפד, המשלב את העולמות מהם אני מגיע: אקלקטיות מסודרת של פרטי ענתיק לצד פרטי ריהוט מודרניים, קירות בהירים, חלונות גדולים ווילונות לבנים רכים. האילוץ היחידי שעמד בדרכי הוא החיבור בין המטבח לסלון, שמקורו היה מכוסה בקירות עץ חומים. בשלב מתקדם של השיפוץ, לאחר שהורידו את קירות העץ, יתגלו קירות בטון וקורה מרכזית שנשארו עקב אילוצים הנדסיים של המבנה. לכן יצרתי חלון שירות אותו חיפיתי בקרמיקה תואמת משטח, והוא משמש כדלפק שירות להעברת כלי אוכל לפינת האוכל. מהרגע הראשון שחיפשתי שילוב של מגורים ומשרד, רציתי לשדר אווירה ביתית, חמה ומזמינה.

משך השיפוץ: שלושה חודשי עבודה אינטנסיביים.

עלות השיפוץ: עלות השיפוץ ושדרוג הבית למשרד ולבית מגורים: כ-135 אלף שקלים, וזה כלל תכנון, שיפוץ קוסמטי, פריטי ריהוט, קרמיקה וכו'.

אלון חסון, סלון מהכניסה (צילום: עודד סמדר)
המבואה נותנת תמונה על אורכו של הבית|צילום: עודד סמדר

אלון חסון, שידה (צילום: עודד סמדר)
חדרי הבית אינם נראים במבט ראשון|צילום: עודד סמדר

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ התחיל מסידור וניקוי מחדש של הגינות, קדמית ואחורית, הורדת עצים, גיזום ויישור השיחים הקיימים, סגירת בורות ופריסת טופ שחור ודשא סינטטי למראה אחיד. המשכנו עם שבירת קירות, הסרת חיפוי העץ החום מקירות הסלון והורדת ארבעה ארונות קיר ישנים מאוד, חשיפת קירות פנים הבית וטיוח קירות השפריץ, צביעות כל חללי הבית לבסיס לבן מט. הריצוף בחלל המרכזי לא הוחלף, אבל עברו עליו שלוש מכונות קיטור, עד לקבלת מראה נקי.

הורדנו את ארונות המטבח והם נצבעו מחדש, הוספנו פרזולים חדשים במקומות הנדרשים, תקרות הבית נצבעו, נפתח חלון שירות בין המטבח לחלל האירוח, הוחלפו שקעי חשמל והותקנו גופי תאורה בכל חללי הבית. לשמחתי ולמזלי, בעלי הבית הרשו לי לעשות ככול שעולה על רוחי, בלי הגבלות ובלי מכשולים והיה אפשר להתפרע. זה היה גם אחד התנאים לכניסתי למקום.

אלון חסון, פינת אוכל (צילום: עודד סמדר)
משטח המראה שעל השולחן להעצמת האור|צילום: עודד סמדר

אלון חסון, שולחן אוכל (צילום: עודד סמדר)
חלון למטבח שמשמש גם כדלפק|צילום: עודד סמדר

מטבח וסלון: יחידת אירוח אחת

מחוץ לבית המבנה נראה קטן: גג רעפים וחלון רחב ידיים פונה אל הגינה הקדמית, ישירות מסלון הבית: גינת ירק בכלי חרס טבעיים מלווה בקיר צמחייה ובפרחי עונה. הגינה חופתה באבני טוף שחורות שמתחדדות עם המים בצבען השחור ומעצימות את נראות הבית.

כשנכנסים לבית מגלים מבואה ארוכה שמדגישה את אורכו של הבית. חדרי הבית מוחבאים מצד לצד ואינם נראים במבט ראשוני. בחלל הציבורי, שכולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל ומהווה יחידה אחת של אירוח, יש שילוב של חומרים, צבעים וטקסטורות. הקירות לבנים, מלבד שני קירות צבועים בצבעים חזקים (אפור וחום) להדגשת החלל.

הסלון: בסלון ספת עור רחבת ידיים בגימור מודרני ושולחן סלון ענתיק טופ עץ גושני עם רגליים אפורות מפוסלות. הכורסאות משלבות בדי פסים בגווני שחור, חום ושמנת מעושנים. במזנון הלבן יש אוסף של תקליטים ישנים ופטיפון חדש ובחלל פזורים אהילי אווירה. עיצוב הסלון הוא שילוב אקלקטי של אקסוריז ממקומות שונים, שנאספו במהלך השנים.

פינת האוכל: השולחן והכסאות בפינת האוכל לבנים ופלטת השולחן היא מראה להעצמת האור. מעל הסלון ופינת האוכל מותקן פס צבירה במראה תעשייתי מוכסף  ליצירת כיווני אור בהתאם למיקומם של הפריטים.

המטבח: רצפת הקרמיקה במטבח לא הוחלפה והשארתי את ארונות הקיר מצדו האחד, והם מייצרים תחושה של קיר נקי, אותו צבעתי בצבע לבן כגוון קירות הבית והוספתי ידיות מוכספות מקרמיקה בגוון נס קפה בהיר, שיחד עם הרצפה החומה כהה יצרו מראה מונוגמי ונעים. משטח העבודה עשוי כולו מעץ, סוג של בוצ'ר שעבר תהליך כדי שיתאים לעבודה במטבח (נגד רטיבויות ושריטות).

אלון חסון, פינת עבודה (צילום: עודד סמדר)
רצפת המשרדים חופתה בפרקט שחור|צילום: עודד סמדר

אלון חסון, חדר עבודה (צילום: עודד סמדר)
אוסף של ספרי אומנות בארון השקוף|צילום: עודד סמדר

מראה דרמטי בחדרים

בבית קיימת מבואה אורכית שממנה יוצאים לחדרים. שני החדרים הראשונים מתפקדים כמשרדים במהלך היום, החדר הבא מוגדר כחדר המחשבות והוא עשיר בספרי עיצוב ואלמנטים, בשילוב כורסאות רביצה מפנקות, אחריו חדר ארונות ובסוף המבואה - חדר השינה.

שני חדרי משרדים: בשני החדרים הללו יצרתי מראה דרמטי בהתאם לתחום בו אני עוסק: את הרצפה חיפיתי בפרקט שחור. הרהיטים שחורים בשילוב של עץ. בארונות מאוחסן אוסף של ספרי אומנות שונים, אקססוריז ואלמנטים מעולם האירועים.

חדר המחשבות: החדר נקרא כך בגלל פסק הזמן וניקוי הראש במהלך היום - לחשוב מחוץ לקופסה. התחום בו אני עוסק דורש רגעי שקט והתכנסות לעולמות שונים ומגוונים. עוד בחדר: פסנתר שחור ועליו מבחר ספרי ופריטי אומנות, כורסאות וינטאז', קאפיטונג' בגוון אפרפר רך.

אלון חסון, פסנתר (צילום: עודד סמדר)
חדר למחשבות שמחוץ ללקופס|צילום: עודד סמדר

חדר שינה: חדר השינה נבנה באופן כזה שישמש את צרכי לטובת מנוחה ורגיעה של הגוף והראש לאחר יום העבודה, כשהמשרד נסגר. הקירות מחופים מתקרה ועד רצפה בווילונות שיפון לבנים, על הרצפה הונח שטיח מקיר לקיר, מיטת עץ מוצבת במרכז ולצדיה שידות צד שעליהן מונחים מנורת לילה ופריטי איסוף שונים. כחוק בל יעבור: אין ולא תהיה טלוויזיה בחלל זה.

חדרי שירותים ורחצה: מהבית הישן נשארו שני חדרי השירותים והאמבטיה, שניהם במראה וינטאג'י ישן והעדפתי להמשיך עם הקו ולטפח אותם. חלל שירותים אחד כולו בכתום בהיר והשירותים והאמבטיה האחרים בירוק על גווניו. חדרים אלו שודרגו באקססוריז, כמו חלוקי נחל בתחתית האמבטיה (במקום שטיח) ואבזור בעץ אורן בהיר (מדפים).

אלון חסון, חדר שינה (צילום: עודד סמדר)
וילונות שיפון לבנים מהרצפה לתקרה בחדר השינה|צילום: עודד סמדר

אלון חסון, חדר שינה כריות (צילום: עודד סמדר)
כריות נוי על המיטה|צילום: עודד סמדר

דבר המעצב: כל אחד צריך ליצור את ביתו ברמה כזו שיהיה לו נעים וטוב להיכנס הביתה. בית לא בונים ביום אחד. תמיד אפשר לעשות עוד שדרוגים עם הזמן ולהוסיף מדי פעם עוד פריט ועוד אלמנט, שיצרו יחדיו עולם שלם.

טיפ: מבחינתי אין לא לעשות – עשו והעזו. גם במקרה של אילוצים ודרישות, היו חכמים לקחת את הנקודה הזו וגשרו עליה בדרכים יצירתיות.

פריט אהוב: פסנתר שחור שכמעט נזרק לפח והצלנו אותו ברגע האחרון.

אלון חסון, חדר שינה שידה (צילום: עודד סמדר)
מיטת עץ, כולל משענת הראש|צילום: עודד סמדר
אלון חסון, חדר שינה מאוורר (צילום: עודד סמדר)
אקססוריז על השידות|צילום: עודד סמדר
אלון חסון, קולאז (צילום: עודד סמדר)
תיבת אוצרות|צילום: עודד סמדר
אלון חסון, חדר שינה תיבה (צילום: עודד סמדר)
אם יסיט את הווילון תתגלה הגינה|צילום: עודד סמדר
אלון חסון, חדר שינה שעונים (צילום: עודד סמדר)
בבוקר עוברים לחדרי המשרד|צילום: עודד סמדר

_OBJ

עיצוב: אלון חסון, סטודיו ALONHASSONM.

במדור הקודם: החלום הישראלי: וילה כפרית עם בריכה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו