הדיירים: משפחה בת ארבע נפשות, זוג ושני ילדים קטנים.
הבית: ממוקם בנווה צדק. הוחלט להרוס את הבית הקיים ולבנות מחדש, תוך התייחסות לאופי המיוחד של השכונה ובנייה בהתאם להגבלות החמורות המוטלות על הבונים בה. משרד האדריכלות של אורית מילבואר אייל אדריכלים, מתמחה בתכון בתים באזור זה.
החזון: היה לנו חשוב ליצור חללים גדולים, מרווחים ומוארים למרות מגבלות השטח, שגודלו 120 מ"ר בלבד, שבו היינו צריכים למקם את כל הפונקציות בצורה נוחה ויעילה. מבחינה סגנונית המטרה היתה ליצור שילוב בין האופי הייחודי של נווה צדק לבין בנייה חדשה, עדכנית ובסגנון מודרני.
משך השיפוץ: שנה וחצי לכל שלבי הבנייה.
עוד באתר לעיצוב הבית:
המדרגות כאלמנט דומיננטי
תיאור כללי של השיפוץ: גודל הבית שנבנה הוא 350 מ"ר, הנחלקים לארבעה מפלסים – קומת מרתף, קומת קרקע, קומת חדרי ילדים וקומה לסוויטת ההורים, הכוללת גם מרפסת גג פרטית. בנווה צדק הבתים צמודים זה לזה עם קירות משותפים משני הצדדים, כך שניתן לפתוח פתחים אל החוץ רק בחזית הקדמית והאחורית, ולכן יצירת חלל מאוורר המואר באופן טבעי היתה מאתגרת. בחרנו להפוך את חלל המדרגות לאלמנט דומיננטי בחלל והשתמשנו במבנה שלו כדי להכניס כמה שיותר אור טבעי פנימה - בחזית חלל המדרגות מוקם חלון גדול עם פרופילים מברזל בלגי וכן מוקם סקיילייט מעליו, והם שוטפים את החלל כולו באור נעים. מבחינת צבעים וחומרים המטרה היתה לשלב בין מראה מודרני ותעשייתי לבין חומרים בסגנון של פעם, האופייני לשכונה. לכן בחרנו בוויטרינות מברזל בלגי ובבטון יחד עם חלונות עץ, אריחים במראה עתיק יותר וריהוט אקלקטי שנאסף בקפידה על ידי בעל הבית.
החזית: כלפי חוץ בולטים פרופילי הברזל השחורים, המהווים ניגוד לתריסי העץ הירקרקים. ברוב המבנים בשכונה הכניסה לבית היא ישירות מהרחוב, אך כדי ליצור הפרדה וכניסה מעט אינטימית יותר הורחקה דלת הכניסה מעט פנימה לתוך המגרש ותוכננו אדניות בטון חינניות.
הכניסה: הכניסה לבית דרך דלת גדולה מרצפה ועד תקרה ומשמאלה תוכנן חלל המדרגות האוורירי שתוכנן מעץ וברזל ודרכו נכנס פנימה המון אור טבעי. קיר הבטון המקביל למדרגות נשאר גולמי, כפי שהיה בזמן הבנייה, והוא מוסיף טקסטורה מחוספסת לריצוף הבטון המוחלק.
מטבח במראה תעשייתי
המטבח: מימין לכניסה בחזית הקדמית של הבית מוקם המטבח הפתוח, שבינו לבין פינת האוכל חוצץ אי על גלגלים במראה תעשייתי ומעליו שתי מנורות תקרה בגוון תכלת מרענן. ארונות המטבח הפונים לכיוון פנים הבית נמוכים, ומשלימים אותם מדפים פתוחים לתצוגה ואחסון של פריטים שימושיים. פינת האוכל גם היא במראה תעשייתי בשילוב של עץ ומתכת, ובמקום סט כיסאות סטנדרטי נבחר לאבזר אותה בארבעה כיסאות זהים, ספסל ארוך וכיסא אחד צבעוני שמוסיף נגיעה של צבע.
הסלון: ממוקם בצדו האחורי של המגרש ופונה אל הפטיו, עם ויטרינות זכוכית גדולות בפרופיל בלגי, המכניסות הרבה אור טבעי אל קומת הקרקע. הוא מעוצב במראה מינימליסטי ללא טלוויזיה ואובזר ברהיטים שנאספו על ידי בעל הבית בשווקי פשפשים בארץ ובעולם, בסגנון רטרו המשלב בין ישן לחדש.
צבעוניות נעימה אך לא ילדותית
קומת הילדים: אל חדרי הילדים נכנסים דרך חלל מבואה משותף, עם דלתות מעוטרות בגוון ירקרק. תוכננו שני חדרים גדולים, אחד מהם פונה לכיוון הרחוב, השני לכיוון הפטיו וביניהם חדר הרחצה. חדרי השינה רוצפו בפרקט והצבעוניות בהם חמה ונעימה אך לא ילדותית. בחדר הרחצה של הילדים נבחרו מרצפות מאוירות עם השראה מנווה צדק של פעם ואמבטיית פרי סטנדינג בעיצוב קלאסי. ארון הכיור הוא למעשה שידה שנרכשה בשוק הפשפשים והושמשה מחדש למטרה זו, ואליה צוותו ברזים וכיור בסגנון עתיק אך מאופק.
סוויטת הורים: חדר השינה הזוגי תוכנן בסגנון מודרני עם קיר בטון חשוף מרשים מאחורי המיטה. המיטה המרופדת מוסיפה כתם צבע לחלל והתקרה המשופעת מקנה לו אווירה רומנטית ואינטימית. המיטה פונה לכיוון המרפסת הפרטית, שבה מוקם מקלחון שיכול לשמש את הילדים הקטנים למשחק ועשוי מאריחי בטון מאוירים בסגנון טיפוסי לשכונה. חדר הרחצה של ההורים מעוצב בסגנון מודרני ודרמטי יותר, עם אריחי בטון כהים לחיפוי הקיר ואמבטיית פרי סטנדינג מודרנית ומפנקת.
דבר האדריכלית: היה כיף גדול לעבוד עם דיירי בעלי טעם כל כך משובח. הם גם זרמו עם הרעיונות שלי וגם הביאו רעיונות טובים בעצמם, ואני מאמינה ששיתוף פעולה אמיתי בין האדריכל והלקוחות מוליד תוצאה טובה.
פריט אהוב: חדר המדרגות, המשרת את הבית היטב מבחינת תאורה וצורתו הפיסולית תורמת לעיצוב החלל.
במדור הקודם: בית באווירת מלון ברעננה
לכל מדורי בשיפוץ