בובה עם איבר מין (צילום: pinterest.com, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
"כשאנו חושפים ילדים לאנטומיה, אנחנו לא לוקחים מהם את התמימות". הבובה המדוברת|צילום: pinterest.com, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
בובה תמימה למראה, שנקנתה בעבור ילדה אמריקנית אחת שרצתה מאוד בובה שניתן להחליף לה חיתול, מעוררת כעת סערה גדולה ומעלה שאלות מעניינות ומאוד מעוררות מחלוקת בנושא ילדים, אנטומיה ומיניות. האם, שרכשה את הבובה המדוברת, שנקראת "אמא, החליפי לי חיתול" ברשת טויס אר אס בארה"ב, לא התכוננה לכך שכשתפתח בבית את החיתול של הבובה, שבוכה כשהחיתול שלה רטוב, תגלה שם איבר מין זכרי.

>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

"מתי גוף של תינוק הפך לבעיה?"

רבות מהבובות היום, גם כאשר הן מעוצבות מגדרית באופן מובהק, אינן מכילות איברי מין, אלא איזור חלציים פלסטי שטוח, מה שגרם לאותה אם, ועוד מספר אמהות שכמותה, לזעזוע עמוק ולהתרעמות פומבית ורועשת ברשתות החברתיות ובעמוד הפייסבוק של החברה. התגובה של האמהות, שחשו לא פחות ממחוללות בעקבות המפגן האנטומי שהמתין להן בחיתול התמים, כתבו דברים כמו: "וואו, החברה הזאת מחליאה אותי! אסור לתת להם להמשיך לחשוף את הילדות הקטנות שלנו לדברים כאלה! זה מחריד!". כמו כן, הסכימו ביניהן האמהות שאם מוכרים מוצר כזה, על בובה כזו צריך לציין בבירור שהיא מדוייקת מבחינה אנטומית.

עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:

הבובה מעוררת המחלוקת הצליחה לטפס לכותרות בכל האתרים הגדולים, בין היתר בהאפינגטון פוסט כשמרבית המגיבים תמכו בבובה והאשימו את ההורים מסוג זה בחינוך קלוקל של ילדיהם. "הסיבה היחידה שהבובה הזאת מסעירה היא בגלל ההורים שעושים עניין משטויות", חרצו באתר ההורות המוביל דה סטיר. "לי אישית לא היתה שום בעיה לתת לילדה שלי לשחק איתה. איברי גוף לא צריכים להיות דבר מאיים. הייתי מעדיפה שבתי תשאל אותי למה לבובה יש איברים שונים משלה, מאשר שתשאל אותי למה לבובה אין איברים בכלל".

"באיזה שלב זה הפך להיות דבר לא מקובל לחשוף ילד לגוף עירום של תינוק?", שואלת גם הבלוגרית מוניקה ביירס. "מי אלה ההורים שהופכים את האיברים של התינוק לדבר מלוכלך או מיני? ככה זה נשמע כשהורים באים ואומרים שלא צריך לחשוף ילדה קטנה לפין של תינוק. להיפך, בובות כאלה מאפשרות לנו, כהורים, ללמד אותם דברים, כמו מה שמם של האיברים הללו, דבר שאין המון הזדמנויות אחרות לעשות, כשאין לילדה אחים קטנים".

גם הסקסולוגים והמומחים מעודדים בובות שיש להן את כל החלקים האנושיים. "ההתעלמות מאיברי מין היא כשל הורי ממשי", אומר נחרצות הסקסולוג לוגן לבקוב. "אם לא ניתן לאיברים שמות, ונעניק לילדינו את הידע האוניברסלי הזה, איך הם יוכלו להסביר להוריהם, למשל, כשכואב להם באיזורים האלה? אני לא יודע מתי הורים התחילו לפחד מלתת לדברים שמות. פין היא מילה. היא מילה רפואית חשובה, שהסיבה היחידה שהיא מעוררת צחוק או מבוכה היא כי ההורים טוענים אותה במשמעות ועושים ממנה עניין. אם פשוט עונים ברוגע ונעימות לשאלות של הילדים, המילה מאבדת ברגע את הכח המיותר שהושם בה. אני גם הורה ומורה לחינוך מיני, ויוצא לי להגיד המון לילדים את המילים פין ופות. בלי מילים אלה, כיצד יוכלו הילדים שלנו לבוא ולספר לנו, חס וחלילה, אם מישהו נגע בהם? איך הם ידעו איפה מותר ואסור לזרים לגעת בהם? כשאנו חושפים ילדים לאנטומיה, אנחנו לא לוקחים מהם את התמימות".

“כסקסולוגית כבר 15 שנה וגם כאמא לילד קטן, לדעתי זה לא נכון להעלים את הבולבול של הבובה", אומרת גל מרון, סקסולוגית, מרצה באירועים ויועצת זוגית. "בישראל תינוקות וילדים רגילים לראות ולהגיד בולבול מגיל קטן מאוד, חלקם אפילו מצליחים להגיד בולבול לפני אמא. אין כל צורך להעלים אותו בבובה, זה יוצר בלבול ולפעמים גם יותר מכך, ולא תורם לילד בכלל. ההיפך הוא הנכון".