"מה נעים ומה נחמד שכל בן וכל בת לא נולדו ביום אחד", שרים בדרך כלל בימי הולדת, אך סביר להניח שזה לא יקרה במשפחה הזאת. זוג בריטי, בו גם האישה וגם הבעל נולדו באותו תאריך, קיבל ליום ההולדת המשותף מתנה גדולה במיוחד: תינוק, שגם הוא, מעתה והלאה, יצטופף לצד הוריו סביב עוגה עם נרות דולקים פעם בשנה.
אוליבר התינוק, בנם הבכור של סטפני ופול תומס המתגוררים בעיר פלימות', נולד ב-6 בספטמבר, ולא סביר שאי פעם ישכח את יום הולדתם, או הם את שלו. אוליבר, שכאילו המתין לרגע הנכון, נולד שמונה ימים לאחר התאריך המיועד, ועל פי חישוב סטטיסטי, הסיכוי שייולד בתאריך הלידה הזהה לזה של הוריו הוא 1 ל-133,225.
גם בישראל זה קרה
"הלוואי שהייתי יודעת לפני שהוא נולד, שזה מה שיקרה", מספרת אמו של אוליבר, מורה בבית ספר. "הייתי שמה כסף ומהמרת על זה".
האב הטרי, שוטר במקצועו, מרוצה מכך שיש לו דרך פשוטה לזכור את ימי ההולדת של בני משפחתו. "זה נח מאוד מבחינתי כי אני ידוע בכך שאני שוכח תאריכים", הוא אומר. "מעולם לא דמיינו שדבר כזה יקרה לנו, לא תכננו את זה, אבל פתאום, כשתאריך הלידה המשוער חלף, והימים התחילו להתקרב ליום ההולדת שלנו, פתאום זה נעשה יותר ויותר סביר. הלידה התארכה. הצירים החלו ביום ראשון, והלידה עצמה התרחשה בערב יום שלישי, לכן התאריך הזה הפתיע את כולם".
אוליבר נולד ביום ההולדת ה-26 של אמו, וה-28 של אביו. "זאת מתנת יום ההולדת הנפלאה ביותר בעולם", אומרת האם בהתרגשות. "רבים מחברינו צחקו במהלך ההריון, ואמרו שבסוף זה מה שיקרה, שהוא יוולד ביום ההולדת שלנו, אבל לנו זה לא נראה הגיוני. לא חשבנו שזה באמת אפשרי. מה הסיכויים? את מסיבת יום ההולדת שלנו קיימנו יומיים אחרי הלידה, וזו היתה חגיגה גדולה ומרגשת".
בשנת 2008 קרה מקרה דומה בישראל, בבית משפחת ברוידא מקיבוץ שניר שבגליל העליון, אז נולדה תינוקת, בת בכורה בשם ליה לזוג הורים בשם ענת ודרור, וגם היא המתינה מספר ימים אחרי תאריך הלידה המיועד, והדהימה את כולם. ליה, עוד מעט בת שלוש, נולדה ב-26 באוקטובר, בדיוק כמו אביה ואמה לפניה, שעל פי דבריהם אפילו נפגשו לראשונה ב-26 באוקטובר, ולא היה להם ספק שבתם הקטנה תמתין בסבלנות על מנת להצטרף לחגיגה.