זה קורה לכולנו. מרגע שאנחנו הופכות לאמהות, הידיעה פתאום מכה בנו: ברגע אחד, בלי משים לב, אנחנו פתאום מבינות שעשינו משהו שנראה או נשמע כמו משהו שאמא שלנו הייתה עושה. גם הבלוגרית מרי אן קיפין תפסה את עצמה ברגעים כאלה, אבל יש דבר אחד שאמא שלה עשתה, שקיפין הבטיחה לעצמה שלא תחזור עליו: מכות. ובכל יום היא נלחמת על כך, מתוך אימה גדולה שאם תתחיל, פשוט לא תוכל להפסיק.
למרות הביקורת פקוחת העיניים הזאת, קיפין חוששת לדמות לאמה, וחולקת את המאמץ המודע שלה לסטות מהדרך שסללה עבורה. ״העניין עם הורים הוא שהם מעצבים אותנו בדרכים שונות״, היא מסבירה. ״ואם העיצוב לא טוב, צריך לעבוד קשה כדי לשנות אותו. אני עבדתי קשה, וגם הפכתי בעצמי לפסיכולוגית, והתרחקתי מדרכה ככל יכולתי, למדתי על התעללות, יצרתי קבוצות תמיכה לקורבנות והתאבלתי על האם שלא הייתה לי. לא האמנתי כמה קשה יהיה לי לשבור את המעגל מול ילדי שלי. התעללות היא מעגל שעבר מסבתי לאמי, וסבתא רבא לסבתי, ומה שלמדתי מאמי היה טבוע בי מעבר למודעות. אני עדיין צריכה להילחם בדחף להכות את ילדיי באופן קבוע. בכל פעם שאני מרגישה את הטורים שלי עולים אני מבוהלת ומתביישת. כשסבלנותי לילדים פגה, מתעורר בי צורך קמאי להכות אותם, ותשוקה לשחרור שזה יביא. אבל אני מסוגלת לשלוט בזה. אני לא רוצה שילדיי יפחדו מפני".
קיפין חושפת שהתקרבה לסכנה מספר פעמים. ״פעם אחת הרמתי ידי באוויר ואמרתי לבתי הקטנה שמתחשק לי להכות אותה״, היא חושפת. ״זה היה במהלך טנטרום נורא, אחרי שהיא קרעה ספר לגזרים. פעם אחת תפסתי את בתי הגדולה בזרועה ומשכתי אותה בכח לאוטו. אחרי שני המקרים מיד לקחתי אחריות על הזעם וחוסר הסבלנות ואז הלכתי לחדרי ובכיתי ללא שליטה על מה שהיה קורה לכולנו אילו איבדתי שליטה. הפסקתי לדבר עם אמי. לא כי אני שונאת אותה או כועסת אלא כי היא לא השתנתה. היא לא יכולה לפגוע בי פיזית היום, אבל היא עדיין פוגעת רגשית כשמזדמן לה. ההוצאה שלה מחיי הייתה קשה אבל מתבקשת. לא רק עבורי, גם עבור ילדיי. כשהיא הייתה חלק מחיי ופגעה בי, מיד מצאתי את עצמי מוציאה כעס על הילדים. היא הציתה בי את הניצוץ שנואשתי לכבות. זה מעציב אותי, אבל אתרחק ממנה עד שארגיש שהיא מעוניינת לשנות את האופן בו היא נוהגת בי. אני מקווה שהיום הזה ידיע. בינתיים אבטיח שמעגל ההתעללות יסתיים אצלי".