לידה, וחופשת הלידה הבאה בעקבותיה, היא צומת משמעותי ברובד המקצועי עבור נשים רבות: היציאה הזמנית משוק העבודה בשילוב ההפיכה לאימהות גורמת לחלק מהנשים לשקול מחדש את דרכן המקצועית, ולעיתים אף לעזוב את מקום העבודה הקודם ולנסות אפיקים חדשים. חלק מהנשים מאריכות את חופשת הלידה ללא תשלום, וחלקן יחזרו להיקף משרה יותר מצומצם. כך או כך - הרבה נשים מרגישות ששינוי הכרחי לשלב שבו הן נמצאות בחיים.
הפאוזה הזו מהקריירה, והריחוק מעולם התעסוקה בתקופת חופשת הלידה, הם בדיוק מה שהביאו את שירז פורטל (31) וטובה תלמי (30) להקמה של מיזם חברתי לקידום אישי ופיתוח מקצועי לנשים בחופשת לידה ואחריה בשם MamaTech. "כל ההווויה של נשים אחרי לידה מצטמצמת לאימהות והן שוכחות את עצמן, לנו זה מפריע", מסבירות המייסדות את הסיבה למיזם.
פורטל ותלמי הסתובבו באותם חוגים חברתיים, אך הקשר ביניהן התהדק רק כששתיהן היו בהריון ויותר מכך - לאחר הלידה. הן סימנו וי על כל התחנות המוכרות לאימהות אחרי לידה: חוגי עיסוי, בתי קפה, מעגלי אימהות. אבל מהר מאוד הבינו שזה לא מספיק. "אחרי הלידה הרגשנו שחסר לנו את עצמנו. כל ההוויה שלנו הייתה מוכוונת לאמהות, וכל החלומות והרצונות שלנו נדחקו הצידה", אומרת פורטל, המתגוררת בהוד השרון, מנהלת פרסום במוסד אקדמי, נשואה ואמא לפעוטה בת שנתיים.
"כשאת יוצאת לחופשת לידה, את מצוידת בתינוק, הגוף צריך להתאושש, את לא מספיקה לאכול וזה מרגיש לך כאילו כל היום את בהישרדות. כל השאר מסביבך ממשיכים בחייהם, ואת לא מתקדמת כי את בחופשת לידה", היא מתארת.
הפיכה לאם היא שינוי מהפכני בזהות ובחיים. ההגשמה העצמית לא יכולה להמתין כמה חודשים?
"כשהייתי בהריון תכננתי שבחופשת לידה אעשה דברים שלא עשיתי ביומיום", היא אומרת. "רציתי למשל לעשות קורס פוטושופ ולחזור לעבודה אשת שיווק טובה יותר עם כלים מקצועיים חדשים. ואז את יוצאת לחופשת לידה ומבינה שזו לא חופשה, אלא תקופה קשה ואת צריכה להסתגל למצב חדש ומאתגר. במקביל הרגשתי שחסר לי לדבר גם על עצמי".
תחושת החסר הזו, שהייתה משותפת לפורטל ותלמי, הולידה את הרעיון להביא מרצות מהתעשייה לנשים אחרי לידה, ובין הנקה לנשנוש, ושכיבה על משטחי פעילות, הן יוכלו לקבל תכנים שונים. "כתבנו בקבוצת 'מאמות בהוד השרון' והצענו להן לשמוע הרצאה. היו מאות תגובות, היינו בהלם עד כמה הביקוש היה מטורף".
הנשים שמאסו בעיסוי תינוקות ובתי קפה הצביעו ברגליים. "לא הבנו מאיפה זה נפל עלינו", אומרת תלמי מקיבוץ נחשונים, מנהלת בקרה תקציבית באינטל, נשואה ואמא לגיא (2) ותמר (5 חודשים). "החלטנו לשכור מקום, הכנו נשנושים, הבאנו נשים מקשרים אישיים שדיברו על נושאים כמו מיתוג אישי, ויומיים אחרי שפרסמנו היינו כבר סולד אאוט".
הכפלת המשכורת והסבה מקצועית
היום מאמא טק כבר בן שנתיים, ומונה שבעה סניפים בארץ ואחד בניו יורק. ההרצאות מיועדות להרחיב את ארגז הכלים המקצועי והאישי של נשים אחרי לידה: הן מציעות להעביר להן סדנאות אקסל, SQL, ניהול זמן וקונפליקטים, קבלת החלטות, ניהול מו"מ על הערך שלך, כתיבת קו"ח, ועוד הרצאות מעשירות בתחום המקצועי. "קיבלנו פידבק מאחת הנשים שהכפילה את המשכורת בעבודה בזכות ההרצאה, מישהי אחרת עברה הסבת מקצוע", מספרת תלמי.
הסדנאות מתקיימות אחת לשבועיים בעלות של 30 שקל למפגש, והם מיועדים לכיסוי הכיבוד. הסדנאות מוגבלות ל-25-30 משתתפות על מנת לשמור על אווירה אינטימית בפורום, והמרחב שבו הן מתקיימות מותאם לתינוקות.
"יש לנו שיתופי פעולה עם מרכזי צעירים בכפר סבא, בירושלים וברחובות, אנחנו מרכזות את הסילבוס וההרצאות, ועושות זאת בהתנדבות לצד משרה מלאה ועם תינוקות", אומרת תלמי, שנמצאת בחופשת לידה שנייה. "אני בבית ויש לי מלא מטלות, וכמובן שאני לא מספיקה כלום כי התינוקת כל הזמן על הידיים. זו תקופה שבה הצרכים של התינוק במרכז, אבל אלו של האם מוזנחים. המרחב שיצרנו מאפשר לשמוע הרצאה טובה ולדבר על עצמך ועל ההגשמה שלך ומעבר לכך נותן הזדמנות לנשים פשוט לצאת מהבית. בחופשת לידה את בוחנת את החיים, ושואלת את עצמך אם זה מה שחלמת לעשות. זה אמנם מרגיש כמו מעצור בקריירה אבל אפשר להפוך את זה למקפצה".
בשנים האחרונות הרבה רשויות מקומיות וגם יוזמות פרטיות הרימו את הכפפה ויצרו מפגשים של נשים אחרי לידה בקהילה סביב תכנים העוסקים בעיקר בעולמן של נשים אחרי לידה. "יש צורך כזה", מבהירות השתיים. "המיזם שלנו גדל והביקוש עצום, אנחנו מרגישות צורך לגעת בעוד אימהות. אנחנו יוצרות קשר עם נשים מומחיות מהתעשייה, משתדלות שהמרצות יהיו מקומיות, ומרגישות שזה מייצר שינוי. נשים חוזרות לעבודה הרבה פעמים מתוך עמדת התנצלות, אבל אחרי שהן רוכשות כלים הן חוזרות ממקום מועצם, הן מבינות שזה בסדר להיות אמא ועדיין לעשות לעצמך ולבקש העלאה, אנו מרגישות שזו ממש שליחות".