לא שבאמת היינו צריכים תזכורת לעובדה שכל כך קשה לשלב בין משפחה לקריירה, אבל כתבתה של רותי שילוני ששודרה במוצאי שבת בחדשות 2, על התארגנות חדשה של הורים שקוראים לאפשר לעובדים לצאת יומיים בשבוע בשעה ארבע כדי להיות עם המשפחה, בהחלט שמה לנו מראה מול העיניים.
החזרה לשוק העבודה אינה דבר פשוט עבור אמהות. אחרי כמה נסיונות גישוש ראשונים, אמהות רבות יגלו שהעולם שבחוץ לא כל כך מעוניין לשמוע על הילדים שמחכים להן בבית, ולא תמיד מוכן להתחשב בהן, וימצאו את עצמן בתהומות היאוש, כשכל מה שהן רוצות זה להתחפר עמוק מתחת לשמיכה ולא לצאת עד ששוק העבודה יתאים עצמו לגידול ילדים, ולא יעמיד אותן מול דילמה קורעת לב שדורשת לבחור: האם את אמא או אשת קריירה?
קשה, אבל אפשרי
ובכל זאת, אם לוקחים רגע נשימה עמוקה ומביטים סביב, ניתן לראות כמה אפשרויות. לא מעט נשים מצליחות לשלב בין הבית לבין החוץ בלי לוותר על אחד מהתפקידים או על הצרכים שלהן עצמן, שגם אליהם יש להתייחס בכבוד. 'JOBS4MOM – עבודות שאוהבות אמהות' הוא אתר ישראלי ייעודי וחינמי לחיפוש עבודה עבור אמהות, שהמפרסמים בו מעוניינים בגיוס אמהות לכוחותיהם, והוא מציע אלפי משרות כאלה, שהן או חלקיות, או גמישות בהגדרתן. האתר גם מסייע לנשים המעוניינות לצאת מהבית ולעבוד בעזרת קהילה פייסבוקית חזקה ותומכת, בה מתארחות מפעם לפעם אמהות-קריירה ונשים משפיעות מתחום השמת העובדים כדי לחלק טיפים ועצות. ביקשנו מאפי הזנפרץ ונעה יעקובוביץ', מקימות האתר, שיעניקו לנו מספר טיפים, מתוך נסיונן השופע בתחום, לאם האמיצה היוצאת למצוא לה עבודה שתאפשר לה להמשיך להיות אמא:
1. תזכרי שאמהות היא יתרון. מרגע שנולדים הילדים, יש אמהות שחשות שאינן "מספקות את הסחורה" כפי שהיה בעבר. אנחנו ממליצות להבין ולהפנים שהאימהות מפתחת כישורים וכשרונות נהדרים והופכת אותך דווקא לעובדת טובה יותר - תקתקנית, יעילה, כזו שמנהלת את הזמן מצוין. העובדות הללו צריכות להשתקף גם בראיון העבודה שלך.
2. תתכונני מראש לשאלות על ילדים. עד כמה שזה לא חוקי לשאול אותך כמה ילדים יש לך, האם את מתכננת לעשות עוד ואיך תסתדרי אם אלה שכבר יש לך, 90 אחוז מהאמהות שענו לנו על שאלון בנושא סיפרו ששאלות כאלה ואחרות אכן נשאלות בראיון עבודה. כדאי לבוא מוכנות מראש לשאלה כזו, כל אחת והאג'נדה שלה. תשובות כמו, 'זה מעולם לא הפריע לי בעבודה,' 'העבודה תיעשה', 'אני אהיה אחראית לכך' ועוד, בהחלט מקובלות.
3. תאמי ציפיות עם המעסיק. קבעי מראש עם המעסיק שלך את תנאי העבודה וערכי תיאום ציפיות. הסבירי מראש מה וכמה את יכולה לתת. עדכני כיצד תוכלי להשלים שעות במידה ותידרשי לצאת לטיפול בילדים. יש מגוון אפשרויות לכך: האם תשלימי שעות מהבית? האם תגיעי מוקדם יותר בבוקר לעבודה? האם תעבדי יום נוסף בשבוע?
4. תאמי ציפיות עם עצמך. קחי בחשבון את כל המשתנים: האם יש חלוקה עם בן הזוג? אולי קצת עזרה מסבתא? ואולי צהרון או מטפלת? חשוב מאוד שתנאי העבודה יביאו לידי ביטוי את הפניות שלך ואת התמיכה הכוללת שאת מקבלת.
5. איפה לחפש? כדאי שכל מי שסובב אותך, ובעיקר המעגלים הקרובים לך, ידעו שאת מחפשת עבודה. לכי תדעי מאין תבוא הישועה ונטוורקינג הוא בהחלט אחד הכלים החשובים בדרך למשרה. אנחנו כמובן ממליצות לחפש ב-jobs4mom, שיש בו אך ורק עבודות שאוהבות אמהות, ויש לזכור שכל משרה המציעה גמישות, גם משרה מלאה, יכולה להיות משרה שאוהבת אמהות. גם הרשתות החברתיות, בראשן קבוצות ייעודיות בפייסבוק ובלינקדין, הן כלי יעיל לחיפושים בנושא.
6. לציין או לא לציין את המצב המשפחתי בקורות החיים? מסתבר שלא מעט אמהות מציינות זאת בקורות החיים. אם את ביניהן, אנחנו מזמינות אותך להצטרף אלינו למהפכה, לומר זאת בגדול ולהפוך חסרון נתפס ליתרון ולשיחה. אנו מאמינות בהתנהלות גלויה זו, אך החלופה השנייה המומלצת היא לא לציין את מצבך המשפחתי בשלב ראשוני, אלא להמתין עם זה עד לשלבים מתקדמים יותר בתהליך הראיונות.
7. מה את יודעת על מקום העבודה? אם יש לך אפשרות כזו, מומלץ לנסות ולברר מה היחס לאמהות במקום בו את הולכת להתראיין. השתמשי ברשת, בחברים וברשתות החברתיות שלך על מנת לרחרח ולהשיג אינפורמציה לאן פניך מועדות.
8. אולי הגיע הזמן לשנות כיוון? אמהות רבות חוות שינויים עם לידת הילד הראשון ולעתים גם אחריה. רבות מחפשות לשנות את תחום העבודה לגמרי, אם בשל הצורך להתאים את היקף המשרה לצורך להתפרנס ולפניות למשפחה, ואם משום התחושה של חוסר הגשמה ומימוש עצמי. רבות מבינות זאת רק לאחר שחזרו לעבודה, זוהי תופעה רווחת ולכן אנחנו ממליצות לך לחשוב. פשוט לחשוב, וחופשת הלידה היא זמן מצוין למחשבות על לשינויים, על מנת שתוכלי לחזור כמה שיותר מוכנה לעבודה הנכונה, במסגרת הנכונה ובמקום הנכון לך.
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" כבר הצטרפתם?
>> יש מקומות עבודה בהם מכריחים את העובדים לצאת מוקדם כדי להיות עם הילדים