בישול הוא חלק גדול מגידול ילדים. זה מתחיל מוקדם, עם הטעימות של גיל חצי שנה, כשאמהות נרגשות נכנסות למטבח ומתחילות לטחון בהתלהבות מכל הבא ליד, ולהגיש את הפסגה הקולינרית לתינוק, שלרוב יקח ביס או שניים, במקרה הטוב יחתום פיו בסירוב מנומס, ובמקרה הנפוץ יותר פשוט יירק על אמא את היצירה המעוכה שלה. בהמשך יצטרכו האמהות (וגם אבות) לייצר יום יום ארוחות. עוד ועוד ארוחות, זאת על מנת להשביע את בני משפחתן האהובים, ולעשות להם טוב בבטן ובלב. עמוד הפייסבוק הלוהט ביותר בגזרת האמהות כרגע, "אמהות מבשלות ביחד", הופך את הנושא הזה מצרת רבות לנחמה אדירה, קהילתית ובעיקר מעוררת תאבון.
הפשטות מנצחת
החברות בקבוצה אכן לא מפסיקות לבשל ולשתף במתכונים ותמונות מהכיריים, כשהייחוד הוא שפה מחפשים את המאכלים שהילדים יטרפו, ולא תחכום קולינרי. "הרבה מאוד מהתבשילים שאני מכינה למשפחתי, מגיעים מהמטבח של הסבתות שלי, כדוגמת הקוסקוס של סבתא מיסה והקובה גזר של סבתא מרים", מספרת דרור. "אלה מאכלים שאני באופן אישי מרגישה שחשוב להנציח ולהעביר הלאה. הקבוצה הזאת היא בדיוק המקום הנכון לשתף ולחלוק את אותו טעם אהוב ומוכר".
יותר ממה שהופתעה מרמת ההתעניינות בקבוצה, הופתעה דרור לראות עד כמה היא מעוררת באמהות מוטיבציה להתנסות בבישול מאכלים חדשים. "הן מייעצות ומתייעצות, ומכניסות אותנו אל מטבחן הפרטי", מתפעלת דרור. "זה פשוט מדבק. רמת הנתינה היוצאת דופן של האמהות בקבוצה עוררה בי באופן אישי התפעלות. הבנתי כמה אנחנו הנשים יכולות להעצים ולתמוך האחת בשניה ללא תמורה, והתגובות מעולות. זה בית חם. בית ששוררת בו הרמוניה. ללא ציניות וללא עוקצנות הכל על טהרת הטוב. כיף לי כי אני באמת מרגישה שהקבוצה המדהימה הזאת הצליחה ותצליח לתרום להרבה אמהות ויש לי תחושת סיפוק ענקית".