המצלמות נמצאות בידי ההורים חלק ניכר מהזמן שהם מבלים עם ילדיהם. יש לכך לא מעט התייחסויות תרבותיות ופסיכולוגיות לאחרונה, אך יש פעמים בהן העבודה עם המצלמה עשויה להיות חיובית מאוד, ואפילו טיפולית. אמר גילספי, צלמת מאירלנד ואמא לילדה בת 11 בשם לאווישה שנולדה עם תסמונת דאון, גילתה די מהר שבתה הקטנה מאוד אוהבת להיות לפני ומאחורי המצלמה, והחיבור הזה יצר סדרה נפלאה של זוגות תמונות של חיי היומיום של השתיים.
"הרבה מהדימויים הם רעיונות שלה"
זו כבר הפעם השנייה שהשתיים יוצאות בסדרת צילומים משותפת, ושמו של הפרויקט נותר אותו שם: "פיקצ'ר יו, פיקצ'ר מי". משחק מילים באנגלית שאומר גם – תמונה את, תמונה אני, וגם – דמייני אותך מדמיינת אותי. הסדרה הראשונה צולמה בשנת 2008, כשלאווישה היתה בת שש, ובשנה האחרונה צילמו השתיים שוב את היומיום שלהן, שהשתנה מאז. התמונות, המאוד אווריריות, נשיות וכמעט פייתיות באופיין מראות את השתיים ישנות, מתייפות, קופצות על המיטה ועוד. התערוכה נודדת בעולם, וכעת מתווספים לה הדימויים החדשים, כשעד היום הוצגה בין היתר בניו יורק, לונדון ופורטוגל.
"לאווישה עובדת על כישורי התקשורת שלה דרך העבודה המשותפת איתי על התמונות", מספרת גילספי. "היא מסבירה לי אילו תמונות היתה רוצה שנצלם. הרבה מהדימויים הם רעיונות שלה. הקפיצה על המיטה, השיער, האיפור. אלה פעילויות שחביבות עליה במיוחד ולכן רצתה שנצלם אותן. כל מי שמכיר אותה מיד רואה שתחומי העניין שלה וכל האישיות שלה מתפרצת דרך התמונות. שתינו מציעות רעיונות, אבל אני תמיד מתחילה בלשאול אותה מה היא רוצה. והיא תמיד רוצה, למזלי".
השתיים יצאו מהמרחב הפרטי והצטלמו בבית ספרה של לאווישה. זו היתה הצעה של האם, והצילום היה לה משמעותי במיוחד. "רציתי לצלם בסביבה שהיא יותר שלה משלי, בה היא מרגישה יותר בשליטה ובעלת ביטחון ממני", היא מסבירה. "מרגישים מאוד את ההבדל בתמונות האלה, מול האחרות".