רוי קוריטשונר, אבא לתאומים בני 3 ומטפל הוליסטי החליט שהוא מפסיק לקרוא לילדים שלהם "נסיכים" ו"אלופים". לפחות לא על בסיס יומיומי ובמקום, מפדבק את ילדיו על המאמץ והדרך.
"כמטפל וקואצ'ר במקצועי, אני רואה היום הרבה ילדים ובני נוער שהמשפט הראשון שהם מוציאים מהפה זה: 'אני לא יכול, תעזרו לי'. ברגע שיש כישלון בחיים, אנחנו משתתקים ומחפשים שההורים יבואו לעזור לנו ואנחנו ההורים לא רוצים שהילדים ירגישו תסכול וכישלון". קוריטשונר מסביר בתוכנית הבוקר של פאולה וליאון רוזנברג ומאמין שחלק מהאג'נדה לשבח ילדים על בסיס יומיומי במחמאות סתמיות גורם לכך.
"אני חושב שצריך לחזק את הדרך שהם עושים, וגם להסביר להם שמותר להיכשל. צריך לתת לילדים להתמודד. ילדים יודעים לחוות כישלון ופסילות במשחקי מחשב למשל, אבל כשזה עובר למציאות - זה קשה להם. במקום להגיד להם שהם מהממים, אני מחמיא להם על המאמץ שהם השקיעו ועל היכולות שלהם. אני מחזק את הדרך שלהם ולא את התוצאה. היום כשהתאומים שלי בני השלוש מציירים ציור, הם באים אלי ואומרים לי: 'אבא, תראה איך התאמצתי'"
יעל טוקר, מנחת הורים, מחזקת את האג'נדה. "מה שחשוב לנו ההורים בסוף זה לחזק את הפנימיות של הילדים, כדי שיידעו להתחבר ליכולות שלהם, גם כשאנחנו לא לצדם בכל רגע נתון. ברגע שנחליף את ה'מהמם' ואת ה'נסיך' ב'איך אני רואה שאתה עומד על שלך, ולא מוותר, ומשקיע, ומקשיב לקול הפנימי שלך'. זה גם מעשיר להם את השפה שלהם והם גם לומדים לחזק אחרים בצורה יותר מעמיקה ועובד על הדימוי העצמי שלהם. זה בסדר גם להחמיא לילד שהוא מהמם כמובן, אבל במינונים נכונים".
>> איך לגדל ילדים עם ביטחון עצמי?