רוב מדריכי ההורות של ימינו עוזרים לנו להתמודד עם בעיות יומיומיות, ולמצוא פתרונות לרגעי דחק. פרופסור הארלי א. רוטברט, מאוניברסיטת קולורדו, מפורסם בתחום וממלא מדפים במדריכים פופולריים שהוא כותב, כשהספר האחרון שלו עוסק בתחום מעט שונה מהיתר: בחווית ההורות הכוללת, ובאילו עיניים נביט בה לאחור בבוא היום.

ספרו, "הורות ללא חרטות", עוסק בין היתר בצורך ליצור זכרונות, כי הם אלה שישארו לנו, לכולנו, גם להורים וגם לילדים, בסופו של יום, ובחלוף השנים. זכרונות לא קורים רק מעצמם, הוא אומר, ומפציר בהורים לקחת את הרגעים היפים לידיים, ולחגוג כאילו אין מחר. כאילו שרק היום קיים. "מסורת היא דבר מתפתח," הוא מסביר. "אנחנו לא צריכים להסתמך רק על חגים ומועדים, אלא ליצור מסורות משלנו, כששואבים מתוך הדברים שהילדים באופן טבעי מרגישים מחוברים אליהם, ומסתדרים בתוך הדינמיקה המשפחתית. יש שני דברים חשובים שחייבים להתקיים כשמייצרים מסורת משפחתית: חזרתיות וציפייה. משהו שנרצה לחכות לו, ונחזור עליו באופן קבוע וצפוי."

רוטברט מציע כמה מסורות שאפשר להוסיף ללוח השנה לצד לוח החגים והמועדים הרגיל, ומבקש מההורים: תהיו אתם, תהיו יצירתיים, תהיו עקביים. לפעמים הציפייה למועד מתקרב היא לא פחות משמעותית מהרגע עצמו.

  • גם בתוך חג או יום הולדת של אחד מבני המשפחה אפשר ליצור מסורת משפחתית אישית, אם זה מאכל מסויים שרק אתם מכינים ואוכלים אך ורק בחגים, משחק שמשחקים תמיד אחרי ארוחת החג, יצירת ברכות משותפת או ׳חפש את המטמון׳ המוביל אל המתנות.

  • יומולדת אין רק פעם בשנה. אפשר לציין גם חצאי ואפילו רבעי ימי הולדת בעזרת פאנקייק על הבוקר, כמה בלונים או שירה משפחתית רועשת. אפשר לחגוג גם את יום הולדתה של חיית המחמד.
  • יום האב ויום האם אמנם הוחלפו ביום המשפחה, אבל אין סיבה לא להחזיר אותם, ולעשות יום פינוק לכל אחד מההורים. אפשר לקבוע תאריך ובו משחררים את אמא או את אבא לבילוי או עושים עבורם דבר נחמד אחר.

  • יוצרים בדיחות משפחתיות, שיר משפחתי, שריקה, לחיצת יד סודית, כיף משפחתי, כל דבר שהוא רק שלכם יעבוד.
  • מחליטים על ארוחה חגיגית בלי סיבה מיוחדת, מתלבשים בשיא ההדר, מסדרים שולחן עם מפה וצלחות מפוארות, מכבים את האורות ואוכלים לאור נרות. 

  • חוגגים את חילופי העונות. בכל תחילת עונה עושים פעילות משפחתית הקשורה לזמן הזה בשנה. יוצאים לראות שלכת, פריחה, לשלג או לחוף הים, בין אם שותלים עציצים או רואים סרט מתחת לפוך עם שוקו חם, ההכרזה על הפעילות היא העניין, וגורמת לכולם לשים לב לרגע המיוחד הזה בשנה, שלא יחזור.
  • יוצרים פלייליסט קבוע לרכב, ומפעילים אותו בנסיעות משפחתיות. כל אחד מבני המשפחה מוסיף שיר, לפי תורו, ושומרים את התוצאה כך שתמיד אפשר לחזור ולשמוע.
  • תורמים יחד. כל המשפחה יכולה לצאת ולהתנדב למטרה שכולם מסכימים עליה, כשכולם בוחרים יחד את הפעילות. לחילופין אפשר להקים דוכן לימונדה משפחתי או למצוא דרכים נוספות לגייס כסף לתרומה.