גירושים הופכים את כל היוצרות, בעיקר עבור הילדים שהקרקע היחידה שהם מכירים נשמטת תחתם ברגע. מחקר חדש חושף שגורל הקשר של הילדים עם אביהם עשוי להיות תלוי בדבר שאיש לא באמת לקח בחשבון: מין הילד. לצערן של הבנות של העולם, ועם כל חוסר השוויון, מתברר כי אבות נוטים יותר לשמור על קשר עם בנים.
״כמה שהאב קרוב ומעורב יותר בגידול ילדיו בתחילת הדרך, כך גדל הסיכוי שישמור על קשר קבוע לאחר הפרידה״, אומרת ד״ר הוקס. ״לסוג הזמן המשותף של אב וילדיו יש משמעות, ואבות שהיו מעורבים בגידול עצמו יותר מחוייבים. מבחינה זו, לחופשת הלידה של האבות יכולים להיות פירות משמעותיים בהמשך״.
המחקר מצא גם נתון שובר לב בנוגע לאמהות לאחר הגירושים. מתברר שנשים נוטות לאבד ביטחון ואמון ביכולותיהן ההוריות לאחר הפרידה, והחוקרות משייכות זאת כנראה להלם ולטראומה שיצרה הפרידה. גם לכך ודאי יש משמעויות שמתבטאות באושרם של הילדים ובביטחון העצמי שיהיה להם יובילו לרמת הצלחתם בחיים. מחקר אחר, של חברת המחקר המובילה ׳קום רז׳ שיצא בשנה שעברה מצא כי בני נוער להורים גרושים משיגים תוצאות נמוכות יותר במבחנים, שותים יותר אלכוהול, מתנסים יותר בסמים וסובלים מיותר הפרעות אכילה. 20 אחוזים מבני הנוער להורים הגרושים דיווחו שסבלו במיוחד מכך שהוריהם שיתפו את חברי הפייסבוק שלהם בפרטים אודות הגירושים.
״החברה שלנו בנויה באופן כזה שבו ברוב הבתים האם היא הורה מס׳ 1, והאב, מסיבות שונות, חלקן כלכליות, אחרות תרבותיות או תלויות אישיות, הוא מס׳ 2, ופעמים רבות אפילו נמצא נמוך יותר בשרשרת האחראים לילדים״, אומרת אופירה כהן, מטפלת משפחתית וזוגית. ״גם החוק, שעומד אוטומטית לצדה של האם, מצריך מהאבות, פעמים רבות לראשונה בחייהם, לקחת יוזמה ולייצר קשר עצמאי. זה לא תמיד פשוט, בעיקר כשיש לנתק את הקשר עם הילדים מהכעסים על האישה. אני מאמינה שזו הסיבה שבגללה לגברים קל יותר לשמור קשר עם בנים, זה טבעי להם יותר. אב שהיה מעורב בגידול הילדים, ולא נעזר באשתו על מנת להאכיל, לקלח, לטפל ולהשכיב, לא יהיה זקוק לעשות שינוי גדול ולא ירגיש כה חסר אונים כשהוא לבדו איתם. אני מציעה לכל האבות בהם אני נתקלת במצב כזה לשים תמיד את הילדים מול העיניים, להשאיר מחוץ לדלת את כל השאר, ולהשתמש ברגע הלא פשוט הזה כבמקפצה ליחסים, והזדמנות להפוך לאב שהיו רוצים לעצמם״.