>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
לתופעה כבר ניתן השם "בגידה דיגיטלית", ועל אף שאקסים הם הפרטנרים העיקריים לה, היא יכולה להתקיים גם עם מכרים רחוקים יותר ועם זרים מוחלטים. המחקר, של אוניברסיטת אינדיאנה, לא מצא קשר בין מספר האנשים שקיימו שיחות פלרטטניות מאחורי גב בן הזוג לבין רמת המחוייבות של אדם למערכת היחסים שלו, אך כן גילה כי הגברים מנהלים פי שניים יחסים מסוג זה. סקר נוסף שהתפרסם לאחרונה בנושא, של חברת הסקרים onepoll מצא כי כמחצית מהנשים שומרות על קשר עם אקסים כדי שיהיה להן 'בעל ספייר' במידה והנישואים יכשלו.
עוד ב-mako בית ומשפחה:
אתם הייתם נפגעים?
על אף שהמחקר לא מצא קשר בין יציבות היחסים לבין בגידות דיגיטליות, המומחים חצויים בסוגיית השפעת היחסים הווירטואליים על אלה של העולם האמיתי. בדיוק כמו המתרחש בעולם האמיתי, מומחים רבים טוענים שפלירטוט לא רק שאינו פוגע ביחסים אלא עשוי אף להלהיט יצרים ולגרום לבני הזוג לחוש נחשקים יותר בעיני עצמם, ובהמשך אחד בעיני השני.
"בעיניי זו בגידה לכל דבר. אני מציעה למי שמנהל יחסים כאלה לשאול את עצמו האם בן זוגו יפגע אם וכאשר יחשף למה שהוא עושה. אם התשובה היא כן, מדובר בבגידה. אם התשובה היא כן וממשיכים באותה התנהגות, אפשר להמשיך ולומר בבירור: לא אכפת לי מרגשותיו של בן זוגי. בואו נפסיק להשלות את עצמנו. יש לדברים משמעות".