שעות ספורות לפני שנרצחה, נדיה סוקולנקו (40) השתתפה בהרמת כוסית לשנה החדשה במשרד שבו עבדה, בדרכה הביתה, היא נרצחה בפיגוע ברכבת הקלה ביפו. נדיה עלתה לישראל ממולדובה ובנתה חיים חדשים בארץ, היא הותירה בעל וילדה, ללא משפחה מורחבת. חברותיה ברשתות החברתיות מספרות על אימא מסורה שעשתה הכול למען בתה. לאחרונה, המשפחה עברה לגור ביפו משום שהבת התקבלה לבית הספר הדמוקרטי בעיר.

"לאחר הפיגוע, נודע לנו שענבר שגב ויגדר היא חברה באמהות לא אוגרות, ורצינו להרים מימון המונים עבור התינוק שלה, ואז מישהי כתבה באחת התגובות 'אשמח אם תעשו גם לנדיה, יש לה ילדה בבית ספר ואני יודעת שהם לבד, וזה יכול לעזור להם'", מספרת תמר מייבום (40) מירושלים, יזמת חברתית ומקימת אמהות לא אוגרות. כשמייבום פנתה למשפחות על מנת לקבל את אישורן לקמפיין, ודים, בעלה של נדיה נתן את ברכתו, ומקורביה של ענבר ביקשו להשהות את העניין. "במימון המונים הטיימינג הוא קריטי, לא רציתי לבזבז את הזמן ופתחנו לנדיה בערב החג דרך אמהות לא אוגרות ביפו מימון המונים". בהמשך נודע למייבום כי גם עבור משפחתה של ענבר נפתח מימון המונים.

"אמהות לא אוגרות" היא קבוצת מסירה מקומית, הפועלת בכל רחבי הארץ, שבה אמהות מעבירות חפצים מאחת לשנייה. "מעבר לכך שאנחנו חוסכות המון זבל והמון כסף, אנחנו רשת שמייצרת סולידריות בין נשים, באותו מרחב גיאוגרפי, והייתה לנו הזדמנות לגלות סולידריות עבור אימא שנרצחה, ולי היה חשוב להעביר את המסר לעוד אמהות שתדענה שבמקרה הכי גרוע שיכול להיות יש פה קהילה של נשים שלא תשאיר את הילדים שלהן לבד". 

מקרה יוצא דופן

מייבום מדגישה, שקיימים כללים ברורים בניהול הקהילה, שהיא עצמה יזמה אותם, ואחד מהם הוא שלא מתעסקים במימון המונים, אך במקרה הזה, שינתה את חוקי המשחק כאשר החליטה להרים את הקמפיין, החלטה שלא הייתה משותפת לכלל מנהלות הקבוצות. " הסיפור הזה מאוד נגע בי, הרגשתי שזה מקרה יוצא דופן ושיש לנו הזדמנות לתת תקווה, זה הרגיש לי צו השעה. הבנתי שהקהילה חייבת להתגייס, אני לא יכולה להציל את כל העולם אבל אפשר לנסות לעזור למשפחה אחת בקהילה".

תמר מייבום (צילום: דוד סעד)
תמר מייבום|צילום: דוד סעד

המטרה בגיוס ההמונים הייתה, לדברי מייבום, לתת גב כלכלי למשפחה ולהבטיח את העתיד הכלכלי של הילדה, ובעיקר שהמשפחה שנותרה תדע שהיא לא לבד. "שלא יצטרכו לשקול אם להיות בטיפולים ושכסף לא יהווה מכשול בפניהם, אנחנו יודעים שהם במצב כלכלי לא פשוט. כסף לא ימלא את האובדן של נדיה, אבל לפחות התמיכה מהקהילה תסיר דאגה אחת מליבם".

עד כה גוייסו למעלה מ-900 אלף שקל. התרומות הגיעו מהקבוצות השונות של אמהות לא אוגרות, קהילת בית הספר הדמוקרטי ביפו, נשות יפו ועוד. הקמפיין צפוי להמשיך עד סוף אוקטובר כשהיעד הוא מיליון שקל. בנוסף, נפתחה קבוצה לזכרה של נדיה המונה למעלה מ-150 מתנדבות בעיקר מאיזור יפו, ביניהן חברותיה של נדיה, שדואגות לארוחות חמות עבור המשפחה, ארגון חפצים חסרים, סיוע לילדה ועוד. מייבום, שתפגוש הערב את משפחתה של סוקולנקו, מספרת כי ודים התרגש מהמחווה והתרומות שנאספו. "בסוף, יש כאן קהילה שמתגייסת בזמן משבר לעזור למי שזקוק לסיוע"

לתרומה עבור משפחתה של נדיה סוקולנקו.