האינטרנט שינה את העולם, ולמרות שאפילו עכשיו אנחנו מתקשים להבין כיצד נראה העולם הישן, שלפניו, אנחנו בעצם רק מתחילים להרגיש את ההשפעות הגדולות באמת שלו, ושל המסכים שהפכו לחלק מחייו של כל אדם כמעט מהרגע בו הוא פורץ לאויר העולם. מחקר גדול של האגודה האמריקנית לפסיכולוגיה מצא קשר מטריד מאוד בין עלייה דרמטית במקרי בעיות בריאות הנפש של בני נוער לבין כמות הזמן שהם מבלים מול המדיה הדיגיטלית.
העלייה המשמעותית חלה אצל אלה שנולדו משנת 1995 והלאה, ומשנת 2011 נקבע שיא חדש לנושא. במקרה או שלא, זו השנה בה הרשתות החברתיות השתלטו על כל חלקה טובה. מעניין לגלות שהעלייה הזו לא נרשמה במבוגרים יותר. "מצאנו עלייה משמעותית בדיכאון ומחשבות אובדניות, מצוקות נפשיות ונסיונות התאבדות מ-2011," אומרת ג׳ין טוונג, מנהלת המחקר הזה, פרופסור לפסיכולוגיה מאוניברסיטת סן דייגו, וגם כותבת הספר iGen העוסק בדור הזה. "הטרנד לא קיים בבני 25 ומעלה, מה שמראה לנו את ההבדל הדורי וההשפעה הספציפית על צעירים."
המידע התקבל ממחקר שערכה מדינת ארה"ב, ובו השתתפו מעל 200 אלף בני 12 עד 17, וחוזר על עצמו בכל שנה משנות השבעים ועד היום. כמות הצעירים, בני 12-17 שהצהירו כי חוו סימפתומים של דיכאון עלה ב-52 אחוזים בין השנים 2005-2017. אחת הסיבות המרכזיות אותן חוקרים כעת היא כאמור המסכים והמדיה הדיגיטלית, המשפיעה בעיקר על הצעירים, ופחות על אלה שהספיקו לייצר לעצמם חיי חברה יציבים לפני כניסת המסכים לחיינו.
"זמן פנים מול פנים עם אדם נוסף, דבר שלמבוגרים יותר נשמע בסיסי, נחשב עכשיו לאחד הדברים המוצלחים ביותר נגד דיכאון," מספרת טוונג ובכך למעשה נותנת את הטיפ הגדול והחשוב ביותר להורים המודאגים. "אנו נוטים להניח כי הקידמה והתקשורת האלקטרונים, אלה דברים טובים, אבל המחקרים האחרונים מוכיחים לנו שככל שהשימוש ברשתות החברתיות גדול, כך הוא נוטה להיות מקושר לחרדה חברתית, בידוד, בדידות ודיכאון."