דברים רבים בחיינו נובעים מתוך הרגל, אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לעצב אותם. ארוחת הבוקר למשל, חייבת להפוך להיות עוד הרגל קבוע בשגרת היומיום שלנו - היא מעניקה לגוף שלנו אנרגיה זמינה כדי להתחיל את משימות היום ותורמת לריכוז וערנות.
כל ילד ישמח לקבל פנקייק והאמת שעם פנקייק כזה הוא זוכה בשילוב של פחמימות וסיבים תזונתיים. את הפנקייק תוכלו להכין מקמח מלא, משולב עם קמח לבן, ואין צורך להוסיף לו סוכר – תתפלאו, אבל הוא טעים גם בלעדיו. בנוסף, שיבולת השועל במתכון תוסיף סיבים תזונתיים, שיגרמו לשובע אצל הילדים.
הפנקייק יכול להגיע עם כל תוספת שתבחרו - גבינה, יוגורט, בננה (אפשר להוסיף אותה לפנקייק המוכן או למרכיבי הפנקייק).
כריך בריאות: 2 פרוסות לחם מקמח מלא בשילוב גבינה או אבוקדו עם חביתה
מדובר בארוחת בוקר ישראלית, שלא רק משביעה אלא מאפשרת משחק רב בין המרכיבים. לחביתה אפשר להוסיף תוספות שונות (בהתאם למה שהילד אוהב), שיעשירו את הטעם שלה ואת המרכיבים התזונתיים: פלפל אדום, עשבי תיבול, פטריות, גבינה צהובה. אבוקדו הוא פרי טעים ומזין שלא זקוק לתוספות, מלבד כמה טיפות מיץ לימון, אך אפשר להוסיף לו עירית קצוצה או בצל ירוק. גבינה יכולה להגיע לבד או עם זעתר.
דייסת שיבולת שועל על בסיס חלב עם דבש או סילאן
שיבולת שועל היא אחד הדגנים היותר בריאים, והכנת דייסה היא פעולה פשוטה וקלה. שילוב של פרי כמו בננה או תותים יוסיף ויטמינים, רעננות וטעם. אפשר להוסיף גם כפית קקאו וקינמון, ולהעניק לדייסה ארומה שוקולדית. או שאפשר גם להוסיף ממרח שקדים ללא תוספת סוכר או טחינה גולמית בשילוב דבש או סילאן.
שייק פירות העונה, על בסיס חלב או יוגורט
אין כמו לפתוח את היום עם פירות - אם הילדים יסכימו לנשנש צלחת של פירות חתוכים, הרווחתם, ואם לא, תמיד אפשר לסחוט אותם או להכין שייק. הפירות יכולים להיות בננה עם תותים או אגס, ואפרסמון.
אמנם כדי לקבל את סיבי הפרי, עדיף לאכול פירות בצורתם השלמה, יחד עם זאת, שייק מאפשר לאכול מספר סוגים של פירות יחד. משום שכמות גדולה של פירות פירושה כמות גדולה של סוכרים, אפשר להוסיף עוד רכיב תזונתי נוסף כמו חלבון או שומן, כמו למשל יוגורט (חצי גביע) או חלב (חצי כוס), כפית טחינה גולמית או כפית ממרח שקדים. זה גם יסמיך את השייק. אפשר להוסיף גם שתי כפות שיבולת שועל מוכנה.
בנוסף, חשוב לשתות את השייק מייד עם הכנתו, על מנת לא לאבד מערכם של הויטמינים.
לביבות בטטה או גבינה אפויות ומעדן גבינה
לא רק בחנוכה, הלביבות הן אלטרנטיבה נהדרת לפנקייק האהובים, ומאפשרות שילוב מעניין של ירקות וטעמים: בטטה עם גבינה, או לביבות גבינה עם צימוקים. ניתן להיכן את הלביבות מקמח כוסמין או קמח מלא, וכמובן לוותר על הטיגון ולאפות אותן בתנור. ניתן להכין את הלביבות ערב לפני, לשמור במקרר כמה ימים ולחמם לפני ההגשה. לצד הלביבות אפשר לפנק אותם עם מעדן גמדים שלי ללא סוכר וללא תחליפי סוכר.
סושי בננה - טורטייה מקמח מלא עם טחינה, ממרח קקאו, אגוזים או שקדים ובננה
ארוחת בוקר שתוסיף עניין לתפריט של הילדים. מורחים שכבה דקה של ממרח על הטורטייה, מניחים את הבננה על הטורטייה, מוסיפים את האגוזים, מגלגלים, וחותכים לעיגולים שאפשר לטבול בגמדים. מי בכלל צריך סויה?
טוסט פירות - לחם מלא או לחם דגנים עם שכבה של פירות נימוחים
טוסט לא חייב להגיע רק עם גבינה צהובה, אפשר להגיש אותו בטעמים מפתיעים ובריאים. לאחר שקולים את פרוסות הלחם בטוסטר, מורחים ממרח אגוזים או שקדים ללא תוספות סוכר, ומועכים פירות רכים כמו תותים או בננה, ממש כמו ריבה טרייה. אפשר לפזר מעל קוקוס טחון או קינמון, ומעט צימוקים.