הורים
צילום׃ גיל גוטקין, mako אוכל

שבלולי שום וגבינות מהירים

מכירים את אלה שלא צריכים להתארגן לאירוח - הם פשוט נכנסים למטבח, מתקתקים משהו, ותוך כמה דקות כל הבית מתמלא ניחוחות טובים? אז גם אתם יכולים להיות כאלה, וזה המתכון שיעזור לכם בזה

גיל גוטקין | mako אוכל | פורסם 25/04/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-25 שבלולים:

1 חבילה בצק עלים קפוא מרודד

100 גרם חמאה מומסת ללא חומרים משמרים

כוס גבינה צהובה מגורדת מ-100% רכיבים טבעיים

כוס מוצרלה מגורדת

5-6 שיני שום, כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מפשירים את הבצק במקרר כמה שעות או למשך הלילה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 פורסים את הבצק המופשר על משטח העבודה. אם הוא ארוך מדי, אפשר לחלק אותו לשניים ולעבוד עם חלק אחד בכל פעם.

4 מערבבים בקערה את החמאה, הגבינה הצהובה, המוצרלה, השום והפטרוזיליה.

5 מורחים את תערובת החמאה והגבינות על הבצק באופן אחיד, בעזרת מברשת או כף. משאירים בקערה מעט מהתערובת כדי למרוח על השבלולים לפני האפייה.

6 מגלגלים את יריעת הבצק לשבלול מהודק, כמו רולדה.

שבלולי שום וגבינה צהובה ממותגים (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
שבלולי שום וגבינות. מתאימים לכל שעה ביום|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

7 חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בשכבה אחת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. זה בסדר אם נראה שיש רווחים בין שכבות הבצק, הוא תופח בתנור.

8 מורחים על השבלולים את מעט תערובת החמאה שנשארה בקערה, ואופים כ-15 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים. מגישים מיד ומכניסים טוב הביתה.