מתברר שהצופים יודעים לעשות קצת יותר מתרגילי סדר וכתובות אש. בחודש האחרון עמלו תשעה שבטי צופים מרחבי הארץ על שיפוץ גינות עירוניות, במסגרת תחרות משותפת של פריגת ו-mako. השבטים הכניסו את הטבע לעיר, התחברו לסביבה ושלושה מהם זכו בפרס מיוחד ובלתי נשכח מתנת פריגת: עזרה ותמיכה ביציאה למחנה קיץ בו ישתתפו כל חברי השבט.
הגינות הפכו למוקדים קהילתיים
למקום הראשון הגיעו חניכי שבט דן מצופי בת-ים, עם "הגינה הקהילתית". מאז השלימו החניכים את הגינה כבר הספיק ילד מהשכונה לחגוג יום הולדת בבוסתן העירוני המחודש, וחניכי השבט החליטו לא להסתפק בגינה הפרטית שהקימו, אלא התחייבו להתנדב ולתחזק גינות נוספות בעיר. את הגינה הקימו הצופים הבת-ימים מתוך זיקה לנושא הקיימות, הטרנד המוביל בתחום איכות הסביבה בשנים האחרונות. הרעיון הוא לאפשר מערכת אקולוגית בת קיימא, שהמגוון הביולוגי והפוריות שלה נשמרים לאורך זמן. בין היתר בנו החניכים אדניות ועציצים מבקבוקים משומשים וצמיגים, וחברו לאחראית הקיימות בעיריית בת-ים כדי לקבל תמיכה ולסייע בהנחלת הרעיון לגינות נוספות בעיר.
למקום השני הגיעו חניכי שבט סיני של צופי שדרות, שבנו אח מלבנים ממוחזרות, וכן יצרו בור מיוחד לפויקה באדמה. בגינה שבנו שילבו החניכים השדרותים עצים שמצאו, ואף הכינו שמשיות מחומרים ממוחזרים ביום כיף משותף שיזמו עם הוריהם. גם קיר המקלט השכונתי זכה לטיפול VIP, וקושט בציור צבעוני, וכן ננטעה גדר חיה של שיחי הדס. הגינה החדשה כבר הספיקה לארח קבלת שבת משותפת לחניכים ולתושבי השכונה, ותהפוך למוקד קהילתי ירוק.
למקום השלישי הגיעו שני שבטים: שבט כנרת של צופי טבריה ושבט בני יער מחדרה. שבט כנרת הפכו את הבוסתן הקטן שהיה להם למרכז החדש של חיי השבט. הם הקימו נדנדה מחומרים ממוחזרים, בנו שבשבת רוח והכינו מגדיר צמחים מושקע, אחרי שלמדו והעמיקו בתכונותיו של כל עץ וצמח בגינה שהקימו. כדי לשתף את תושבי העיר בחוויה, הם הכינו שלטים עם שמות הצמחים ותכונותיהם המרכזיות, ופיזרו אותם בגינה.
בנוסף לכך, שבט און מקריית אונו קיבל ציון לשבח.
פינה ירוקה בלב יערות הכרמל
תחרות נוספת הזמינה את הגולשים לספר על פינת טבע קסומה וסודית – ואחרי שקראנו מאות סיפורים, נבחר הסיפור של אלה לוי, שזכתה בחופשה זוגית (בטבע, כמובן). אלה שלחה סיפור על פינת טבע סודית ומיוחדת שלה ושל משפחתה, שנמצאת בקצה חורשת הארבעים ביערות הכרמל.
"חורשת הארבעים היא אחד החלקים היפים והמרשימים ביותר שיש לכרמל להציע, אבל לא כולם יודעים שאם מתקדמים ממש עד לקצה החורשה ופונים ימינה, מגיעים לצוק יפהפה עם נוף עוצר נשימה, שחושף אותך לכל הירוק המדהים של יערות הכרמל שנותר אחרי השריפה הנוראה שהייתה שם", היא כתבה לנו. "בעונת החורף יש בפינה הסודית הזו גם מעיין טבעי, והשילוב הזה של נוף מטריף, מים זורמים וגובה לא מבוטל מעל פני הקרקע מהווים מיקום מושלם להירגעות ומנוחה בחיק הטבע. גם בקיץ, כאשר המעין לא זורם, עדיין מדובר בפינת חמד, שמאפשרת אפילו תצפית על נשרים שדואים בוואדיות של הכרמל.
"לא הרבה אנשים מכירים את הפינה הפסטורלית והמיוחדת הזו (לפחות – לא הרבה אנשים הכירו אותה עד עכשיו), ומאז גיליתי אותה, לפני שלוש שנים, כמעט לא יצא לי להיתקל שם באנשים נוספים. הפינה הנסתרת הזו אהובה מאוד עליי ועל בני משפחתי, וכעת אני מקווה שעוד אנשים יוכלו ליהנות ממנה".