נראה שהספינרים הצליחו לסובב את הילדים על המוח סופית. אין כיתה שבה לא מסתובבים בכל שעה לפחות עשרה ספינרים בידיים קטנות. התופעה, שאמורה היתה לעזור לריכוז הילדים, נראה שיוצרת את האפקט ההפוך לגמרי, והמורות נקראות לאסור על השימוש בצעצוע הפופולרי בזמן השיעורים. יש בתי ספר מסביב לעולם שאסרו על השימוש בספינרים ועל הכנסתם לתחום בית הספר.
מובן שהשיגעון החדש הוא קצר מועד ויחלוף בקרוב כמו שקרה לפוקימון גו, לסליים ולעוד מאות ואלפי שגעונות דומים, אבל כרגע נראה שכל מה שיש למערכת החינוך בעולם מול העיניים, כמו בד אדום, הוא הגאדג׳ט המסתובב הזה. באוסטרליה, בריטניה וארה״ב הכריזו בתי ספר רבים על איסור מחמיר והחרמה של ספינרים, שנמצאים ברשימת עשרת המוצרים הנמכרים ביותר ב׳אמאזון׳ ועולים מדולר ועד אלף דולר, בהתאם לאיכות ולפונקציות שלהם.
הספינר משווק לא כצעצוע אלא כעזר לסובלים מענייני קשב וריכוז, אבל גם מאוטיזם, חרדות, למפסיקים לעשן ולאלה שמרגישים ישנוניים בנסיעות, אבל את הילדים, שהם הלקוחות העיקריים, כל זה ממש לא מעניין. מבית ספר במסאצ׳וסטס שהוא אחד מני רבים שאסרו את הספינרים בשטח בית הספר, נמסר כי ״הספינרים מסיחים את דעת התלמידים המשתמשים בהם, וגם את אלה שבסביבתם.״
"מצאנו שהספינרים מייצרים את האפקט ההפוך ממה שהם מבטיחים", אומרת בזעף קייט אליסון, מנהלת בבית ספר יסודי בוושינגטון. "הילדים מסובבים או מחליפים ביניהם ספינרים במקום לעבוד בכיתה". עשרות בתי ספר ברחבי העולם כבר אסרו את השימוש, ובישראל ברוב הכיתות מאשרים לילדים להביא את הספינר אבל להשתמש בו רק בהפסקות. לילדים עם הפרעות קשב מוכחות ומוכרות מאפשרים להמשיך להשתמש באביזר.
"רוב הילדים לא יודעים למה נוצר הספינר ומשתמשים בו כצעצוע", אומרת מורה בבית ספר בקווינס, ניו יורק, שבבית ספרה אסרו על השימוש. "אנחנו לא מרשים לשחק במשחקים בזמן השיעורים, ולהביא צעצועים אישיים לבית הספר. כשהילדים מרוכזים בספינרים, או בתחרויות ביניהם, הם לא מרוכזים במה שקורה בשיעור".