ילדים מפחדים מלא מעט דברים. חושך, מכשפות וגם מפלצות שמחכות להם מתחת למיטה או בארון – אלו רק חלק מהמחשבות שמטרידות את מנוחתם, ועלינו ההורים, מוטלת משימת ההרגעה הלא פשוטה. אבא אחד מצא דרך מקורית במיוחד לתקוף את הפחדים הילדותיים: הוא ביים סדרת תמונות שמציגות את הסיוטים הכי מבעיתים של ילדים. והוא לא עצר שם: מי שכיכבו בתמונות המפחידות הן הבנות הקטנות שלו.
"הפחדים עוברים לתת-מודע כשמתבגרים"
הופין סיפר ששיתף את בנותיו בצילומים אחרי שווידא שהן לא מפחדות מההתרחשויות. “הבת שלי הצליחה להעמיד פנים רק לדקה, כי אפיתי עוגיות ברקע וזה הסיח אותה", הוא הבהיר. הופין גם שיתף את חמותו באחד הצילומים, בתפקיד ליצן מפחיד שפניו מוסתרות על ידי סדין.
התמונות מעוררות הפחד נוגעות בסיוטים של כל ילד והעובדה שהן לא התקבלו בברכה על ידי כל ההורים לא מפתיעה. הופין מקבל מסרים מאנשים שטוענים כי התמונות שלו מרושעות ומאיימות מדי, אבל יש תמונה אחת שסופגת את רוב האש. “התמונה הכי שנויה במחלוקת היא זו שבה רואים ילדה בחיתול, צווחת למראה זאב", הוא סיפר בראיון ל"אובסרבר". “אני מקבל מיילים של שנאה בגלל התמונה הזו. היא חצתה גבול מבחינת הרבה אנשים".
אם הרמתם גבה לגבי התחביב המוזר של האב, נסביר רק שמדובר בצלם מקצועי שמתמחה בצילומי אימה, זוכה להכרה ממגזיני אמנות וגם לכינוי החיבה “צלם האימים”. התמונות המדהימות שלו דורשות עבודה מאומצת, תכנון, בניית מודלים ועיצוב אומנותי והוא נמנע משימוש בפוטושופ, מה שהופך את התמונות למסובכות בהרבה ולמתוכננות בקפידה. במקום ריטוש, הופין משתמש בתאורה ובאיפור.
הצלם האמריקאי מתעסק בפחד האנושי לא מעט, הוא מאמין שלצילומים הללו יש חשיבות ומסביר שהאהבה שלו לזוועות לא נובעת רק מהריגוש שבסיפור המפחיד. "אני מאמין שסיפורי אימים נוגעים בעובדה שהמוות הוא רנדומלי ובזה שאי אפשר להיות בטוחים בהמשך הקיום שלנו”, הוא מסביר באתר שלו. "סיפורי אימה מבהירים לנו שהאמונה שלנו בביטחון לוקה באשליות ושהמפלצות סביבנו כל הזמן".
הוא גם מתייחס באתר לפחד הילדותי והמשמעות שלו עבורנו, כמבוגרים. "כילדים קטנים אנחנו חווים פחדים שונים כמו פחד מהחושך או מכך שמישהו אורב לנו, אנחנו אפילו פוחדים להיאכל. אבל כשאנחנו גדלים הפחדים הללו מאבדים את העוצמה שלהם ונדחפים אל תת-המודע שלנו. באמצעות צילומי האימה אני יכול להציג שוב את הפחדים הנשכחים הללו".
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
>> איך עוזרים לילדים להתמודד עם פחדים נפוצים? מדריך