ברגע שאדם הופך להורה, היסטוריית החיפוש שלו בגוגל מיד מרגישה בכך, בהמשך נכנס גם יוטיוב לתמונה שמתמלא במצויירים, ובהמשך כל הטלפון שלו עמוס באפליקציות שונות, משונות, צבעוניות מאוד. אב קליפורני שהתגרש לפני כחמש שנים, שהתקשה להשתלט על בנו, היום בן תשע, שפרק כל עול מבחינת משמעת לאחר הגירושים, החליט לשנות מבפנים, ויצר עבור הילד, וכעת עבור כל ילדי העולם, אפליקציה המחנכת למשמעת.
גם בגן חובה קייל המשיך להתפרע. ״היתה תקופה בה ניסיתי הכל. הייתי לוקח לו דברים, מעניש אותו, הייתי נואש להחזיר לידי את השליטה לגבי ההתנהגות שלו, וכלום לא עבד״, מספר ספיטרי. ״רק כשהתחלתי להשתמש בחיזוקים, ראיתי שינוי״.
בדיוק באותה תקופה החל ספיטרי להשתמש באפליקציה עבור מטופליו, והבין שכדאי להפוך את הבריסטול לאפליקציה. כך נולד המיזם. האפליקציה, שהיא כמו משחק, צבעונית ומפתה, מאפשרת לדמות של הילד להתקדם בדרך, כשהיא אוספת ׳מטבעות חבר׳ה׳ לקראת פרס סופי.
איך זה עובד? ובכן, השיטה פשוטה: ההורה והילד בוחרים את "סביבת המשחק" (בית ספר, גן ילדים), בוחרים את האתגר והמקום בו הילד מתקשה ("הכנתי את שיעורי הבית"/ "השתמשתי במילים מנומסות"/ "לא הרבצתי"), וביחד בוחרים את הפרס המיוחל לאחר שהוחלט מראש מהו מספר פעמים שהילד קיים את הבטחתו (סרט, משחק או כל מה שעולה על דעת ההורה). ניתן גם להדפיס תעודות הצטיינות עם שם הילד בסוף התהליך. גם כיתה שלמה, או כיתת גן, יכולה לשחק יחד, ולעבוד לקראת מטרה משותפת.
כאמור, שפן הניסויים קייל הפך בזכות המשחק לילד למופת (לטענת אביו). ״קייל מחכה להרוויח דברים עכשיו״, אומר ספיטרי. ״בתקופת הגן חששתי שהוא יקבל תווית של ילד בעייתי ושלא יזמינו אותו למסיבות יום הולדת. הוא עוד מתקשה לשבת ולהקשיב לפעמים, אבל אי אפשר להשוות את ההתנהגות שלו. יש לו המון חברים בבית הספר, והוא מאושר. זה הניצחון הגדול ביותר״.
>> מה עובר על ילד בזמן התקף זעם?
>> איך בונים הערכה עצמית אצל ילד?