פנג איג'יאן התעמת לפני כשבוע עם אמו בנושא שיעורי בית שלא השלים. הנער יצא מהבית בסערה ונעלמו עקבותיו עד שזוהה במצלמת אבטחה. במשך 6 ימים הוא גר בחנות ואכל דוגמיות המחולקות חינם בסופרמרקט קרוב. השוטרים: "שאלנו איפה הוא אוהב לבקר, והאם ציינה את הפארק, הקניון ואת איקאה"
נטעלי גבירץ | mako | פורסם 13:07 12.11.14
המקום שהכי דומה לבית|צילום: APלפעמים נדמה שאין דבר שאי אפשר למצוא באיקאה, ובאחת החנויות הסיניות של הרשת הדנית, שבעיר שנחאי, ניתן היה למצוא, לצד ה"אקספדיט", ה"בילי" וה"אקטורפ" גם ילד אחד צעיר שהחליט לברוח מהבית, והצליח לחיות בחנות במשך שישה ימים ארוכים עד שאותר והושב לביתו.
הילד, פנג איג'יאן בן ה-12, שברח לאחר ריב גדול עם אמו בעקבות שיעורי בית שלא עשה, שרד בחנות הגדולה בעזרת דוגמיות של מזון שמצא בחדרים שונים. הוא נשלח לביתו מבית הספר ביום שני שעבר בבוקר כי לא השלים את השיעורים בחשבון, ומיד אחר כך קיבלה אמו שיחת טלפון זועפת מהמורה. לאחר שחזר לביתו, וכאמור, נקלע לעימות עם אמא שלו, החליט פנג שהוא עוזב. הילד ברח למקום הכי דומה לבית, לבתים של רובנו, למעשה: חנות איקאה הקרובה.
אותר בקומת הקרקע ומיד קיבל אינפוזיה במקום. פנג איג'יאן |צילום: gawker.com, צילום מסךאמו, ליו, סיפרה לעיתון שנחאי דיילי שלבנה היו רק כמה אגורות בכיס כשעזב את הבית, ולכן נאלץ ללקט לו מזון ברחבי החנות, ודוגמיות המחולקות חינם בסופרמרקט. לאחר שישה ימים שלמים איתרה אותו המשטרה, שמיד לקחה אותו לבית החולים לטיפול. "בני היה חלש מאוד מרעב", מספרת האם, "הוא אותר בקומת הקרקע, ליד המדרגות הנעות, ומיד קיבל אינפוזיה במקום. אנו מודים מאוד לכל עזרת הציבור והמשטרה ואנו מבטיחים שננהל תקשורת טובה יותר עם בננו בעתיד".
המשטרה מצאה את פנג בעזרת צילומי אבטחה בתחנת הרכבת הדרומית של העיר, ומצלמת אבטחה נוספת שקלטה אותו ברשת הסופרמרקטים קרפור. "שאלנו את אמא שלו באילו מקומות הוא אוהב לבקר", סיפר השוטר סאן מיאו לעיתון, "היא נתנה לנו שמונה או תשעה שמות של מקומות, כמו הפארק, הקניון וגם איקאה".
האם הודתה שזו לא הפעם הראשונה שבנה בורח מהבית, אך שזה מעולם לא נמשך זמן רב כל כך, ושתעשה כמיטב יכולתה שתהיה זו הפעם האחרונה שזה קורה. "הוא היה מאוד נסער, ואני מרגישה עכשיו כל כך אשמה על כך שצעקתי עליו", היא מודה.