פורים מתקרב אלינו בצעדי ענק וההכנות בעיצומן. התחפושת שהוזמנה מסין כבר באוגוסט הגיעה בשעה טובה, הילדים נרגשים, וכך גם ההורים. פורים הוא חג של טירוף, של צבעוניות, חג לכל המשפחה כשהתחפושת היא הכוכב של כל האירוע. זו גם הזדמנות מעולה ליצור זיכרונות מתוקים של הילדים שלנו גדלים. 

מה משאיר זיכרון יותר טוב מתמונה? למי מאתנו אין איזה תמונה ישנה שלו בתחפושת של קאובוי או נסיכה שתמיד מעלה חיוך כשנתקלים בה מחדש?  אף שאנחנו נמצאים בעידן הסמארטפונים, בו כל רגע מתועד בהינף אצבע על מסך, אפשר לצלם אירועים ייחודיים כמו פורים עם מעט יותר תשומת לב. באמצעות הקפדה על כמה כללים ניתן ליצור תמונות ברמה גבוהה מאד שיהפכו את התמונה ואת הזיכרונות לעוד יותר מהנים. כצלמת משפחה וילדים שמצלמת באור טבעי בסטודיו, ריכזתי עבורכם כמה טיפים שיעזרו לצלם את הילדים, וליהנות מתוצאות (כמעט) כמו בסטודיו מקצועי.

מתי כדאי לצלם?

ילדים מתרגשים מאוד מהתחפושת בערך מהרגע שהם יודעים על קיומה בבית, בוודאי אם היא נקנתה הרבה לפני החג. ברגעים הראשונים שבה הילד לובש את התחפושת הוא יהיה כנראה בשיא ההתלהבות. כדאי לנצל את זה. אין תחליף למבט של ילד מחייך מהתרגשות אמיתית ולא כי ביקשנו שיחייך למצלמה. וגם אם צילמתם את הילדים בתחפושת כמה ימים או שבועות לפני החג, התמונות הן מזכרת לשנים ארוכות ואם התמונה בתחפושת מוצלחת – מה זה באמת משנה?

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
שימו אותם במרכז|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

הקדישו לצילום זמן ותכנון

כמו כל דבר טוב בחיים, כדי לצלם תמונות טובות תמיד עדיף לתכנן בערך מה רוצים לעשות ולפנות לזה זמן. הכוונה היא לא לעשות מזה מגה-הפקה, אלא פשוט לפנות חצי שעה שאתם יודעים שמוקדשת לטובת העניין ולתזמן אותה נכון, עדיף לא רגע לפני שצריך לצאת מהבית לגן או לבית הספר.

הכנה הכנה הכנה - תהיו מוכנים עם המצלמה במקום נגיש אחרי שווידאתם שהסוללה מלאה, שיש מקום בכרטיס הזיכרון והכי חשוב שהכרטיס בפנים (נכתב לצערי מניסיון).

מיקום/רקע – לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן - חשוב שתדעו איפה אתם רוצים לצלם ומה יהיה ברקע של התמונה. הרבה מאוד תחפושות הן מאוד צבעוניות, במיוחד אם מוסיפים איפור או מסיכה, לכן כדאי שהרקע יהיה בצבע כמה שיותר ניטרלי. אפשר להשתמש בסדין מגוהץ מתוח, או בד אם יש, אבל לרוב קיר לבן חלק ופשוט בבית יעשה את העבודה. אפשר גם לשקול להתייחס לצבעים שיהיו בקונטרסט (ניגודיות) לתחפושת, למשל אם צבע התחפושת הוא ירוק אז עדיף שהרקע דווקא בצבע אדום.

הילד במרכז - כדי שמרכז ההתעניינות בתמונה יהיה הדמות (או ילדכם), כדאי לשים לב שסביבת הצילום תהיה כמה שיותר נקייה ועם כמה שפחות גורמים שנכנסים לפריים כמו ריהוט, צעצועים, בגדים זרוקים או כל דבר שאפשר למצוא בבית מלא ילדים.

איפה האור? חשוב להתחשב בזווית שממנה מגיע האור. אם מצלמים בחוץ אז לא לצלם בצהרי היום כאשר השמש במרכז השמיים ומעל הדמות שמצלמים. באופן כללי שימו לב שהשמש תהיה מאחוריכם (הצלמים). אם אתם מצלמים בבית, כדאי לנצל את אור השמש שנכנס מהחלונות גם אם אתם משתמשים בפלאש של המצלמה.

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
שחקו איתם|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

צלמו בסגנון חופשי, משוחרר וכמה שפחות מאולץ

כשאני עובדת בסטודיו עם ילדים אני תמיד מפעילה אותם בצורה משחקית ומצחיקה (שלמתבונן מהצד אולי תראה מוזרה) ומנסה לתפוס אותם ברגעים של חיוך טבעי שמגיע מעצמם תוך כדי המשחק. כך התמונה יוצאת עם הבעה טבעית  ואמיתית. נסו להכניס את הילדים לדמות שהתחפשו אליה, לתת להם לשחק ולהתבטא ואז תוכלו "ללכוד" אותם עם המצלמה ברגע הנכון.

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
צלמו בגובה של הילד|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

30 שניות על זווית צילום

כשאתם מצלמים את הילד, ההמלצה הבסיסית היא להסתכל עליו דרך המצלמה בגובה העיניים, ולא מלמעלה למטה. כרעו ברך או התכופפו בצורה שהכי נוחה לכם. אני באופן אישי תמיד מנסה לחדש ולתפוס זוויות קצת יותר "מעניינות" וגם מסוגלת להשתטח על הרצפה, להיכנס לתוך שיח או להירטב בגשם כדי להוציא תמונה טובה, אבל זאת רק אני. ההמלצה שלי היא שתנסו לצלם גם בזוויות צדדיות, מלמטה למעלה, אולי לתפוס את הילד כשהוא קופץ ולא רק בזווית ישירה כשאתם מולו.  

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
יש פוקוס?|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

לא ללחוץ ולא להילחץ, פשוט להיכנס לפוקוס

במיוחד כשהילדים משחקים או משתוללים, צריך לדאוג שהמצלמה תהיה ממוקדת על הילד כדי שלא ייצאו תמונות מטושטשות. חכו עם העין במצלמה, תנו חצי לחיצה לפני הקליק, חכו לרגע שהילד עושה את הפרצוף הנכון ואז תצלמו.

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
בלבלו אותם|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

גורם ההפתעה

אם בכל זאת הילד מתעקש ולא משתף פעולה כמו שרציתם, נסו להפתיע אותו כשהוא מתעסק בשלו ואז תקראו לו כשאתם מוכנים כבר עם המצלמה שלופה. עוד טיפ קטן מהניסיון שלי הוא לבלבל את הילדים, לזרוק משפט שלא קשור לכלום או לספר בדיחה שטותית שתצחיק אותם. אם תתפסו אותם ברגע הנכון עם הפרצוף הנכון כשהם עוד מנסים להבין מה בדיוק קרה כאן, תופתעו בעצמכם מהתוצאות בתמונה.

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
לצלם בסדר יורד|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

שתפו אותם בתמונות 

ילדים ומסכים זה סיפור אהבה בימינו, אתם כנראה כבר יודעים את זה. תנו להם לראות ותלהיבו אותם, אולי הם ירצו עוד יותר לשתף פעולה. אתם אפילו יכולים לתת להם לנסות לצלם אתכם עם איזה פאה כדי שייכנסו עוד יותר לעניין (אפילו אם מסתכנים בכמה תמונות מטושטשות או חלילה במצלמה שנופלת).

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
העיקר, לנשום|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

אחי זה הכי, אחי

ומה עושים כשיש יותר מילד אחד ורוצים לצלם אותם ביחד? אין שום בעיה. זאת אפילו הזדמנות מצוינת שישחקו אחד עם השני מחופשים, וככה תוכלו לתפוס תמונות מקסימות. אני ממליצה בכל אופן להתחיל לצלם לבד את הגדול או הגדולה שביניהם ולצרף את הקטנים בהדרגה.

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
שמרתם?|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

תירגעו

הם אולי ישתובבו, ישתוללו, יבכו או סתם לא יהיו בעניין. קחו נשימה, התאזרו בסבלנות ונסו לקרוא את הסיטואציה. העדשה רואה הכל והרגש שבעיניים לא פחות חשוב ואפילו יותר מהתחפושת ומהתפאורה.

צילום ילדים לפורים (צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל)
פורים שמח|צילום: אורנית תורגמן, סטודיו 22 פיקסל

הדפיסו את התמונות ושמרו בענן

אל תיתנו לתמונות להישכח במעמקי כרטיס הזיכרון של המצלמה או המחשב. זאת ההמלצה שלי לתמונות שחשובות לכם - ולא רק מפורים. לא חסר מקומות להדפיס את התמונות במגוון צורות וגם שירותי ענן חינמיים ופשוטים לגיבוי. תמיד תזכרו שלתמונות האלה יהיה עבורכם ערך מיוחד עוד שנים רבות מעכשיו ויהיה חבל לאבד אותם.

אורנית תורגמן היא צלמת משפחה וילדים, סטודיו 22 פיקסל