שנת 2011 היתה שנת הנמר בעולם ההורות. זו השנה בה הגיעה ה"טייגר מאם" איימי צ'ואה, אם אמריקנית ממוצא סיני, והסבירה להורים שאם הם מעוניינים בילדים מצליחים, הגיע הזמן להפסיק עם כל הקוצי מוצי ולהתחיל לחנך בקשיחות. כעת, לאחר שעוררה סערות ומכרה המוני ספרים, מוציאה צ'ואה, 51, ספר חדש, ולצידו סערה נוספת: תאוריה שגורסת כי גזעים ולאומים שונים הם עליונים על האחרים.
המטרה: הצלחה של יחידים ולא של קבוצות
ערב צאת ספרה החדש, "החבילה המשולשת", אותו כתבה עם בעלה היהודי ג'ד רובנפלד, הרשת כבר קוראת לה גזענית באופן מפורש. בספר מביאה צ'ואה את שמונה הקבוצות הלאומיות/דתיות/אתניות המוצלחות ביותר, כראות עיניה: יהודים, הודים, סיניים, אירניים, לבנונים, ניגריים, קובנים ומורמונים. לכל שמונה קבוצות אלה, טוענת צ'ואה, יש שלושה מאפיינים חוזרים: עליונות, תחושת חוסר ביטחון ויכולת לשלוט ביצרים. "קבוצות אלה מצליחות הרבה יותר באמריקה מקבוצות אחרות, על פי מדד של הכנסה, סטטוס תעסוקתי, ציונים בבחינות ועוד", נכתב בספר. "קשה לדבר על הנושא הזה כי הוא טעון מבחינה גזעית, אך יש מה ללמוד מהקבוצות הללו".
עליונות – צ'ואה מאמינה שכל קבוצה שנולדה להאמיו שהיא טובה מקבוצות אחרות קיבלה יתרון בסיסי. חשיבה מסוג זה יצרה גם מלחמות, רצח עם וסבל אנושי עצום. צ'ואה ובעלה כותבים כי: "תסביך העליונות הזה הוא ממש אנטיתזה למחשבה הליברלית המודרנית. זהו החומר ממנו עשויים קולוניאליזם, אימפריאליזם ואף נאציזם".
חוסר ביטחון – הזוג מאמין כי תחושת הרדיפה וחוסר הביטחון שטבוע עמוק יכולים להפוך לגורמי מוטיבציה עצומים. "אנו מאמינים שחוסר ביטחון קיומי הוא קריטי להצלחה, וזה דבר שהוא מנוגד לאמונת הפסיכולוגיה העכשיווית. המתח בין חוסר הביטחון לתחושת העליונות הוא עמוק, ומייצר פעולה. מדובר באנשים חסרי ביטחון באופן עמוק, שמצד שני מאמינים שהם עם נבחר ומורם מהיתר.
שליטה ביצרים – הזוג מאמין כי היכולת לשלוט בדחפים ולשמר ערכים טהורים היא דבר שנעלם מהתרבות האמריקנית הנוכחית, אך עוד קיים בשמונה קבוצות אלה. "מדובר ביכולת לדחות פיתויים, לא לוותר ולבחור בדרך הקלה, אלא להתאמץ, ללכת בדרך הקשה, לא משנה מה".
כל שאר האוכלוסיה, על פי בני הזוג צ'ואה ורובנפלד, שכמובן שמשתייכים לשניים מתוך שמונת המינים, היא נחותה, וסיכוייה להצלחה פחותים מלכתחילה. "שלושת האלמנטים שאנו מציינים אינם קיימים באמריקה של ימינו מחוץ לתרבויות סגורות אלה, לכן זה רק הגיוני שקבוצות מהגרים הן המצליחות ביותר במדינה מבחינת הון, שכר, תוצאות והשפעה. מסתבר שבאמריקה, לאדם יש יתרון אם איננו הופך לחלק מהדרך המקובלת, המיינסטרים הליברלי".
על פי בני הזוג, ששבים ומכניסים את עצמם לאש הגזע, האפרו-אמריקנים אינם חלק מהרשימה מאחר שבתנועה לשחרורם ויתרו על הייחוד שלהם. "זה פרדוקס, אך כאשר ביקשו להפוך לשווים בין שווים, בעצם הורידו לעצמם את היתרון. מהגרים אפריקניים מצליחים יותר מהאוכלוסיה השחורה האמריקנית, כי הם גדלו לתרבות ומציאות אחרת". בני הזוג מעבירים את מרביתו של הספר בביקורת על אמריקה בת זמננו, והמחסור בערכים, וטוענים שהמטרה מאחורי הספר היא ש"יום אחד לא יהיו עוד קבוצות מצליחות יותר או פחות, רק אינדיבידואלים מצליחים".