מורים שעזבו את עבודתם ועברו לאילת בעקבות הבטחות למענקים של עשרות אלפי שקלים בשנה מתלוננים כי לא קיבלו את המענקים.
בעקבות המחסור והקושי בגיוסם של עובדי הוראה באילת, הציעה העירייה מענק על סך 85 אלף שקלים לכל שנה במשך עשור למורים חדשים שיעברו לגור בעיר, בהתחייבות ארוכת טווח. עובדי הוראה שהצטרפו לתוכנית הם כאלו שמקום מגוריהם בחמש השנים האחרונות, אינו באזור אילת והערבה, והעתיקו את מקום מגוריהם לעיר לקראת תחילת שנת הלימודים הקרובה.
לפי התוכנית החדשה יחסית, מלפני כשנה, עובדי ההוראה שעברו לאילת יוכלו ליהנות ממענק שנתי של 60 אלף שקלים לכל שנת לימודים. בהתחייבות לשנתיים, יגדל המענק השנתי ל-72 אלף שקלים, ובהתחייבות לארבע שנים יזנק המענק ל-85 אלף שקלים לכל שנה. בנוסף יזכו המורים החדשים כתושבי העיר אילת להטבת מס הכנסה בגובה 10%.
אלא שלמורים הובטח שהחלק הראשון של המענק ישולם במשכורת חודש נובמבר, והשני במשכורת חודש מאי. בפועל, לידי makoהגיעו תלונות של מורים שעדיין לא קיבלו את המענק המגיע להם. חלקם הופתעו לגלות שהמענק יגיע אליהם דרך תלוש השכר, וכך בעצם חלק לא מבוטל ממנו יקטן בגלל ענייני מס.
"אף אחד לא נתן לנו הסברים מפורטים", אומרת אחת המורות. "אפילו בהסתדרות המורים באילת לא יודעים שהחוזים מכינים במשרד החינוך ולא בעירייה. המצב הנוכחי מתסכל וגורם להרגשה כל כך לא נעימה במיוחד שמדובר בגוף כל כך רציני כמו משרד החינוך. אני שלחתי כמה מיילים לאחראית על תמריצים במחוז דרום צפיתי לתשובה מהירה ועניינית, אך לצערי לא קיבלתי התייחסות בכלל".
נטלי עברה לאילת בעקבות התמריצים, כשבעיניה הייתה זו האפשרות היחידה שלה לעבוד בעבודה שהיא אוהבת והתקיים בכבוד. "יש לי שני תארים. בחודש שעבר כשהבנתי שלא אקבל את התמריצים בזמן התחלתי לעבוד בעבודה נוספת, בצהרון, בקייטנה של חנוכה, כל מה שיאפשר לי לשלם שכר דירה לא זול באילת. אני כבר לא יודעת איך אשלם את המשכנתא ואיך אסגור את החודש".
גם מירי, שעובדת כעשרים שנה במערכת החינוך, לא יודעת מה לעשות. בגיל מבוגר עם שתי בנות מתבגרות ובעל שהשאיר מאחוריו עסק פעיל במרכז היא עברה לעיר הדרומית, בתקווה לשפר את מצבם הכלכלי. לתמריצים היה חלק חשוב בהחלטה.
"הבטיחו לנו את התמריצים בנובמבר, אחר כך אמרו הכי מאוחר זה דצמבר. עכשיו מדברים על ינואר וכפי שהעניינים מתקדמים יש לי ולעוד עשרות מורים כמוני ספק גדול שזה יתבצע כמו שהובטח לנו. אני רואה בזה חוסר אחריות וחוסר אמפתיה למורים ולמשפחות שלנו. באנו עם רצון טוב להיות מועילים למערכת, אבל באנו לא לחינם. אני בניתי תוכניות לתמריצים והחודש כבר נאלצתי לקחת הלוואה בבנק. אף אחד לא נתן לנו הסברים מפורטים, מה סיבת העיכוב".
דנה הגיעה מבית ספר שנחשב איכותי במרכז מתוך תחושת שליחות, וכן, מתוך רצון לשפר את מצבה הכלכלה של משפחתה. "לצערי אנו נמצאים בחודש דצמבר ואין עדיין חוזים מה שמערער אותנו כמשפחה ובמעבר שעשינו. מה שגורם לנו לתהיות זה מדוע הסתדרות המורים, משרד החינוך הממונים עלינו המורים לא מסייעים ועונים לנו על כך".
לאחר התערבות mako, ופניית mako לעיריית אילת ולמשרד החינוך, מורים רבים קיבלו ביום חמישי האחרון הודעה מד"ר דרורי גניאל, ראש מנהל שח"ק באילת: "החוזים טרם הגיעו למנהל החינוך באילת ולכן לא ניתן עדיין להחתים את המורים. מדובר בחוזים המותאמים לסל הטבות חדש ולכן מתעכב. אנו מטפלים בה ברמות הכי גבוהות. המורים יקבלו הכל גם אם באיחור. ברגע שיהיו בידי תשובות אשמח לקיים עם המורים זום".
מעיריית אילת נמסר בתגובה כי: "הנושא כולו בטיפול משרד החינוך".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "משרד החינוך מברך על התגייסותם של עובדי הוראה להגיע וללמד בעיר אילת, ולכן הוא פועל ליישם את תכנית התמריצים החדשה לעובדי הוראה המועסקים באילת.
המשרד פועל להעביר למורים את המענקים בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו ובהתאם להתחייבות של עובד ההוראה לשהות של תקופה מוגדרת במוסדות החינוך בעיר אילת ולכללים שנקבעו. לפיכך, המענק הראשון יינתן למורים החל ממשכורת חודש דצמבר (שתשולם החל מחודש ינואר)".