יש אנשים שגם בגיל ארבעים עוד לא בטוחים שהם יודעים מה ירצו להיות כשיהיו גדולים, ויש כאלה שעבורם התשובה לשאלה חיה ובועטת - ובמקרה שלפנינו בעיקר מכדררת. ג'יידן ניומן היא השם החם ביותר בעולם הכדורסל הנשי כרגע. אוניברסיטת מיאמי כבר הבטיחה שתצטרף לסגל שלה ומכללות רבות מתקנאות בגיוס הזה, זאת חרף גילה הצעיר של הכדורסלנית הנחשקת, הצעירה ביותר אי פעם שגויסה באופן כזה, והיא בת תשע בלבד.
>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
"זה הפתיע אותנו"
ג'יידן קלעה ממוצע של 14.5 נקודות למשחק ו-7.5 אסיסטים העונה, כששיחקה עם נערות תיכון. גובהה של ג'יידן עומד על 1.43 מטר, והיא משחקת בעמדת רכזית. היא זוכה לתשומת לב תקשורתית כבר שנתיים. גם אחיה ג'וליאן משחק בקבוצת הבנים של אותו תיכון כבר שנתיים, והוא רק בכיתה ו'. כל המשפחה מכווננת היטב לעולם הכדורסל המקצועי, ואביה של ג'יידן אינו חושש שתשומת הלב התקשורתית העצומה שזוכה לה בתו תפגע בה. "יש לה שכל ישר", הוא מסביר. "היא תמיד עם הרגליים על הקרקע, ואנחנו נמצאים במסלול נכון וטוב לעתיד. זה מצויין שמכללות כבר שמות עליה עין".
עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:
שני ההורים במשפחת ניומן חובבי כדורסל כבדים והעבירו את האהבה הזו לדור ההמשך. "החלום של ג'יידן הוא לשחק עבור אוניברסיטת קונטיקט, אלופת ארה"ב, ובעוד ילדים אחרים משחקים בפלייסטיישן או מצלמים את עצמם באינסטגרם, היא רוצה רק לשחק כדורסל. זה תמיד יהיה איתה. היא בורכה בתשוקה הזאת ובדרייב עצום".
ניומן יודע שאין לדעת מה יהיה גורלו של הגיוס הזה, אך מאמין שזהו צעד בכיוון הנכון. "בתקופה שמדובר עליה יכולים להתחלף המון מאמנים ואנשי צוות, אבל אני מבין למה מיאמי עשו את מה שעשו. ג'יידן עושה דברים שחלק מבנות הקולג' לא יכולות לעשות. כשתגדל ותתחזק אני בטוח שכל קולג' ירצה להתהדר בה ואני מבין למה מיאמי רוצים לבנות יחסים מעכשיו".
בעוד במשפחת ניומן צוהלים ושמחים על המהלך ועל ההייפ התקשורתי, ישנם לא מעט קולות שמעלים תהיות שונות, למשל, האם כל זה טוב לילדה, ולילדים אחרים שכמותה? "ג'יידן ניומן ואחיה ג'וליאן הם שני ילדים מוכשרים מאוד שהופיעו בהמון תכניות אירוח ומגזינים", אומר כתב הספורט של מגזין פורבס, בוב קוק. "אין ספק שזה מדהים שבת תשע מנצחת ילדות בתיכון, אבל לתחושתי אבא שלהם עושה את המהלכים האלה כדי לייצר סביבם רעש. יש לו דרך שיטתית ומאורגנת לדאוג שילדיו ישמרו באור הזרקורים וייצרו גם לבתי הספר המקושרים איתם פרסום חיובי בתקשורת. מדובר בתהליך שעל פניו אין בו רע, כולם מקבלים את מה שרצו, אבל אני בכלל לא בטוח שהתחייבויות פומביות מהסוג הזה יחזיקו מעמד, ושכשיגיעו לגיל הקולג' באמת יגויסו. אני מאחל להם את הטוב ביותר, אבל יש לי תחושה שהסוף של הסיפור הזה יהיה שונה מתחילתו".