נראה שבשנים האחרונות, לצד נטייה מגדרית כמעט חונקת של ורוד וכחול לילדים, עולה גם גל התעוררות מקביל של הורים והוא מחלחל מטה. כעת אלה הילדים עצמם שזועקים את מסר השוויוניות. הפעם מדובר בילדה אמריקאית בת 11 בשם רואן, שקומיקס וגיבורי על הם כל עולמה, אבל גילתה זה מכבר שלה ולבנות מינה יש ייצוג מועט ביותר בעולמות הללו, וגם הייצוג הזה בעייתי למדי. רואן, ילדה פקחית ומלאת תשוקה, כתבה מכתב לדי.סי קומיקס בו היא מתלוננת על העיוולת, וקיבלה תשובה משמחת: אמני החברה הפכו אותה לגיבורת על של ממש.
כאמור, די. סי לא התעלמו מהמכתב. הם צייצו לרואן בחזרה בטוויטר: ״תודה רואן, אנחנו מסכימים, ואנחנו עובדים קשה על מנת ליצור עוד כיף של גיבורות על עבור בנות. הסרט של וונדר וומן בדרך, וגם סדרה של סופרגירל, ועוד דברים שנחשוף בהמשך״.
החשיפה הנוספת מתייחסת לשורה של גיבורות על חדשות שדי.סי, בשיתוף פעולה עם חברת הצעצועים מאטל, יוציאו לשוק, המיועדת לגיל 6-12. די.סי. שלחו לרואן מתנת פיוס נוספת. אחד מאמני הקומיקס של החברה יצר איור מקורי בדמותה, כגיבורת על ללא חת. ״זה היה נורא נורא מגניב״, סיכמה רואן, שהיא ואמה התרגשו עד דמעות מהמחווה. ״אני ממש מקווה שהנושא הזה יילך ויגדל״. לרואן יש עוד לא מעט טרוניות על האופן בו מוצגות הנשים בקומיקס, כשהן כבר מופיעות. ״למה הבנים לובשים שריון, והבנות לובשות משהו שנראה כמו בגד ים? אני יודעת שהן חסינות והכל, אבל עדיין זה לא בגד ללחימה. וגם הצבעים של הבגדים שלהן תמיד ממש לא מתאימים להסוואה״.
הוריה של רואן שמחים על היחס אבל לא בטוחים שהחברה עושה מהלך מוצלח. ״מעניין שהם יוצרים ליין מקביל רק לבנות, ולא משלבים את הבנות במה שקיים״, אומר ג׳ים הנסן, אבא של רואן. ״אני בטוח שישנן דרכים למזג בין תחומי העניין של בנים ובנות במקום להפריד ביניהם. נראה שהחברה עושה את מה שלגו עשו, בשנות השבעים זה היה לכולם, ואז פתאום אמרו שם: עכשיו יש לגו ורוד במיוחד לבנות. מצד שני אני שמח שהם מכירים בכוח הנשי העולה, ושהם רוצים שהקוראות שלהם ימצאו את מקומן ואת ההשראה שהבנים שואבים מהם. החדשות הללו נתנו לרואן הרבה כוח ותחושה שיש לה קול והשפעה״.