כלב הוא הרבה יותר מקלישאה. בכל כך הרבה נקודות מתגלה מקומו החשוב של הכלב בחיינו - כשיוצאים מהבית של אבאמא ומגלים את החיים בעולם האמיתי, כלב שמחכה בסוף היום בבית עושה את החיים שמחים יותר. לזוג צעיר שרוצה לתרגל משפחה אין כמו להתחיל באימוץ כלב. כשנולדים ילדים הכלב מתגלה כחבר הכי טוב למשחק. כשהילדים פורחים מהקן, הכלב לא הולך לשום מקום ונשאר לצידנו. בזיקנה הוא לעולם לא ישכח אותנו. לא סתם זכה דווקא הכלב לקלישאה הכי חמה ומרגשת, פשוט כי הוא מצדיק אותה.

ואיך אנחנו גומלים לו? מעניקים לו בית, אהבה, תשומת לב וטיפול. השאלה היא, האם אנחנו באמת יודעים למה הכלב שלנו זקוק ואיך לטפל בו. אז הנה  5 דברים שכדאי לבדוק עם עצמכם על מנת לוודא שהכלב שלכם בריא ומאושר.

כלב  (צילום: Shutterstock)
הדבר הראשון, ואולי החשוב ביותר, הוא דווקא מה לא נותנים לכלב לאכול|צילום: Shutterstock

1.תזונה:

הדבר הראשון, ואולי החשוב ביותר, הוא דווקא מה לא נותנים לכלב לאכול. נכון שלימדו אותנו שכלבים אוהבים עצמות ושאריות מזון, אבל זהו, שזה לא בדיוק התפריט הכי בריא בעבורם. מאוד מומלץ להימנע ממתן עצמות עוף, להימנע כליל מדגים ומזונות המכילים סוכר, המזונות האלה לא מתאימים לכלב, עלולים לפגוע בו ולגרום לבעיות בריאות שונות.

השוק רווי במוצרי מזון לכלבים, וכמו לבני אדם, גם לכלבים שונים יש העדפות שונות, הן בטעם והן בהתאמת ההרכב התזונתי.
חשוב לוודא שהמזון מותאם לגיל הכלב, לגודלו ולסוגו. כמו כן, אם מחליפים סוג מזון חשוב להיות ערים לכל שינוי בהתנהגות של הכלב, משום שמזון חדש יכול לעורר אי נוחות בעיכול ואף רגישות חמורה מזו, ובמצב כזה מומלץ להתייעץ עם הוטרינר ולהחליף למזון מותאם.


2. מניעת והרחקת קרציות ופרעושים:

כשם שלא נניח לילד להסתובב עם כינים על הראש או מלא עקיצות יתושים כך עלינו לשמור גם על הכלב מטפילים שגורמים לגרד מציק ואף מעבירים מחלות.

בחנויות תמצאו תכשירים רבים שמיועדים לטיפול בטפילים במיוחד בקיץ, וחשוב לבחור בנכון והמתאים ביותר לכלב שלכם.
בין היתר משווק כיום דרך וטרינרים כדור לבליעה, נגד קרציות ופרעושים, הכדור חודר לדם, הוא פועל רק לאחר שהכלב כבר נעקץ כך שהוא לא מונע את העקיצות ואת הסיכוי להעברת מחלות. לעומת זאת,קיימים תכשירים חיצוניים שקוטלים את הקרציות והפרעושים במגע, כמו המוצרים של חברת BAYER : קולר סרסטו מציע טיפול למשך זמן ארוך מאוד – עד 8 חודשים, ואמפולות (טיפות) אדוונטיקס או אדוונטאג'. מוצרים אלו קוטלים את הפרעושים והקרציות עוד לפני שהם מספיקים לעקוץ. מונעים מחיית המחמד סבל מיותר, ומצמצמים למינימום את הסיכוי להדבקה במחלת שהטפילים מעבירים.  הקפדה על החלפת קולר אחת ל 8 חודשים או טיפול בטיפות על גב הכלב פעם בחודש ישמרו על בריאותו של הכלב, וגם על הבריאות שלכם.  

3. רחיצה, תספורת וצחצוח שיניים:

שגרת הטיפוח של הכלב היא לא יומיומית כמו שלנו, ולכן לא מכבידה ומעיקה, אבל פעמים רבות דווקא בשל כך היא מוזנחת. את הכלב מומלץ לרחוץ לעתים לא קרובות מדי, ובכל אופן רצוי לא יותר מאשר אחת לחודש - חודש וחצי, מכיוון ששכבת השומן שמצויה על פרוותו נחוצה להגנה עליו. ברחצה חשוב להקפיד על שימוש בשמפו ייעודי לכלבים, בטמפרטורת מים נעימה, ובייבוש טוב שלו במקום חמים ונעים, שכן רוח וקור עלולים לגרום לו להצטננות, ממש כמו לנו.

תספורת מומלצת לפי סוג הכלב, שכן לא כל כלב נכון לספר. התייעצו עם הוטרינר ודאגו לתספורת בראשית העונה החמה. חשוב לוודא שהתספורת נעשית במקום מסודר ונקי, ובמיוחד תוך הקפדה על היגיינת המכשירים למניעת הדבקה במחלות מכלבים אחרים. אם הנשירה מפריעה לכם בחורף - פשוט הברישו את הפרווה לעתים קרובות יותר.

צחצוח שיניים נועד לא רק לרווחת בני הבית שבוודאי לא נהנים מהבל פה ריחני, אלא גם ובעיקר לשמירה על בריאות השיניים והחניכיים של הכלב. שיניים מרקיבות ודלקות חניכיים הם מהגורמים הבולטים לריח פה רע, ועל כן מומלץ לצחצח את שיני הכלב במשחה המיועדת לכך ולתת לו מדי פעם חטיפים יעודיים לניקוי השיניים.

כלב  (צילום: Shutterstock)
תספורת מומלצת לפי סוג הכלב, שכן לא כל כלב נכון לספר|צילום: Shutterstock


4. זמן איכות:

הכלב שלכם זקוק לפעילות גופנית, לתנועה, לשיטוט במרחבים ולטיולים יום יומיים, את זה אתם ודאי יודעים. אבל מעבר לכך, הוא זקוק גם לחום, קירבה ואהבה.

כדי שהכלב שלכם יחיה ברווחה ובאיכות חיים טובה חשוב לתת לו מקום בבית ובמשפחה, חשוב להעניק לו תשומת לב ולאפשר לו לקחת חלק בפעילויות המשפחתיות המתאימות לו. הוא ישמח מאוד להצטרף אליכם לטיולים בטבע, למשחקי כדור או להשתובבות והתגלגלות על השטיח או על הדשא מחוץ לבית. זיכרו לתת לו את המקום והפעילות הזו לעתים קרובות, ותקבלו כלב רגוע, ידידותי, שקט ובריא.

5. חינוך ושגרה:

כמו ילד, ובעצם כמו כל אחד מאיתנו, הכלב שלכם זקוק לחינוך, גבולות ברורים ושגרת יום. חשוב לחנך את הכלב מרגע הגיעו הביתה ולהכיר לו את ההתנהגות המקובלת והמצופה ממנו, חשוב להקצות לו פינה בבית שתהיה שלו לשינה ולאכילה, מכיוון שכלבים הם חיה טריטוריאלית, וחשוב גם לאפשר לו שגרת יום של שלושה טיולים לפחות ביום ושתי ארוחות, עדיף בשעות קבועות ככל שניתן.

כלב  (צילום: Shutterstock)
הכלב שלכם זקוק לחינוך, גבולות ברורים ושגרת יום|צילום: Shutterstock

>> 10 טיפים לשמירה על חיית המחמד שלכם