מדי שנה, לקראת עליית הפסטיגל, נשמעות תלונות רבות מצד הורים על רדידות התכנים, בעיקר של המופע הזה אך גם של מופעים אחרים בחנוכה. בשורה התחתונה, לפי מראה האולמות שמתמלאים עד אפס מקום, נראה שהורים רבים בסוף נכנעים ללחץ הילדים. השנה, כדי להמחיש לכולנו עד כמה השתנה הקונספט של האירוע מאז שאנחנו היינו ילדים למה שהוא היום, ערך יוני ברק, קופירייטר ויוצר ברשת, סרטון שמשווה בין הפסטיגל של היום לפסטיגל של שנת 1984.
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
הסרטון הפך מהר מאוד לוויראלי ברשת, וכבר זכה לעשרות אלפי צפיות ושיתופים. כמובן שהוא עורר דיון האם מדובר בתוכן לגיטימי שמדבר אל הילדים והנוער של היום, או שמדובר בתוכן רדוד. "זה מה שקורה כשמנסים לרצות ילדים במקום לתת להם ערכים וללמד אותם מה נכון ומה לא", כתבה אחת הגולשות בעמוד הפייסבוק סטוטסים מצייצים, בו גם שותף הסרטון.
"הכי עצוב שההורים ששולחים את ילדיהם לפסטיגל 2014 הם הילדים שראו את הפסטיגל של 84", כתב גולש אחר. גולש נוסף הגיב: "סוף סוף מישהו אומר את זה! ראיתי את זה עם אחיינים שלי והייתי בהלם".
"הפסטיגלים האלו עוד רלוונטיים?", הגיב אדם אחר בעמוד הפסטיגל הרשמי ביוטיוב. "כבר שנים שלא אכפת לי. אני באמת שלא מבין מה הדור הזה מוצא מהם. בשונה מיין הפסטיגל לא משתבח עם השנים, הוא נהרס".
גם לבני הנוער והצעירים יש מה להגיד. "יאללה, מתלוננים על כל דבר אבל אתם ההורים, והחינוך בא מכם, ושלא נדבר על זה שאתם אלו שקונים לילד שלכם אייפון 6 בכיתה א'", העיר גולש. גולשת אחרת כתבה: "אני חלק מהדור הזה שאתם כל כך אוהבים לשנוא, די! על כולכם אמרו את זה. מה לעשות העולם משתנה והילדות שהיתה פעם מן הסתם לא בדיוק מה שיש היום וזה דבר חיובי, העולם משתנה ומתפתח וככה גם הילדים".
מהפקת הפסטיגל נמסר: "נשמח לנהל דיון מעמיק בכל עניין לאחר שהמופע המלא יעלה. כעת אנחנו עסוקים בהכנות קדחתניות למופע . אנו מזמינים את כולם לבוא לצפות במופע המלא ורק לאחר מכן להביע דיעה מושכלת ועינינית על תכניו. וזאת על בסיס התנסות אישית ולא מפי השמועה והפייסבוק. נציין רק שהשיר המדובר הינו דווקא פארודיה על תופעת הסלפי. פארודיה שדווקא הילדים מבינים היטב. המבוגרים מסתבר. מעט פחות. חג שמח".
עוד ב-mako בית ומשפחה: