חייו של מתבגר הם לא תמיד פשוטים. סבלנות ושימוש בכלים הנכונים יסייעו לכם ההורים להבין טוב יותר את עולמו הפנימי ולעזור לו לצלוח את המשברים והדילמות שניצבים בפניו בתקופה הסוערת.

יומו של נער מתבגר גדוש חוויות ומצבי רוח והוא עשוי להתחיל אותו ברגל שמאל: הקימה לבית הספר בשעה מוקדמת, דימוי עצמי נמוך בגלל חצ'קון שצץ פתאום, אפילו ההתלבטות האין סופית בבחירת בגד מתאים עלולים להשפיע עליו מאוד. גם במהלך היום נכונות לו התמודדויות רבות בבית הספר, עם החברים ובערב שוב עם בני המשפחה.

במקרים רבים ההורים מבולבלים; מצד אחד הילד כבר גדול, מצד שני הוא מתנהג כמו תינוק. לכן, קחו בחשבון שהמתבגר חווה בתקופה זאת קונפליקט פנימי מתמיד בין תלות לעצמאות, ותהיו שם בשבילו. ההתבגרות היא תהליך, מסע. לא סטטוס שמשתנה בן רגע.

איך להתמודד עם שינויים במצב רוחו של מתבגר?

הבנה:
יש לזכור שהבית הוא המקום הבטוח של המתבגר בו הוא מרגיש בנוח לפרוק את המתחים שהצטברו אצלו. אם יש לכם ביקורת בונה, חכו עד שיחלוף הזעם.
הצבת גבולות: הציבו גבולות אבל תנו אלטנרטיבות: למשל, אמרו לו שהוא יכול לכעוס אבל שאסור לו לקלל. אפשר ורצוי לומר: "אני לא מוכן שתתנהג כך", אבל לא בשעת הכעס. כאמור, המתינו שיירגע מעט.
הומור: אין כמו שימוש בהומור להפגת מתחים ולצמצום מספר הדרמות המיותרות. הומור ממיס את הקרח ונותן תחושה שהכל בסדר.

מגישת הסדנה: ענת זפרני, מרצה לפסיכולוגיה ומנחת קבוצות

לסרטון הבא: מיניות בקרב בני נוער