האם ישראל, אחת המדינות המובילות בתחום החלל, מצליחה לשלב נשים באופן שוויוני? מחקר חדש של עמותת SpaceIL וקרן פרסול, בהובלת ענבל אורפז ואבי בלסברגר, בחן את ייצוג הנשים בתעשיית החלל הישראלית תוך השוואה למגמות בעולם, כדי להציג תמונת מצב עדכנית. על פי המחקר, נשים עדיין מיעוט בתעשיית החלל, והן פחות מ-25% מכוח העבודה בתחום החלל בישראל. בתפקידי הנדסה האחוז עומד על כ-9% בעסקים קטנים עד בינוניים, ועולה מעט ל-12% בחברות גדולות. בתפקידים שאינם טכנולוגיים הייצוג הנשי גבוה יותר. בחברות תאגידיות הממוצע הוא 25%, ובחברות קטנות האחוז הממוצע של נשים במשרות לא טכנולוגיות עולה ל-36%. חשוב לציין כי בשל גודלו הקטן של המדגם, יש שונות והבדלים גדולים בין חברות שונות.

כמו כן נמצא כי תפקידי הנהלה בכירה מאוישים בעיקר על ידי גברים. שיעור הנשים בתפקידי ניהול בחברות החלל עומד על כ-10%, כאשר יש חברות שאין בהן נשים כלל בעמדות ניהול. בנוסף, מ-49 סטראט-אפים העוסקים בתחום החלל שנוסדו בין 2004 ל-2023 רק לשמונה חברות יש מייסדת שותפה. מתוך 99 המייסדים של החברות שנבדקו, 8 הן נשים.

"הפער מתחיל בגיל צעיר"

מהנתונים עולה כי תלמידות מייצגות יותר מחצי מכלל הנבחנים בבחינות בגרות בהיקף יחידות לימוד. אך במקצועות הקשורים לתחום החלל, ייצוג התלמידות נמוך יותר בבחינות הבגרות בהיקף של 5 יחידות לימוד: בפיזיקה ובמדעי המחשב הייצוג הוא נמוך יותר, 41% ו-36% בהתאמה. במקצועות המתמטיקה והאנגלית יש שוויון בין המגדרים, בעוד שנערות במספר גבוה יותר בביולוגיה וכימיה. נתונים אלה מדגישים את הפערים המגדריים שמובילים לפער בתחום החלל.

כמו כן, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), רק 30% מתלמידות התיכון שזכאיות לתעודת בגרות במקצועות מדעיים ומתמטיקה, ממשיכות לתארי STEM (מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה), בעוד 48% מהבנים ממשיכים ללימודים אלה. בין אלו שאינם זכאים לתעודת בגרות מדעית, רק 5% מהנשים בוחרות ללמוד תואר בתחומים אלה לעומת 13% מהגברים.

בשנת הלימודים 2021-2022 נשים היו 32% מכלל הסטודנטים במקצועות החלל, ובסך הכל 9,733 סטודנטיות. נתון זה מייצג עלייה של 54% במספר הנשים הלומדות נושאים אלו מלפני חמש שנים. עם זאת, למרות הצמיחה המשמעותית במספר הסטודנטיות הכולל, שיעורן היחסי מתוך כלל הסטודנטים עלה רק מ-28% בשנים 2016-2017 ל-32% בשנים 2021-2022.

בעיה גלובלית

הפער המגדרי באקוסיסטם החלל הישראלי תואם למגמות גלובליות, ומושפע מאתגרים הדומים לאלו הקיימים במדינות אחרות. בעולם, לפי נתוני האו"ם לשנת 2021, נשים מייצגות רק 20-22 אחוזים מכוח העבודה בתעשיית החלל הבינלאומית, נתון שלא השתנה בשלושת העשורים האחרונים - מה שמעיד על התקדמות מועטה בהגדלת הייצוג הנשי.

כדי לצמצם את הפערים המגדריים באקוסיסטם החלל הישראלי ממליצים עורכי המחקר לעודד תלמידות בגילי בית ספר ללמוד מקצועות מדעיים, ולחשוף אותן למקצועות אלו לפני בחירת מגמות בתיכון, על ידי הרחבת תוכניות חינוכיות הקשורות לחלל. כמו כן הם מדגישים את תפקידם של הורים והמורים בנוגע לבחירות של התלמידות. בנוסף, הם אומרים, יש להביא למודעות את אפשרויות הקריירה בתחום החלל לנשים על ידי מודלים לחיקוי, וקמפיינים בבתי ספר ובאוניברסיטאות.

כמו כן רצוי לקדם מדיניות גיוון מגדרי בחברות החלל: ליישם הכשרות פנימיות לדרג ניהולי ולכלל החברה, לקבוע יעדים לייצוג נשי וליצור מדיניות גמישה לתמיכה בהורים, במיוחד בתפקידים בכירים, וכן לפתח מדיניות לאומית לגיוון מגדרי - לקבוע מדיניות לאומית עם דגש על חינוך, מודעות ושקיפות, תוך למידה מיוזמות מוצלחות במדינות אחרות.

"חברות צריכות לפעול כדי לגייס יותר נשים"

"אנו, עם קרן פרסול, רוצים לייצר טביעת רגל משמעותית של נשים בתחום החלל ולעודד את הדור הבא של נשים לבחור בקריירה בתוכניות חלל בישראל", אומר שמעון שריד, מנכ"ל SpaceIL. "לפני כשנתיים גייסנו בוגרות מקצועות הנדסה בתחום החלל לקחת חלק בפיתוחה של החללית בראשית2 וכן חילקנו מלגות מטעם קרן פרסול לתארים בתחום החלל. כמו כן השקנו השנה תוכנית לימודים מיוחדת המנגישה באופן חווייתי את עולם הנדסת החלל לתלמידים ולתלמידות בחטיבה ותיכון. אנו מאמינים כי באמצעות חוויות לימודיות מגוונות, אנו מעודדים את הדור הבא של המדעניות והמדענים, המהנדסות והמהנדסים, לחשוב בגדול, ליזום ולהגיע הכי רחוק שאפשר".

"הדוח הזה מדגיש את הצורך בהסרת חסמים כדי לאפשר ליותר נשים לפתח קריירות משמעותיות בתעשיית החלל. 30 שנה ללא שינוי מהותי הן יותר מדי", אומרת רות מוניקה פרסול, התורמת הראשית של קרן פרסול, "על כולם לפעול ליישום ההמלצות בדוח כדי להרחיב את ההזדמנויות בכל שלב. נשים הן חלק בלתי נפרד מעולם החלל".

"הדרך לשוויון מגדרי באקוסיסטם החלל הישראלי מתחילה בכך שיותר ילדות ונערות יבחרו ללמוד את מקצועות המדע והטכנולוגיה", מוסיפה ענבל אורפז, מייסדת יוזמת אישה בהייטק וחוקרת, "כדי שזה יקרה, חשוב לרתום את הסביבה שלהן למטרה - כולל צוותי ההוראה וההורים שמשפיעים על קבלת ההחלטות. כבר כיום חברות בתחום החלל יכולות וצריכות לפעול כדי לגייס יותר נשים. הדרך לחלל מתחילה בכיתה, אבל היא לא מסתיימת שם".

"יש חשיבות בשילוב נשים בתחום ההיי-טק בכלל והחלל בפרט", אומר גם אבי בלסברגר, לשעבר מנהל סוכנות החלל הישראלית וסמנכ"ל מודיעין חזותי באלביט מערכות אלקטרו-אופטיות. "המפתח הוא בעידוד. העידוד צריך להתחיל בגיל הצעיר ולהימשך לאורך כל הדרך. הוא צריך לבוא גם מהמחנכים והמנהלים בחברות".