"אני מורה וכידוע ישנה מצוקה גדולה לגייס מורים", מספרת נועה (שם בדוי) ממרכז הארץ, מחנכת כיתה ב' בבית ספר יסודי, "המנהלת שלי שיבצה אותי ללמד מתמטיקה בכיתה ו' כאשר אין לי מושג מה החומר, ולא התמחיתי במקצוע הזה. כשניסיתי לסרב היא טענה שאין מורים. בעיניי זה עוול כלפי התלמידים. אני מתביישת שבמדינת ישראל הגענו למצב המכפיש הזה שמורים בורחים מהמערכת".
ואכן מספר המורים שמבקשים לעזוב גדל השנה ב־50%. שלושה שבועות לפני תחילת שנת הלימודים מערכת החינוך מתמודדת, לטענת בכירים בה, עם משבר חסר תקדים שנובע מגל עזיבות מסיבי של עובדי הוראה. המנהלים מדברים על קריסת המערכת, וכנראה שבשנים הבאות יהיה הרבה יותר גרוע.
בשל המחסור במורים, סטודנטים להוראה ישובצו בבתי ספר בשנת הלימודים הקרובה לעבודה במשרה חלקית ויקבלו עוד 3,000 שקלים בחודש. כמו כן יוצעו הטבות לחברי ארגון המורים ובני משפחותיהם, בהן מלגות לילדים: החל מ-4,000 שקלים ועד 11,000 שקלים.
"כולם כבר יודעים שקיים משבר עצום בכוח האדם. כחלק מהניסיון שלנו להיות יצירתיים פתחנו בשלושה מבצעים שונים שחלקם ידועים ומוכרים לנו מעולם ההיי-טק ושוק העבודה, אך פחות מתחום החינוך", מספרים גורמים מארגון "אמונה", האחראי, בין היתר על ארגון גנים דתיים. "מבצע אחד למשל, באפרת, מבקש לרתום את ההורים למאמץ ותמורת מציאת מטפלות ראויות הם יקבלו סופ"ש במלון. בנוסף יצאנו ב'מבצע סבתא' ארצי שמחפש פנסיונריות שמבקשות להמשיך לתרום ולהתנדב עם פעוטות. במקביל עובדת שתביא חברה תזכה בסכום כסף נאה על כל אחת שתביא. מבצעים אלה הם בתוספת לתקני השירות הלאומי שאנו מציעים ומלגות לימודים לסטודנטיות אשר ישלימו שנת עבודה שלמה".
גם בארגון "ויצו", יחד עם עמותת "תעשו חייל", מחפשים פתרונות, כאשר כל עובדת שמביאה חברה לעבודה תקבל 250 שקלים, ולאחר שלושה חודשים עוד 250 שקלים. כמו כן נעשה ניסיון לגייס חיילות שנמצאות ב"רגילה" ושיש להן אישור עבודה. בנוסף, יש שיתוף פעולה עם האגודה להתנדבות, במסגרתו נשים עם רקע חינוכי מצרפת ומגרמניה שמגיעות לשנת שירות בישראל ישתלבו במערכת החינוך.
"ענף הגיל הרך נמצא במשבר לאומי שבא לידי ביטוי במחסור משמעותי ומתמשך בכוח אדם", אומרת ריקי מרקוס, מנהלת מחלקת פיתוח ארגוני בויצ"ו, "קיימת נטישה המונית של המקצוע בשנים האחרונות מסיבות שונות כמו מיצוב נמוך של המקצוע, עבודה שוחקת ותגמול שאינו הולם את ההשקעה והמאמץ. על כל אלה יש להוסיף את משבר הקורונה שגרם לעזיבה של עובדות ותיקות בשל חשש מתחלואה. נדרשת חשיבה על תוכנית לאומית לגיוס תמריץ ותגמול וחשיבה יצירתית ומקורית לפתרונות. חשוב לתת הזדמנות לאוכלוסיות מגוונות תוך בניית כלים תומכים והכשרות המשביחות את כוח האדם, וכן פיתוח מסלולי קידום כבר משלבי הכניסה לארגון. והכי חשוב כל הזמן לדבר עם העובדים והעובדות, להקשיב להם ולהיות עמם בקשר שוטף".
המאבק כידוע הוא לא רק של מערכת החינוך אלא של המדינה כולה, ורגע לפני פתיחת השנה, טרם ידוע איך המדינה תגייס את המשאב היקר לה ביותר, הון אנושי עבור ילדינו. עיריות שונות מנסות אף הן לפעול על מנת לגייס עובדים. עיריית הרצליה מצאה פתרונות על ידי החזרת מורים שיצאו לפנסיה והשבתם לעבודה. בנוסף הם מגייסים אנשים מפרויקט פר"ח, ובאתר אף נכתב כי העירייה תיתן תגבור תשלום מתקציב העירייה.
בעיריית ירושלים פונים לסבים ולסבתות לשוב להיות עם הנכדים במסגרת הצהרונים בפרויקט שנקרא "סבא בפעוטון", ובמהלכו הם ישהו ארבע שעות, פעם בשבוע, עם הילדים הצעירים. כ-100 מתנדבים נרשמו עד כה והם יקבלו הכשרה פדגוגית להבנת הגיל הרך וצרכיו, וכן לערכת הפעלה ייעודית. מנגד הילדים יזכו ליד חמה ומנוסה.