יותר מ-100 הורים ותלמידים השביתו אתמול (ב') את הלימודים בבית הספר היסודי "גורדון" שבגבעתיים, ויצאו להפגנה מול העירייה במחאה על התוכנית לבנות מבנה חדש בבית הספר על חשבון חצר המשחקים של התלמידים. לדברי ההורים, הם אומנם מודעים בצורך בכיתות נוספות, אך מזה שנים הם מנהלים מאבק מול העירייה כדי לנצל כראוי את השטחים הפתוחים המעטים בבית הספר עוד אומרים ההורים, כי חצר בית ספר גורדון המכונה "הגן המתמטי", שעליה עומדים לבנות את המבנה החדש היא "הריאה הירוקה של קהילת השכונה" ותושביה עושים בה שימוש בשעות אחר הצהרים ובסופי שבוע. החצר אף כוללת עצי פיקוס בני כ-90 שנה.
במהלך ההפגנה נשאו ההורים שלטים עם ביקורת נוקבת כלפי רן קוניק, ראש העירייה, ובהם נכתב בין היתר: "קוניק מסכן את ילדי גורדון", "ילדים צריכים שטחים פתוחים" ועוד. "רן קוניק מתהדר בכל מקום שהוא בעד בנייה ירוקה ושמירה על שטחים פתוחים כשבפועל הוא עושה בדיוק את ההפך", אומרת סיון נימני, יו"ר הנהגת ההורים, "הוא הורס את השטח האחרון באחת השכונות הכי צפופות. שיתוף הפעולה של קוניק עם ההורים היא למראית עין. הם קיבלו תקציב ממשרד החינוך לבנות מבנה חדש, זה בית ספר מאוד ותיק, המתקנים בו מיושנים, גבעתיים צומחת ולא נבנו בה בתי ספר חדשים כבר שנים. אנחנו משלמים את הארנונה הכי יקרה בארץ והמתקנים לא ראויים. ילדים צריכים שטח משחק ואנחנו לא רוצים שייקחו להם את החצר".
לדבריה, גם האזור המיועד למשחקים בבית הספר אינו ראוי לילדים. "אולם הספורט הישן של בית הספר הוא ממש סכנה בטיחותית. יש בו נזילות מים במהלך הגשמים, שמטפטפות דרך מערכת החשמל ומציפות אותו. מבטלים נקודות חשמל בגלל זה ואז מבטלים אימונים. בקיץ הוא כל כך חם שפשוט אי אפשר לקרר אותו. מגיע לילדים שלנו יותר".
"אנשי מקצוע מפחדים לסתור את ראש העירייה", היא מוסיפה, הם אמרו לי שאני צודקת. פנינו למשרד המהנדס, דיברנו עם מנהל החינוך. הסיבה שמשרד החינוך נתן את הכסף למבנה היא מספר התושבים. היום בית הספר מכיל שלוש כיתות בשכבה. מדי שנה מתחילות שלוש כיתות ומסיימות שלוש כיתות. וזה מספיק. בבניין החדש יהיו כיתות ספח. אין הגיון לעשות ארבע שכבות של כיתות א' לשים שלוש במבנה אחד ועוד אחת במבנה אחר. ואם אתם כבר בונים - תיבנו את מה שצריך".
מה צריך?
"הלכתי למבנים דומים בתל אביב. שבנו הרחבה במקומות יותר צפופים מאיתנו. קומות של ארבע כיתות בשכבה פלוס אולם ספורט תקין. ראינו מבנים דומים, עשינו מדידות, הראינו שאפשר, וקוניק מתעקש שבנייה כזאת תפריע למגרש הכדורגל. אני מבינה שמגרש הכדורגל חשוב, אנחנו מאוד רוצים לשמר אותו. הבניה לא תהרוס אותו. מקסימום תגנוב ממנו מטר, זה הכל. חשוב לי להדגיש שהתנאים שבהם אושרה התוכנית השתנו: החצר הדרומית הצטמצמה בגלל בניית המרחבים המוגנים; מספר הילדים בבית הספר קטן ב-50 ילדים, שאלו שתי כיתות פחות ועוד".
מה אתם רוצים שיקרה?
"היום אין שיתוף פעולה עם העירייה, ושום דבר שביקשנו לא קיבלנו. הצגנו בשנים האחרונות לעיריית גבעתיים מספר חלופות לבנייה בשטח בית הספר, שמשמרות את הריאה הירוקה בשכונה. החלופה המובילה היא הריסת אולם הספורט הישן והמסוכן של בית הספר, ובנייה במקומו של מבנה גבוה של כיתות ומעליהן אולם ספורט. הנהגת ההורים אף סיירה ביוזמתה עם קוניק בבית ספר בתל אביב שבו קיים מבנה דומה. הוא הביע התלהבות מהפתרון אך נמנע מליישם אותו".