הילדים יצאו לחופשת הפסח, ובמקביל, בבתים רבים בישראל מתחילים כבר עם נקיון החג הגדול. אך לפני שמקרצפים ומתכוננים לסדר, יש 'סדר פסח' אחר שכדאי לעשות, והכוונה היא לסידור וארגון מחדש. התקופה הזאת היא הזדמנות פז לרענן קצת את החדר העמוס ביותר בתקופה הזאת, המטבח, ולהפוך אותו למקום מזמין יותר, נח יותר ונעים יותר לבלות בו בין הקניידלך לחרוסת. אספנו עבורכם מספר טיפים וטריקים שיעזרו לכל מטבח עייף להתחדש לקראת החג, וודאי יעזרו גם לבשלני הבית להבריק:
הוסיפו מדפים
במטבח תמיד צריך עוד מקום, ודחיסת סירים וכלים לאחורי ארונות כך שצריך לפרוק את כל תכולתם כדי למצוא משהו היא לא פתרון מוצלח, לכן תמיד אפשר לנצל קירות חשופים ולהתקין מדפים. בעולם המעוצב בו אנו חיים, הרבה מכלי המטבח שלנו שווים תצוגה, ובין כלי לכלי אפשר להניח גם ספרי בישול, תמונות של הילדים, ומה לא.
השתמשו בתקרה
סירים ומחבתות לא חייבים להיות כלואים להם בארון הנמוך. אפשר לתלות אותם בתקרה, כמו במטבחי המסעדות. השליפה של המחבת הנכון בשעת הצורך זריזה יותר, המטבח מקבל מראה מקצועי והפלא ופלא – פתאום מתפנה המון מקום בארונות.
היעזרו באמצעי תלייה
עוד אפשרות אחסון נחמדה ומקורית למזון או לכלי מטבח היא תלייתם בתוך סלי קש, פח או פלסטיק על גבי לוח מחורר. המראה המתקבל הוא כפרי ונעים ואפשר לשחק עם מיקום הדברים, להוציא ולהחזיר על פי הצורך. גם נח, גם חוסך מקום וגם יפה.
נא להכיר: חוצצים
דרך נוחה ושונה מהמקובל לאחסן צלחות היא להניח אותן בתוך חוצצים מיוחדים שהופכים להיות פופולריים יותר ויותר בשנים האחרונות. הגישה אל הצלחת פשוטה יותר, ובני הבית יגיעו גם אל הצלחות שתמיד היו בתחתית הערימה ולא זכו לראות אור יום.
עגלה: גם לבישול וגם לאחסון
בשלנים מקצועיים טוענים שעגלת מטבח טובה היא נכס צאן ברזל. לפני שמתחילים לבשל אפשר להניח עליה את כל הדברים שצריך, ואז להתגלגל איתה בכיף מאיזור אחד במטבח לאחר, בין הכיריים לכיור ובחזרה. כשהיא לא בשימוש, היא הופכת, כמובן, כמקום נוסף לאחסון, אך רק של דברים שקל להזיז בשעת הצורך.
הפרדה באמצעות צבעים
דרך נחמדה ופחות קונבנציונלית לארגון המטבח היא לפי צבעים. יש אנשים שמארגנים כך את ארונות הבגדים שלהם, ואפילו את הספריה, ומדובר בדבר שהוא נעים מאוד לעין. אפשר לעשות פינות שונות עם כלים וחפצים מפלטת צבעים אחת, ובפינה אחרת להניח דברים בגוונים אחרים. סביר שזה שינוי שתצטרכו להתרגל אליו, אבל הוא מרענן ואסתטי.
הוסיפו מקומות אחסון לאי
אי אינו המצאה חדשה, אבל מדובר בלהיט גדול שבעלי מטבחים שהוסיפו אותו מתקשים להבין כיצד הסתדרו בלעדיו. חשוב לבחור אי שיתאים בדיוק לצרכים שלכם אחסון, עם מגירות, מדפים וארונות, וגם כזה שישמש כשולחן קטן עם כסאות. כיום יש גם איים שמכילים בתוכם כיור נוסף, ועוד שלל המצאות.
סיבוב במקרר
ברוב הבתים לא מעט כסף ואוכל טוב הולכים לפח רק כי המזון מסתתר לו בירכתי המקרר. הוספת צלחת מסתובבת, "לייזי סוזן" באנגלית, יכולה לפתור את הבעיה, כי כשהדברים יושבים עליה, שום דבר לא באמת נתקע מאחור.